fbpx

Adományozz okosan

Hamarosan itt a karácsony, ha teheted, adományozz!
Hamarosan itt a karácsony, ha teheted, adományozz!

Adni, egy embertársunkkal jót cselekedni az egyik legjobb érzés a világon.

Segíteni persze egész évben lehet, de karácsony közeledtével nyitottabb a szívünk, a legtöbben ilyenkor adományozunk. Manapság rengeteg lehetőséged van az ajándékozásra. Számos egyházi és civil szervezet, valamint alapítvány foglalkozik azzal, hogy a felajánlásokat összegyűjti és eljuttatja a megfelelő helyre, de az is megszokott, hogy a munkahelyek szerveznek karácsonyi gyűjtést. Egyre több jótékonysági rendezvény kerül megrendezésre, például futóversenyek, ahol a nevezési díj egy részét a rendezők felajánlják a rászorulókat segítő szervezeteknek. Az esemény a résztvevők számára is igazi élmény, a jótékonyságon kívül szuper családi program lehet.

Mire figyelj, hogy az ajándékozás igazi öröm legyen mindkét félnek

 
Hamarosan itt a karácsony, ha teheted, adományozz!
  • Tartós élelmiszerek: Az alapvető termékek ilyenkor a cukor, liszt, olaj, különböző száraztészták, rizs. Ha teheted, tegyél ezek mellé meglepetést is, egy doboz szaloncukrot, csokoládét, valami finomságot, aminek te is örülnél.
  • Ruhanemű: Tiszta, folt- és szakadásmentes, jó állapotú, tényleg használható ruhát tegyél a csomagba, az adományozott korának és nemének megfelelően.
  • Játék: Hibátlan, működő, tiszta, az ajándékozott korához illő játék kerüljön az adományba. Csillogjanak azok a szemek, amikor kibontja tulajdonosuk a csomagot!
  • Higiéniai termékek: Nagyobb kiszerelésű tusfürdő, folyékony szappan, dezodor, sampon, mosószer, öblítő, ezek mindig jól jönnek.
  • Pénz: A segélyszervezetek vagy közvetlenül a támogatott számlaszámára tudod utalni.

Így is lehet adni

Hamarosan itt a karácsony, ha teheted, adományozz!

A végére egy csudajó egyedi ötlet, ami bár nem a karácsonyi adományozáshoz kapcsolódik, de példaértékű és követendő lehet bárki számára, aki adni szeretne.

Egy ismerős az 50. születésnapjára nagy bulival készül, meghívta a családot és a barátokat is az eseményre.

Ajándéknak ezt kérte:

„…nemrég csatlakoztam egy jó ügyhöz.  Röviden: lakhatást szeretnénk biztosítani 12 fogyatékos fiatal számára, hogy megkönnyítsük számukra az önálló életet, mert nekik is fontos, hogy a családi fészekből kiröppenhessenek és megélhessék az állapotuktól függően saját felnőtt önállóságukat. Szülinapomra azt kérem, hogyha teheted, te is támogasd őket”

Hamarosan itt a karácsony, adományozásra fel!

A SZERZŐ

Szilágyi-Messzinger Krisztina

Szilágyi-Messzinger Krisztina vagyok, szövegíró, virtuális asszisztens, két szinte felnőtt gyerkőc anyukája, egy boldog férj boldog felesége.

47 évesen, főállás mellett – álommegvalósításként – fogtam bele a vállalkozásomba, ami életem egyik legjobb döntése volt.

Hálás vagyok, mert rátaláltam egy számomra eddig ismeretlen  világra, és ha képletesen is, de kiszabadultam az iroda zárt falai közül egy nyitott, színes, újdonságokkal teli mozgalmas térbe, ahol kreatív lehetek, ahol alkothatok, ahol mások számára értéket teremthetek.

Imádom, hogy nő vagyok annak minden nehézségével együtt és szeretek minden olyan témáról írni, amely valamilyen formában kapcsolódik a nőiséghez.

Vállalkozói FB oldalam:

https://www.facebook.com/szilagyimesszingerkrisztina

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket