Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

NYUSZINÁL ÉS MACINÁL JÁRTUNK

NYUSZINÁL ÉS MACINÁL JÁRTUNK

Ha manapság vásárolni szeretnénk a gyerekeinket, legyen szó ruháról, vagy játékról, rengeteg lehetőség áll előttünk. De mi a helyzet, ha mi nem szeretjük a tömegterméket, ha elsődleges számunkra a minőség, ha fontos, hogy hol, milyen alapanyagokból készülnek azok a termékek, amiket meg szeretnénk vásárolni a gyerekünknek? Egyből nehezebbé vált a keresésünk, igaz?

Nekünk szerencsénk volt, mert találkoztunk Judittal, aki egy olyan bolt tulajdonosa, ahol a fenti szempontok elsődlegesek. A Bunny&Teddy webshop Judit kisfiának kedvenc plüsseiről kapta a nevét, és hihetetlenül édes nyuszikat és macikat, és persze barátaikat, üzletfeleiket, rokonaikat (lásd Micimackó:)) találunk a boltban.

 

A Bunny&Teddy hozta el Magyarországra a STEIFF márkát (kattints a vastag betűs részre), mely egy különleges, egyedi német márka: alapítója Margarete Steiff, igazi lázadó nő: gyermekkorában lebénult, kerekesszékben élte le az életét, ami az 1800-as években gyakorlatilag egyenlő lett volna egy örökké rokonokra szoruló élettel, de Margarete nem adta fel, megtanult varrni, a családi varrodában dolgozott, és az egyik általa készített elefánt tűpárna annyira megtetszett a gyerekeknek, hogy elkezdett további állatfigurákat varrni. Mindezt egy olyan korban, amikor egyáltalán nem létezett a plüssjáték fogalma, vagy ólomkatonákkal, fabábukkal vagy babákkal játszottak a gyerekek.

Itt kezdődött a STEIFF gyár sikere, mely azóta is a család tulajdonában van, és manufaktúraként működik. Szlogenjük: „A gyermekeknek csak a legjobb elég jó”, mely Margarettől származik, mutatja a teljes filozófiájukat, működésüket: a felhasznált anyagok mentesek mindenfajta káros anyagtól, nagyon tartósak, precíz megmunkálással készülnek.

A Steiff elsősorban a plüssökről ismert világmárka, minden állatnak saját neve van: pl Fynn maci, Lola bárány, Belly nyuszi, stb. (kattints a vastag betűs részre)

A plüssjátékok mellett gyártanak gyerekruhákat és különleges, felnőtt gyűjtőknek szánt plüssöket is.

 

A gyűjtőknek szánt plüssök esetében a legkülönlegesebb anyagokat használják, vannak macik kristály szemekkel, vagy aranyozással. Minden évben készülnek valami igazán különlegessel, például készített a Steiff egy limitált darabszámú cicát , ami egy az egyben Choupette, Karl Lagerfeld cicájának a mása.

A STEIFF ruhák , a prémium márkákra jellemzően, puha, tartós anyagokból készülnek, nem vesztik el a színűket. A legtöbb darabot (ingeket, blúzokat, nadrágokat, pólókat stb Portugáliában, a zoknikat Németországban) Európában varrják, elvétve találkozhatunk Kínában gyártott ruhákkal, például a fürdőruhák ott készülnek. Ha egy adalékról, festékről épp csak elterjed a hír, hogy esetleg egészségre ártalmas, azonnal leveszik a listáról, nem várják meg a vizsgálatokat sem.

Jó volt hallgatni Judittól, hogy létezik egy ilyen márka, hiszen a fast fashion világában, abszolút nem ez a jellemző, holott mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy nem mindig a megfelelő anyagokból készülnek, és bizony nem túl etikus körülmények között.

Judittal megegyeztünk abban, hogy személyes kedvenceink Nyúl Péter, és Piff, a kisegér (kattints a vastag betűs részre), akik azonnal levettek minket a lábunkról.

Steiff precizitással készült Nyúl Péter.

 

A Steiff mellett a webshopban további két külföldi márkát találunk, az olasz iDO-t, és a lengyel Artexet , mindkét cég számára fontos a környezet védelem, a kizsákmányolás minden formáját elutasítják. Judit együttműködik magyar kézművesekkel is, így tovább fog bővülni a paletta.

 

A bolt egész kínálatán látszik Judit személyisége, és a számára fontos szempontok: csak olyan terméket forgalmaz, ami kiváló minőségű, és az előállítása is etikus.

Amikor a gyermekeinknek keresünk ruhákat, játékokat, akkor dönthetünk tudatosan úgy, hogy azt a gyártót választjuk, akiről tudjuk, hogy az ő gyárában felnőttek dolgoznak, hogy megfizeti az alkalmazottakat, hogy például olyan festéket használ az alapanyagok előállításakor, ami nem károsítja sem azt, aki az anyagot megfestette, vagy megvarrta, sem azt, aki hordani fogja! Judit szerint a profit sosem írhatja felül az etikus hozzáállást, az érték teremtést, a minőséget.

Az árbevétele 1%-át a Böjte Csaba által vezetett Dévai Szent Ferenc Alapítványnak ajánlja fel minden évben. (Az alapítvány olyan gyerekeket etet, nevel, tanít és támogat, akinek a szülei egyáltalán nem tudnak szép új ruhákat venni, de gyakran még ételre se futja).

Judit filozófiájával maximálisan azonosulni tudunk és büszkék vagyunk rá, hogy a Bunny&Teddy webshop a Minipiacon is megtalálható. Ide kattintva meg tudod nézni: Minipiac

 

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet