Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

A top 5 csúszdapark a nagyvilágban, szerintünk – MINIMAG KITEKINTŐ

top 5 csúszdapark a Minimagon

Emlékszel még? Gyermekként minden tőled telhetőt megtetettél annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabb legyél. Mindenki másra esküdött: volt, aki a fürdőruhájának alsó részét próbálta minél jobban maga alá gyűrni, míg mások napolajjal kenték magukat a nagy csúszások előtt.

A cél azonos volt: száguldani, és a lehető legnagyobb robajjal megérkezni a vízbe!

A mai napig szinte hallom azokat a hangokat, amiket egy csúszdázás során átéltem: a víz zubogó hangját, a körülöttem lévő gyerekek örömteli sikoltásait.

Az adrenalin szint megemelkedésével endorfin szabadul fel a testünkben: a boldogságunk forrása tehát kémiai eredetű. Ez a fajta öröm minden nyáron adja magát, így nézzünk körbe, hogy melyek azok a csúcsszuper vizes élményparkok, ahova szívesen elmennénk.

A MINIMAG TOP  CSÚSZDAPARKJA A VILÁGBÓL

 

1: Siam Park, Spanyolország

A mediterrán térség kifejezetten ért a szórakozáshoz, ez már tuti! Spanyolországban több izgalmas helyszín vár Benneteket, ám mi mégis a Siam Parkra szavaznánk. Miért?
Európa legnagyobb aquaparkja, amelyben az egyik fő attrakció egy olyan csúszda, amely a víz alatt várja az ide látogatókat. Míg te az úszógumidba kapaszkodsz, addig a fejed felett halak úsznak el. Ráadásul itt található az egyik legnagyobb mesterséges hullámmedence, amely akár a 3 méteres magasságot is eléri: ideális azoknak, akik szeretnének megtanulni surfozni.
Az adrenalinért itt nem kell sokáig sorban állnod. Lesd meg az egyik kedvenc videómat a helyszínről:

2: Waterbom Bali, Indonézia

Ez a park aztán ért a magasságokhoz! A zuhanás szerelmeseinek ajánlom Indonézia egyik izgalmas felfedeznivalóját, a Waterbom Balit.  Több díjat is bezsebelt a helyszín: aki ide egyszer ellátogat, az garantáltan sokáig emlegeti!
Az első kedvenc attrakcióm a helyszínről a Pipeline: enyhén átlátszó csúszda, amely hihetetlen gyorsasággal száguld az ismeretlenbe.

A második favoriton Climax névre hallgat: az ide érkező nem tudja mikor nyitják ki alatta az ajtót, így zuhanva kerül a csúszdába, amely őrült gyorsaságot ígér! Te be mernéd vállalni?

3: Wild Wadi Waterpark, Dubai

Dubai egyike azoknak az országoknak, akik rendszeresen felülmúlják önmagukat. Hát, így történt a Wild Wadi Waterparkkal is: álomszép helyszín, mindemellett zseniális park!
Itt is megtalálhatjátok az egyik kedvenc elememet, a zsilipajtós csúszdát, ám itt hangosan visszaszámol Nektek egy gép, így tudni fogjátok, hogy mikor is nyílik.
Ami viszont egy aprócska csavar a dologban az, hogy itt egyszerre ketten is megindulhattok. Egymásnak kacsintva, puszit dobva indulhattok a habokba! Ez azért elég menő, nem?
Természetesen itt sem maradnak el azok az elemek, amelyek feledhetetlenné teszik az élményt: a hullámmedencék, a kalandos folyók, a gyermekpancsolók.

4: Disney’s Typhoon Lagoon, USA

Jó messzire kell utazni, de az élmény garantált: kifejezetten családosokat célozza meg ez az élménypark, amely az egyik nagy kedvencem.
Miért? A helyszínen gigantikus látványelemek teszik feledhetetlenné a látványt, amelyeket a Disney mesékből is ismerhettek. Őrületes mennyiségű gyermekmedence, szórakoztató elemek várnak Rátok, amelyek mind-mind felfedezésért kiáltanak! Lehetőségetek van a helyszínen cápákkal úszni, de itt találjátok a világ egyik leghosszabb csúszdáját is.
Belesnél ide?

5: Beach Park, Brazília

Álomszép helyre épült a Beach Park, amely az ötödik helyen szerepel a listámon. Kifejezetten extrémnek tartom ezt a parkot: szinte az összes csúszda valamiért különleges. Az egyik azért, mert brutál hosszú, a másik pedig azért, mert sokkolóan magasról indul. Biztos vagyok benne, hogy megtorpannék pár attrakció láttán, amitől a férjem tutira hangos nevetésben törne ki!  😊

Imádom, hogy az összes kedvenc elemem egy helyszínen felsorakoztatásra került, ám egyetlen dolog miatt mégis csupán a listám legvégére került: kevésnek ítéltem a gyermekeknek szánt csúszdákat.

Ha Te is körbenéznél Brazíliában, ide kattints:

 

Írta: Csiki Anita

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ és mi adunk egy ajándékot is neked

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet