fbpx

ünnepi készülődés

A te gyermekeid is alig várják a húsvéti nyuszit? A rengeteg locsolót, hímes tojást és édességet? Már nem kell sokat aludni, észre sem veszitek és itt is a Húsvéti hosszú hétvége! Biztosan számos finomsággal, csokitojással készülsz az ünnepre. Gondolkoztál már azon is, hogy mivel töltitek a közös időt? Ez az alkalom remek arra, hogy családoddal, ne csak társas-, de az ünnephez kapcsolódó játékokat is játssz. Festhettek közösen tojást vagy akár kipróbálhatjátok a nyugaton hatalmas népszerűségnek örvendő húsvéti tojásvadászatot is. A kicsik garantáltan imádni fogják az utóbbit. Hiszen minden gyerek szeret a szabadban futkározni, mókázni, és ha a játék végén még édességgel is gazdagodnak teljes lesz a siker.

Nálatok milyen a karácsonyi láz? Szoktatok izgulni, stresszelni valamin? Vannak bevett szokásaitok? Egyáltalán szeretitek a karácsonyt? :-D

Kiskorom óta nagyon szerettem a karácsonyi ünnepséget. Olyan izgalmas, varázslatos hangulata van, mégis a sok szép karácsonyi emlék akkor lett bennem igazán teljessé, amikor december 26.-án megszületett az első kislányunk. Először “sajnáltam”, hogy karácsonyi gyerekünk lesz, mindenki azt mondta, hogy ez mennyire rossz lesz neki. Igaz, még csak 5 éves lesz, de nagyon élvezi. Külön élménynek éli meg, hogy minden díszbe borul – szerintem egy kicsit azt hiszi, hogy miatta is van ez az egész.

Ha elérkezik a december, valamiért nem az az első gondolatunk, hogy milyen sok szabadidő áll a rendelkezésünkre, hiszen a legtöbb teendőnk erre az időszakra tolódik. Ilyenkor nem csak a munkahelyi feladatok halmozódnak fel, de még az otthoni / karácsonyi / rokonlátogatási előkészületek is egyszerre csapnak le. Pedig milyen jó még karácsony előtt egy-egy olyan este, amikor megajándékozzuk magunkat egy forró csokival, együtt sütünk a gyerekekkel vagy csak lehuppanunk a tévé elé és megnézzük a kedvenc karácsonyi filmünket.

A december az advent, a várakozás hava. Jó lenne, ha egyre többen fogadnánk meg azokat a jó tanácsokat is, hogy ne a stresszről, az ajándékok utáni hajszáról, a rohanásról szóljon, hanem jusson több időnk egymásra figyelni. Kötetlenül együtt lenni, beszélgetni, feleleveníteni az elmúlt évet, elmajszolni egy finom sütit. Vagy kettőt. Nos, igen, hát a decembernek az egyik legnagyobb veszélye, hogy a sütik csábításának elég nehéz ellenállni. Mert jólesik az a forralt bor mellé is, nem beszélve a finom teáról, kávéról, amely átmelegíti testünket-lelkünket, ráadásul annyira kívánkozik a meghitt baráti beszélgetések, találkozások mellé.

A 3d-s tündér lak elkészítése után ismét az a megtiszteltetés ért, hogy A Kreatívellátó blogjára írhatok vendégposztot. Ezúttal egy téli tároló dobozt készítettem el hóemberes szalvétával, decoupage technikával és hópasztával dekorálva. Hihetetlennek hangozhat, de életemben most először dolgoztam hópasztával. Kicsit tartottam is tőle az elején, de hamar ráéreztem a felvitelre és más dolgunk nincs is vele csak türelmesen várni, amíg megszárad. Fogadjátok szeretettel az elkészítés menetét.

Miniart karton játék Minimag karácsonyi ajándék választó katalógus banner

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

ne maradj le

MINIMAG KARÁCSONYI AJÁNDÉKKALAUZ

nap
óra
perc
másodperc