Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Csak aluminiumot ne- natur kozmetikai tippek

Csak aluminiumot ne- natur kozmetikai tippek

Nem érdemes tagadnom, úgyis látszik: nem erősségem a bőrápolás. Konkrétan elkezdeni szeretem, csak folytatni nem. Képtelen vagyok beépíteni a napi rutinba, időnként új termékeket vásárolok, amik aztán jó esetben nem használnak, rosszabb esetben tönkre teszik a bőrömet. Így a negyven után (amúgy nem látszik, főleg, ha messziről néznek hunyorogva) ez nem mehet így tovább, szeretnék elindulni egy olyan úton, ahol megadom a testemnek, a bőrömnek a tiszteletet.

Rögtön az út elején elágazáshoz értem: válasszak valamilyen ismert, felkapott márkát, vagy kérjem egy szakértő segítségét, aki elkalauzol ezen az úton? Az utóbbi mellett döntöttem, és nem bántam meg. Dr Katona Évi, az ArtNatura megálmodója, és létrehozója segített végigmennem az úton.

NATÚR VAGY NEM NATÚR AZ A KOZMETIKUM

A natúrkozmetikumok tekintetében jelen pillanatban nincs egy egységes szabályozás, azonban egyre nagyobb igény van arra, hogy egyértelmű szabályrendszer jöjjön létre a natúr/bio/öko stb. kifejezések használatára, hiszen nagyon sok gyártó jelent meg a piacon, akik natúrkozmetikumokat készítenek, és Évi szerint mind a gyártóknak, mind a fogyasztóknak biztonságos piacot szükséges teremteni.

A natúrkozmetikumok minősítésére több szervezet jött létre a világon (pl. BDIH, Ecocert NaTrue, COSMOS), azonban ezen ellenőrzések nem egy egységes norma alapján történnek.

Magyarországon a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. foglalkozik a termékek öko/bio minősítésével, amely minősítés részletes, az ökológiai kozmetikai termékek előállítására vonatkozó előírások alapján történik. Az ArtNatura termékekben valamennyi összetevő a natúr kozmetikumokban engedélyezett természetes összetevő, és egyre több ArtNatura kozmetikumban – elsősorban a bőrön maradó kozmetikumok esetében – használnak, az ECOCERT Greenlife és COSMOS tanúsítvánnyal rendelkező, természetes organikus (bio) alapanyagokat, amelyeket mind a weboldalon, mind a termékek csomagolásán láthatunk.

Évi blog bejegyzése a natúrkozmetikumokkal kapcsolatban: https://www.artnatura.hu/blog/mit-nevezunk-naturkozmetikumnak-32

5 KEDVENC AZ ARTNATURÁTÓL

Mivel az én bőröm zsíros, fényes így rögtön az alapoktól indultunk el, az arcisztítástól. Az ArtNatura szenes szappan, ami kifejezetten vegyes és zsíros bőrűeknek készült: a szenet figyelemre méltó felszívó képessége miatt tisztító és méregtelenítő hatásáért alkalmazzák, a teafa illóolajjal kiegészítve tökéletesen tisztítja a gyulladt bőrt.

Szappan kifejezetten vegyes és zsíros bőrűeknek.

 

ArtNatura tefa szappan, zöld agyaggal és mákkal, szintén nekem való termék: az agyag hozzájárul a felesleges faggyú és a szennyeződés eltávolításához, a mák radírozó hatása révén segít eltávolítani az elhalt hámsejteket. A teafa illóolaj természetesen ebből a szappanból sem maradhatott ki. Megnézem

Szappan zöld agyaggal és mákkal vegyes és zsíros bőrűeknek

 

Persze nem csak az én bőrtípusomról szeretnék írni: az a jó hírünk van, hogy az ArtNatura webshopjában bőrtípusnak megfelelően tudtok keresgélni: https://www.artnatura.hu/bortipusok

Az Artnatura natúr dezodorok közül a Forest áll a szívemhez közel, de ez persze egyéni ízlés kérdése, biztos, hogy megtaláljátok a kedvenceteket.Az ArtNatura dezodorok az első, magyar, újrahasznosított papír tubusban gyártott natúr dezodorok, amelyek teljesen természetes és hatásos módon védenek minket a kellemetlen testszagoktól. Nem tartalmaznak alumíniumot.

A hajápolás is központi szerepet kap az ArtNatura palettáján: Az  ArtNatura sampon szappanok alapja Évi által készített csalános olívaolaj macerátum – bizony a csalán hatóanyagai is a szappanba kerülnek. A csalán a legismertebb gyógynövény, amelynek jótékony hatásai ismertek a zsírosodástól kezdve a hajhulláson át egészen a korpásodásig. A termékek között találunk normál és zsíros, száraz és göndör hajra, irritált és korpás fejbőrre való, valamint olyan sampon szappanokat is, amelyek segítenek erősíteni a hajat.

 

Sampon szappanok minden hajtípusra és hajproblémára.

Újabban az egyik legfontosabb kiegészítője lett a megjelenésemnek a rúzs, szájfény. Évi az ArtNatura szájfényeket rúzsra, vagy ajakbalzsamra kenve javasolja használni, mert szép csillogást kölcsönöz a szájnak és tartósabbá is teszi a szájfény hatását, de a színe nem hivalkodó. A szájfényeket ajakbalzsam kombóval is meg tudjátok vásárolni, csodálatos színekben, majdnem ízeket írtam 🙂  nem csoda igaz? : epres, levendulás, citromos, sárgadinnyés az ízorgia.

TALÁLKOZZUNK AZ ARTNATURÁVAL

Sok rendezvényen tudtok személyesen is beszélni Évivel, megismerni, szagolgatni a kozmetikumokat, hiszen az ArtNatura számára nagyon fontos, hogy megismerjék az emberek azt a személyt, aki a termékek mögött áll. A november hónapot 3-án a Hello Piac Design Vásárban kezdik az Akvárium Klubban (https://www.facebook.com/events/2549052171784536/) majd november 10-én az Eco Town rendezvényén jelennek meg első ízben (https://www.facebook.com/events/643172139841514/). November 17-én az Anker’t-ben a Vegan Sunday Market-en találkozhattok velük újra (https://www.facebook.com/events/391585968205445/) , majd november 24-én a Murok Caféban egy igazán különleges rendezvényre, a Conscious Desing Market-ra, a Tudatos Tervezők Vásárára hívták meg az ArtNaturát (https://www.facebook.com/events/721552115027245/) .

Online pedig itt tudjátok megnézni:ARTNATURA webshop

 

 

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet