Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

A stílus napos oldala | Útmutató a gyerek- és baba napszemüvegek kiválasztásához

Megérkezett a Minimag hiánypótló útmutatója a gyerek napszemüveg kiválasztásához
Gondoltad volna, hogy a 10 éven aluli gyerekeknek csak körülbelül 30%-a visel napszemüveget, ugyanakkor a szakértők becslése szerint az ember UV-sugárzásnak kitett életének akár fele 18 éves korig bekövetkezik, ami azt is jelenti, hogy minél hamarabb el kell kezdeni védeni a gyermekünk szemét. 

Azért vagyunk itt, hogy minden olyan információval felvértezzünk, amelyre szükséged lesz a napszemüveggel kapcsolatos legjobb döntések meghozatalához.

Ehhez persze szakértői segítséget is igénybe veszünk, Mikó Ági, a Kiddoo gyerekszemüveg bolt tulajdonosa segít eligazodni nektek is a napszemüveg választásban, korábban is segített:) : 

A Kiddoo gyerekszemüveg üzletben számtalan Kietla és egyéb vezető napszemüveg márkát találtok, akár online, akár személyesen is meg tudjátok őket vásárolni. 

Mit kell figyelembe venni, amikor napszemüveget vásárolsz a gyermekednek?

Kietla OURS’on
Kietla OurS'on 1-2 év

1. Optimális UV-védelem

A napszemüveg elsődleges célja, hogy megvédje gyermeked szemét a káros UV-sugárzástól. Keress 100%-os UV-védelemmel ellátott napszemüveget, hogy érzékeny szemük biztonságban maradjon. 

A babák teljes nap védelme érdekében ne feledkezzünk meg a varázslatos kombinációról: megfelelő fényvédelem, UV-sugárzás elleni ruha és sapka. Ne felejts el magaddal vinni egy hideg vizes palackot is, hogy félóránkként hidratálhasd a babát és/ vagy a kisgyerekeket. 

A kalapok csak felülről védenek, alulról nem, így a víz, homok vagy a beton visszaverődő UV-sugárzása nagy károkat okozhat, napszemüveg nélkül ne menjetek ki, a 11-16 órás időszakot pedig ha lehet kerüljétek teljesen. 

2. Életkornak megfelelő formatervezés, azaz tökéletesen a illeszkedik a fejre

A gyermekek napszemüvegét az életkoruk figyelembevételével kell megtervezni.

Babáknak és kisgyermekeknek keress olyan strapabíró keretű és rugalmas anyagú napszemüveget, amely kibírja aktív életmódjukat.  Nézd meg például a Kietla OURS’on elnevezésű kollekcióját: Egyrészből áll a keret, törhetetlen anyagból készült, nincs benne zsanér, tudod, az a kis csuklós rész, ami naponta egyszer becsípné a kis kezeket, puha és kényelmes, természetesen 100” UV szűrős baba napszemüveg.

A kényelmesen illeszkedő napszemüveg megtalálása kihívás lehet, de máris előnyben vagy, mert a Kiddoo-nál csak ilyen szemüvegeket találsz.

Kietla Diabola 0-1 év

A legelső napszemüvegek csoportjába tartozik a Kietla Diabola nevet viselő napszemüvegei, hihetetlenül könnyűek, és alkalmazkodnak a kisgyermekek orrnyeregének fejlődéséhez. Gyakorlatilag törhetetlenek, könnyűek, mint egy tollpihe és nagyon rugalmasak. 6 hónap után egyszerűen csak fordítsátok meg a keretet és tovább tudja hordani 1 éves koráig, akkor is tökéletesen illeszkedjenek a babák arcához, amikor nő az orruk. Mekkora innováció már, szóhoz se jutunk😊. Nincs többé összenyomott fül és összeszorított orr!

Gyermek napszemüvegeknél az illeszkedés a legtrükkösebb szempont. Míg egyes napszemüvegek ajánlott méreteket tartalmaznak, a legtöbb gyártó a 0 és 12 év közötti gyerek napszemüvegeket egyforma méretre vágja, vagy nagyon széles korcsoportot ad meg hozzájuk. Mi ezért szeretjük a Kietla és Izipizi napszemüvegeket, mert ott különböző kor intervallumok vannak így sokkal könnyebb kiválasztani a megfelelő darabot.

Izipizi KIDS

Nézzétek csak a Kids kollekciót: szilikon pánttal rendelkezik minden szemüveg, ami segít elkerülni a napszemüveg elvesztésének kockázatát, és jobb rögzítést biztosít a fejen miközben a gyermek boldogan kalandozgat jobbra-balra.

TRENDFIGYELŐ

kietla napszemüveg

A gyerekek imádják a menő dolgokat, és a Kiddoo.hu gyerek napszemüveg kollekciójának bármely darabja ezt az életérzést közvetíti.

A babanapszemüvegek divatirányzata 2023-ban a pasztell árnyalatokról és a játékos mintákról szól, amelyek tovább emelik cukiságfaktort.

A 2023-as kisgyerek napszemüvegek divatirányzata merész és élénk árnyalatokat ölel fel, beleértve a víz zöldet, a grapefruit színét, és a tűzpirosat is. Hagyd, hogy gyermeked személyisége tündököljön ezekkel a divatos és szemet gyönyörködtető árnyalatokkal.

A kisgyerekkori napszemüveg trendet erősen meg fogják határozni ezek a napszemüvegek, szóval kapaszkodjatok meg erősen, mert nehéz lesz a választás:

kietla napszemüveg
Kietla Wazz napszemüvegek

A Kietla Wazz napszemüvegek, ahol a stílus találkozik a kalanddal. A téglalap alakú formájával és csinos orrnyergével azoknak a kis turistáknak készült, akik olyan külsőt szeretnének, mint, amilyen anyának és az apának van. A keret Soft Touch anyagból készült, ultrarugalmas zsanérokkal, így a karok tetszőleges irányba hajlíthatók.

kietla napszemüveg
Kietla BuZZ napszemüvegek

A könnyű és ultrarugalmas Kietla BuZZ gyerek napszemüveget kifejezetten a 4-6 éves és 6-9 éves gyermekek arcához és használatához terveztek. A felnőttek ikonikus modelljei ihlették, de teljesen újra tervezve a gyerekek számára, így a játszótértől az alkalmi rendezvényekig elkísérik a gyerekeket minden kalandba.

kietla rozz napszemüveg

A Kietla Rozz kerek kialakítású modelljei, ultra funky színeivel uniszex modellek igazi alap darabok, mivel minden arcformához illenek és minden stílushoz passzolnak!

Az Izipizi Junior napszemüvegek
Izipizi Junior napszemüveg

Az Izipizi Junior napszemüvegek az optimális védelmet a legfrissebb divat stílussal ötvözik, létrehozva a legmenőbb nyári stílust. Az IZIPIZI által megalkotott 100%-os UV-védelemmel ellátott polarizált lencséknek köszönhetően optimális védelmet nyújtanak 5-10 éves fiúk és lányok számára. Közvetlenül a felnőtt kollekcióból adaptálva divatos, mini négyzet, vagy kör alakúak a legjobb védelem, kényelem és dizájn érdekében.

Tippek, hogy tökéletes élmény legyen a napszemüveg vásárlás

Hagyd, hogy gyermeked részese legyen a napszemüveg vásárlásnak, függetlenül, hogy online, vagy a boltban veszitek meg.

Ha te már találtál néhány olyan napszemüveget, amely megfelel a fenti előírásoknak, hagyd, hogy gyermeked válassza ki a neki tetsző napszemüveget. Nagyobb valószínűséggel viseli majd, ha szereti a színt és a keretet

Mutasd meg neki, hogy te is napszemüveget viselsz. A mimika életeket menthet… Bízzál anyuban, látod, én is hordom:)!

 

Tudtad? A nagyon erős napfény – a homokról, hóról, vízről vagy a járdáról visszaverődő – azonnali károkat okozhat a szem belsejében.

Hasonlóképpen az is, a gyerekek többet néznek fel, ami azt jelenti, hogy folyamatosan a napba néznek.

NÉZD MEG A KIDDOO-T

Akár a klasszikus, akár a funky stílusokat részesíted előnyben, a Kiddoo.hu-nál egész biztos megtalálod a kedvenc napszemüveged, ami 100%-os védelmet fog a gyermekednek nyújtani.

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet