Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Élet a fájdalmon túl | A gyógytornász válaszol

Élet a fájdalmon túl:

A fizikai fájdalommal egyszer mindenki fog találkozni, de mi van akkor, ha ez a fájdalom nem akar elmúlni? Mit üzen a fájdalom? Gyógytornász szakértőnk válaszol.

A fájdalom, életünk nem szívesen látott vendége, olyan jelenség, amely mindannyiunkat másképp érint. Testünk különböző módon reagál a mozgásszervi fájdalomra, legyen az akut, intenzív kellemetlen érzés, tartós fájdalom, amely nem akar elmúlni, vagy egy bizonyos mozdulatok vagy körülmények által kiváltott alkalmi fájdalom, ami éppúgy lehet nagyon kellemetlen mint az előzőek.

Te hogyan reagálsz a fájdalomra?

De gondolkodjunk el ezen egy pillanatra. Te hogyan reagálsz a fájdalomra?

Te az az alkat vagy, aki átvészeli, és megpróbál nem tudomást venni a kellemetlenségekről, miközben a munka, a család és a háztartás igényeivel egyensúlyozol? 

Vagy inkább az vagy, aki komolyan veszi a fájdalmat, és szakszerű kezelést és útmutatást kér? Konzultálsz egészségügyi szakértővel, esetleg képalkotó vizsgálatokat veszel igénybe, és megvizsgálod az olyan lehetőségeket, mint a szájon át szedhető gyógyszerek vagy a helyileg alkalmazható krémek használata? És mindezek mellett vagy után egy képzett gyógytornász szakértelmét veszed igénybe a tartós enyhülés érdekében?

A fájdalom mindig a test üzenete - ha úgy tetszik, jelzése.

De mi van, ha ez nem az első eset? Akkor fel kell tenned magadnak a kérdést: mi lesz hosszú távon?!

A fájdalom mindig a tested üzenete - ha úgy tetszik, jelzése.

Véleményem szerint addig, amíg a fájdalomhoz vezető út nincs feltérképezve, nem az a legfontosabb kérdés, mi lesz a jövőben. Hanem az, hogy mi az az ok, ami ide vezetett? Amikor ugyanis azt kezeled, tartós lesz a megoldás. 

Mit üzen a tested?

Amikor a tested fájdalmat tapasztal, az annak a jele, hogy valami az életedben károsan hat a jólétedre. Ez egy figyelmeztetés számodra, amely arra ösztönöz, hogy változtass a szokásokon, életmódon, időtöltésen, munkaterhelésen vagy élethelyzeteken, amelyek ezt a változásért való felkiáltást előidézték.

Ez az átalakító út jellemzően egy képzett gyógytornász irányításával kezdődik. Az ő szakértelmét felkeresve egy közös folyamatba vágsz bele, hogy megfejtsd a tested által küldött üzeneteket. Együtt finomítjátok a jelzések értelmezését, fokozatosan bevezetve a megfelelő mennyiségű és minőségű fizikai aktivitást, amíg újra nem találod meg a kényelmet a saját bőrödben. Amint elérted ezt az állapotot, annak fenntartása lesz a cél, lehetővé téve, hogy visszanyerd a megérdemelt lendületes életet

Konklúzió

Összefoglalva, a fájdalom a testünk erőteljes hírnöke, amely arra késztet minket, hogy odafigyeljünk és megtegyük a szükséges változtatásokat, hogy jó egészségi állapotban és vitalitással teli életet élhessünk. Legyen szó a munka követelményeiről, a szülői felelősségről vagy az öngondoskodás kihívásairól, testünk értékes visszajelzést ad a kellemetlenségek nyelvén keresztül.

A SZERZŐ

Szarka Alíz

Szarka Alíz vagyok – gyógytornász, anya, feleség, nő. Elköteleztem magam a nők testi, és azon keresztül lelki egészségének támogatása mellett, és ezért dolgozom nap mint nap. A célom, hogy a páncienseim testtudatának fejlesztésével megalapozzam nőiségük kiteljesedését. 

A sport iránti szeretetem végig kíséri az életem, kihatott a pályaválasztásomra is, habár mikor a képzésre jelentkeztem igazán nem sejtettem, mi is a feladata egy gyógytornásznak. Döntésem meghozatala után hamar rájöttem, hogy ez az én utam. Azóta töretlenül szerzek új ismereteket a testről, és mindig lenyűgöz az összetett és csodásan kitalált működése. A női nem intim egészsége egy keveset tárgyalt, sőt inkább elhallgatott terület. Azt szeretném, hogy a nők szakmai segítséget kapjanak panaszaik megoldására. A mozgás elindítása, és annak tudatosítása a szakemberek legfontosabb feladata, gyógytornászként ebben tudok segíteni.

Cikkeim a Minimagon

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet