Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Szubjektív kufliajánló, és a kendőzetlen igazság | Meséljetek, Kuflik! Társasjáték

Meséljetek, Kuflik! Társasjáték
A húsvéti csokidömpingbe minden valamire való ‘rendesanyuka’ igyekszik valami értelmet csempészni. Egy jó könyvet, egy vicces kiegészítőt vagy egy szuper társast, ami a cukorkóma után is megmarad. Ehhez ajánlom most nektek a legújabb kuflibravúrt, a Meséljetek, Kuflik! társasjátékot.

Hány éveseknek való a Meséljetek, Kuflik! társas?

A dobozon a 4-99 éves korosztály szerepel, és bár szívesen állnék ki fennhangon a 100+ évesek méltatlan megkülönböztetése ellen inkább csak annyit mondok: ha a hároméves csemetéd már nem veszi a szájába az apró alkatrészeket, és a papírcsócsálásról is leszokott, ez a társas nyugodtan befészkelheti magát hozzátok! Persze a korrektség és a hivatalos ajánlás értelmében muszáj elmondanom, hogy ilyenkor szülőként mindenképp vegyél részt te is a játékban. (Meg amúgy is, mert jó poén.)

Meséljetek, Kuflik! Társasjáték
Meséljetek, Kuflik! Társasjáték

Ugyanakkor, ha gyermeked izgatottságában hajlamos elszopogatni egy-két papírelemet, nem árt résen lenni. Nálunk egy valami – nem viccelek, ez az izé terminus technicus-a a kufliknál – bánta a legkisebb türelmetlenségét. Megcsócsálódott szegény.

Mit találsz a Meséljetek, Kuflik! dobozában?

A játék kivitelezése nagyon ötletes, ugyanis maga a doboz is a játék fontos része: két lépésben bármikor kufliszínpaddá alakul. Ez egyszerre előny és hátrány, hiszen minden szülő örül, ha nem kell újabb és újabb csetreszeket tárolnia, a polckopás ugyanakkor ez esetben szó szerint a játék ellensége.

A dobozban egyébként elfér a teljes kuflikompánia nagyrétestül, kupacostul, vadkrumplistul, bárcsakfástul, mindenestül. Az erős kartonfigurákat cuki és tartós(nak tűnő) műanyagcsipeszek tartják, így az apró gyerekkezek számára is kényelmesen mozgathatók.

A játék leírását is tartalmazó mesefüzetben pedig minden további instrukció megtalálható.*

*Igen, jól érted! Ez azt jelenti, hogy a demóverzióhoz elengedhetetlen egy felnőtt, vagy egy olvasni tudó nagytesó.

Szubjektív ajánló: a Meséljetek, Kuflik! jó buli az egész családnak

meseljetekkufli-tarsas-3-minimag

Na jó, bevallom, szörnyű anya vagyok! Nálunk csak viszonylagos a demokrácia… Mivel ÉN imádom a kuflikat, így a gyerekeknek nincs választása, és rendszeresen részesülnek a hétféle hangon előadott, látványosan túljátszott kufliélményben.

Mondhatjuk, hogy Dániel András teljesen újszerű, egyedi és ezerarcú csodavilága bennem emberére akadt. Kihívásnak tekintek minden furcsa szerzetet, a Kuflizenekart meg simán játszom egy személyben, a.k.a én vagyok a magyar multitasKING. (Genderazonossági okokból multitasqueen, de értitek.)

A gyerekeim szerencsére boldogan csatlakoztak az élményhez, és közösen csaptunk bele a lecsóba. Mondhatom, hogy a közös kuflizás az esős szerda fénypontja volt. Nagyon sokat nevettünk, és – teljes megdöbbenésemre – a gyerekek már előre tudták, melyik kufli mit fog mondani. Mi egyébként a mellékelt hét mesét gyorsan elengedtük, és megírtuk – eljátszottuk a saját kuflitörténeteinket.

A kendőzetlen igazság: a Meséljetek, Kuflik! tényleg jó játék az egész családnak

Meséljetek, Kuflik! Társasjáték

A Meséljetek, Kuflik! legnagyobb előnye, hogy mivel kufliból egyszerre hét van, játékosból is elfér az asztal körül akár hét-nyolc is. Mindenkinek jut szerep és feladat, mindenki csillogtathatja a saját képzeletét, memóriáját, ötleteit és humorát.

A mellékelt mesefüzetben található történetek jó kiindulási alapot adnak a közös mókázásnak, és 1-2 mesét megjelenítve garantáltan mindenkinek megjön majd a kedve a mesemondáshoz. Kifejezetten kedveltük a játékot azért, mert kevés olyan társassal találkozunk, amit tényleg minden gyerekünk ugyanannyira élvez. Ez esetben azonban a négyéves épp olyan jól mulatott, mint a majd’ nyolcéves bátyja.

A Meséljetek, Kuflik! egy szórakoztató, kooperatív és kreatív játék, mely a csendes – visszahúzódó gyerekeknek biztonságos, megtartó közeget teremt az előbújásra és megmutatkozásra, az exhibicionista gyerekek pedig szinte lubickolnak majd benne. Szóval ha a nyuszi kér egy jó tippet, és a gyermekeid szeretnek szerepjátékozni, ajánljátok bátran!

A SZERZŐ

Z. Kocsis Blanka vagyok, háromgyerekes mamikaze, szövegíró, nő.

Hosszú éveken át semmi másra nem vágytam, csak arra, hogy anya legyek. Aztán amikor az lettem, igencsak meglepődtem, hogy a grandiózus „anya vagyok” életérzés helyett inkább csak zavart éreztem. Hát hol a megígért babaillat, rózsaszín köd, teljes összeolvadás és belső béke, amire szerződtem?! Megdöbbenve vettem észre, hogy nekem nem megy az „aludj, amikor a baba alszik”, és egyáltalán nem tudok belelazulni az anya – mártásztyúárt – szexistennő szerepbe. Csak úsztam az árral – nem ritkán ráadásul az árral szemben.

Ma már három okos, ügyes, szép és – nekem – tökéletes kiskorú kevéssé tökéletes, gyakran bakizó és önleevésben világbajnok anyja vagyok, főállásban szövegíró vállalkozó. Néha elbízom magam, és kis korkülönbséges anyukaként azt képzelem, láttam már mindent, meg annak az ellenkezőjét is. Aztán jönnek a gyerekeim, és bebizonyítják, hogy már megint alábecsültem őket.

Szakmai tevékenységemről itt tudhattok meg többet:

www.hakellegyjoszo.hu

Hatékony szövegírás vállalkozásodnak!

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet