fbpx

MUTATJUK A 7 LEGJOBB UNALOMŰZŐ CSALÁDI JÁTÉKOT -semmibe se fog kerülni

Copy of Copy of Copy of kismamaruha

Nézd meg a Minimag válogatását, és tuti el fog kerülni titeket az otthon ragadtunk, nem lehet sehova menni, fcukcovid érzés.Mi már az összeírásnál is jót szórakoztunk:).

MUTATJUK A 7 LEGJOBB UNALOMŰZŐ CSALÁDI JÁTÉKOT -semmibe se fog kerülni

  1. DJ és diszkó az otthon melegében

Nálunk, leginkább hétvégén, mindenkinek eljön a maga ideje, hogy DJ lehessen. Ez persze onnan is datálódik, hogy az én életem párja, annooo ( senki se emlékszik már a 90-es évek végére úgyse) DJ volt, vagy valami olyasmi, Tilos Rádió, Fmk, BLuebox, de jó is volt…Na de vissza a jelenhez.

Állítsatok össze lejátszási listákat, Youtubeon, Spotyfy-on, mindenkinek legyen sajátja, és mindenki a maga DJ-je lesz.

Nekem például van egy 80-as évek, zenei listám, ha nagyon rossz a kedvem ez mindig feldob:

 

És persze készül a Karácsonyi válogatás is.

Akire sor kerül, az indítja a bulit, villoghatnak a fények, füstöt nem javasolunk. Táncverseny is tartozik hozzá, erről semmiképpen sem szabad megfeledkezni. Készüljetek fel jól, tervezzétek meg mikor ki következik.

Ha a gyermeked túl kicsi ahhoz, hogy önállóan válasszon zenét, akkor te segíts neki, válljon rutinná a közös zenehallgatás, táncolás.

És még fejleszt is: Zene, kreativitás, szervezési készségek

 

  1. Színházi előadás otthon élőzve

Ha nagyobbak a gyerekek, akkor közös élőzés keretében adjatok elő egymásnak színi előadásokat. Zoom, Skype, Face, rengeteg lehetőség van, egy a biztos: erre is rá kell készülni, és készülődés közben biztos, hogy jól fogtok szórakozni, az előadás alatt meg a többiek:)

Fejleszt: Bizalom, színészi képességek, nyelv, képzelet, dráma, mesemondás

otthoni elődás

  1. Survivor– túlélők vagyunk

Mielőtt ezt a játékot elkezdenétek, állíts össze egy véletlenszerű tárgyakból álló „sziget dobozt”. Ezután képzeljétek el, hogy hajótöröttek vagytok, kisodródtatok egy lakatlan szigetre. Csak a vizes ruhák és a szigeted doboz van veletek. Készítsétek el az éjszakai bunkert, keressen ennivalót ( ropi pl), vagy menjetek horgászni a szőnyegtengerre (zsinór, pálca  segítségével).

Találjátok ki, hoglaknak- e még a szigeten, meg lehet –e szelídíteni a furcsán kinéző valamit, ami épp most kukucskál ki a párnaerdőből…

Fejlesztjük vele: Képzelet, túlélési készségek, kreativitás, mesemondás

 

  1. Fellép a barkács együttes

Készítsetek kazoo-t (egy WC-guriga kell hozzá, amelynek a végére egy viaszos papírdarabot kell rögzíteni egy rugalmas szalaggal), ezzel lehet majd dúdolni, tutulni

Jöhetnek az ütőhangszerek (gyűjtsetek edényeket és serpenyőket – és talán egy nagy műanyag vödör a basszusdobhoz, reméljük a szomszédok pont nem lesznek otthon)

Xilofont vizes poharakból (legalább öt poharat töltsetek meg vízzel, mindegyikben különböző szinteken álljon a víz,  );

Harangok (gyűjtsetek össze a már nem használt flakon kupakokat, lyukasszátok ki, és fűzzetek kb. 5-10 darabot egy szalagra, zsinórra).

Most, hogy készen áll a „banda”, próbáljátok ki, milyen dallamokat tudtok eljátszani.

 

Fejleszti:  Képzelet, zenei képesség, kreativitás, kézművesség

 

  1. Nyissatok családi boltot.

Először kérdezd meg a gyermeked, hogy milyen üzletet szeretne – ruhákat ételeket, hangszereket vagy akár saját maga készítette műveket akarja eladni? Használjatok játékpénzt  és /vagy kisebb dolgokat a cserekereskedelemhez és kereskedelemhez.

Fejleszti: Képzelet, számolás, matematika, pénzkezelés, modor, ügyfélszolgálat

 

  1. Indítsatok hulladékvadászatot

Készíts egy listát 10 olyan tárgyról, amit a gyermeknek össze kell gyűjtenie. Kérd meg, hogy az első tárgyat egy korábban, általad odahelyezett „Kincsesláda” -ba  tegyék, abban a helyiségben, ahol éppen vagy, majd mondd meg nekik a lista következő elemét, ami egy másik helyiségben van, és így tovább. Amikor összegyűjtötték mind a 10-et, ajánlj fel egy díjat ( pl ma 2 mesét olvasol, vagy nagy bögréban kapják az esti kakaót, ilyesmiket) .

Fejleszti : Képzelet, kreativitás, problémamegoldás, számolás

 

  1. Családi vicces jósda

Alakítsatok ki egy jövendőmondó jósdát: ha van lehetőség, akkor egy külön sarokba, ha nincs, akkor az egyik szék, fotel legyen az. Öltözzön be a gyerkőc egy nagyon eltúlzott jósnőnek: nagy kendők, sálak, ékszerek, ha van, mehet rá minden.

Mindeközben készítsetek vicces jóskártyákat és kérjétek el az árát a boldog jövőnek.

Fejleszti: Képzelet, kreativitás, mesemondás, kézműves / papír készségek, helyesírás, színezés

Mi lenne, ha idén minden nyugiba menne?

Segítünk felkészülni: letölthető tervező, amiben, ha pc-n nyitod meg, találsz ajándék képeslapot is ( mobilon sajnos nem engedi kattintani a linket) .

További ötletek:

ALTERNATÍV MEGOLDÁSOK OTTHON MARADÓKNAK- OTTHON A GYEREKKEL 2. rész

Vagy ez a cikk, katt ide.

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)