fbpx

5 tipp, hogy jól válasszál bölcsődét

bolcsode1

Amikor bölcsődét választunk akkor két lehetőségünk van, vagy a lakhely/munkahely közeli bölcsődét választjuk, vagy egy fizetős megoldást keresünk.

SOHA SENKI NEM SZÓLHAT BELE

Abba hogy miért döntesz úgy, hogy bölcsődét választasz agyerekedne. Ha elfoglalt szülő vagy, aki jó egyensúlyt akar elérni a családi élet és a munka élet között,és ezért keresel bölcsődét, akkor az a te döntésed. Ha otthon vagy egy csecsemővel, és szeretnéd neki ugyanazt a minőségi időt megadni, mint a nagyobbnak, és ezért keresel egy jól működő bölcsődét,akkor az a te döntésed. Ha otthonról dolgozol és nem tudsz a nap 24 órájában vele lenni, ezért bizonyos napokra bölcsődébe adod, akkor az a te döntésed. ENNYI.

Ahhoz hogy ezt a fontos döntést meghozd, meg kell találnod azt a bölcsődét, ahol  aggodalmak nélkül ott tudod hagyni a gyermeked.

Íme néhány szempont, amelyet érdemes megfontolni, amikor bölcsődét keresel.

Képzett és tapasztalt személyzet

Alapvető fontosságú, hogy az általad választott bölcsőde képzett és tapasztalt munkatársak felügyelete alatt működjön. Ha nem ez a helyzet, akkor ez csak problémákat, aggodalmat és stresszt fog okozni a számodra. Ezért ne félj feltenni kérdéseket az alkalmazottaknak tapasztalataikkal és képzettségükkel kapcsolatban. Még az is lehet, hogy szívesen fognak beszélni erről.

Tisztaság

Triviális, de hidd el érhetnek meglepetések. Ésszerű elvárás, ha gyermeked tiszta és rendezett környezetbe szeretnéd küldeni. Ez valójában a legkevesebb, amit elvárhatsz egy bölcsődétől.

Tehát amikor az opciókat böngészed, figyelj arra, hogy a hely tisztaságában semmilyen kivetnivalót ne találj.

Változatos játékpark

Nem arra gondolunk, hogy játék dömping legyen beömlesztve a bölcsőde csoportszobáiba. Inkább arra, hogy változatos fejlesztőeszközök legyenek ott, amelyek segítenek a gyerekeknek tanulni és fejlődni ebben a létfontosságú korai időben. Nézd meg a kinti játékokat is, (egyáltalan a kert és az udvar állapotát is csekkold le, hiszen, ha nem esik az eső akkor kint fogja a legtöbb idejét tölteni gyermeked), az állapotukat is, sőt kérdez majd rá milyen gyakran cserélik. Sok bölcsődénél (állami) működik alapítvány, ahol a szülők támogatni tudják a befizetett összegekkel a bölcsit, ily módon biztosítva a megfelelő felszerelést.

A megfelelő végzettség és engedélyek

Ez leginkább magán bölcsődék esetében kérdés, még ha magától értetendő is (lenne) . Van-e engedélye az intézménynek ( egészen pontosan mire van engedélye), rendelkezik minden megfelelő tanúsítvánnyal, amelyekre törvényesen szükségük van. Visszakanyarodva az első ponthoz, a végzettség is megfelelő-e.

A szükséges személyi és tárgyi feltételeket

  • egyrészt a Gyvt. (A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló évi XXXI. törvény),
  • másrészt a részletes szabályokat felsoroló kormányrendelet (15/1998-as (IV. 30.) NM rendelet, a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézmények, valamint személyek szakmai feladatairól és működésük feltételeiről) tartalmazza.

Boldog szülő = elégedett szülő

Végül beszéljetek azokkal a szülőkkel, akiknek  jelenleg a válaszott bölcsődébe jár a gyereke.  A boldog szülő legjobb jele annak, hogy ez egy olyan hely, ahova te is szeretnéd, hogy járjon a  gyermeked. Fontos, hogy ne csak egy szülővel beszélj, hanem minél többel ( például a környékbeli játszók kiválóan alkalmasak információ gyűjtésre).

Ha ezek közül, mindent megfelelőnek találtál, akkor megtaláltad az ideális bölcsődét, és ne habozz megosztani velünk az ANYU TESZTEL csoportunkban

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)