Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Mi volt a 10 legjobb film 2023-ban? Döntöttek a nézők

mission impossivle

A magyarok 2023-as filmválasztásai: Pókember, Mission: Impossible, és Oppenheimer – avagy hogyan ne csinálj filmet a Barbie-ról

Az év végi filmösszegzés itt van, és ha azt hitted, hogy csak szokásos listákat találsz, akkor tévedsz, mint a színész, aki rossz szöveget kapott!

A Magyar Filmadatbázis szavazásán megtudtuk, hogy a magyarok 2023-ban a Pókember – A pókverzumon át című filmet tartották a legjobbnak. A második helyen a Mission: Impossible – Leszámolás – Első Rész végzett, a harmadikon pedig az Oppenheimer. A galaxis őrzői: 3. rész és az Air – Harc a legendáért is bekerült a top 5-be.

A lista érdekességét, és óriási meglepetését elsősorban az adja, hogy a Barbie, mely, a 2023-as év legsikeresebb filmje, nem szerepel rajta. Ez azért is meglepő, mert a Barbie-t a magyarok is szeretik, hiszen a Mattel játékgyártó cég termékei évtizedek óta népszerűek hazánkban.

A legértékesebb Barbie babák 2023-ban | Kincsesbánya a szakértők szerint

oppenheimer

Több magyar alkotás rendkívül magas értékelést, ám sajnos kevesebb voksot kapott a magyar nézőktől.

A Magyar Filmadatbázis, a mafab.hu 10 ezer felhasználó értékelései alapján összeállította, melyik 10 filmet tartották a legjobbnak a magyarok ebben az évben.

A lista az egyes filmre leadott szavazatszámok és az adott film értékelése alapján állt össze.

 Az első helyen a Pókember – A pókverzumon át című animáció végzett 81 százalékkal, melyben a legendás Marvel hős visszatér, de átkerül a multiverzumba, ahol egy csomó pókember van, akiknek az a dolguk, hogy különböző világaikat védjék. Előzetes:

A második legjobbnak tartott film 79%-os értékeléssel a Mission: Impossible – Leszámolás – Első Rész, melyben Ethan Hunt (Tom Cruise) az eddigi legveszélyesebb küldetésébe vág bele: meg kell találnia egy félelmetes, az egész emberiséget fenyegető új fegyvert. Előzetes:

Dobogós lett 77%-os értékeléssel Christopher Nolan itthon több mint egymilliárd forint bevételt hozó Oppenheimere. A film azt a fizikust mutatja be, aki a Manhattan Terv vezetőjeként az első atomfegyver létrehozásáért felelős. Előzetes:

A magyar nézők egy másik Marvelt, A galaxis őrzői: 3. részt találták a negyedik legjobbnak. Ha a hőn szeretett különc banda küldetése nem jár sikerrel, az a galaxis őrzőinek végét jelenti. Előzetes: 

Bár rengeteg szavazat érkezett streaminges filmekre, a mozifilmeknél jellemzően valamivel alacsonyabb értékelést kaptak. A toplista ötödik helyén találjuk Ben Affleck rendezését. Az Air – Harc a legendáért a mozik után a Prime Videóra is felkerült. A film a Nike küzdelmét követi nyomon, hogy a kosárlabdázó legendát, Michael Jordant megnyerjék egy termékszponzorációra. Előzetes:

Hatodik lett a Super Mario Bros.: A film című animációs vígjáték, melynek főhőse Mario egy egyszerű vízvezetékszerelő, aki egy föld alatti hálózat mélyén találja magát, ugyanis meg kell mentenie az elrabolt hercegnőt. Előzetes:

Robert De Niro, Leonardo DiCaprio és Lily Gladstone főszereplésével Scorsese westernjére, a valós történetet feldolgozó a Megfojtott virágok áll a hetedik helyen. Előzetes:

Nyolcadik lett a legfurább csokigyárost bemutató Wonka című családi film Timothée Chalamet-val a főszerepben. Előzetes:

A legendás szerepjáték gazdag világát a mozivászonra átültető Dungeons and Dragons: Betyárbecsület végzett a kilencedik helyen. Előzetes:

Végül a Disney és a Pixar új animációja, az Elemi zárja a magyarok 2023-as TOP 10-es listáját Előzetes:

A Barbie-t kihagyták a magyarok kedvencei közül? 

De nem csak a Barbie-t, hanem más, nem hollywoodi filmeket is kihagytak a listáról. Az Egy zuhanás anatómiája például rendkívül magas értékelést kapott a magyar nézőktől, de a szavazatok száma nem volt elég ahhoz, hogy bekerüljön a top 10-be.

A magyar filmek sem jártak jobban. A Hat hét és a Magyarázat mindenre is rendkívül jó értékelést kapott, de a szavazatok száma miatt szintén lemaradtak a listáról.

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet