Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Gyógytornász kisokos | Tippek szakemberválasztáshoz

Gyógytornász kisokos:

Ki a gyógytornász? Mit csinál a gyógytornász? Hogyan segíthet a gyógytornász? Ezekre a kérdésekre keresi a Minimag a választ: spoiler: megtaláltuk az összesre.

Mikor pályakezdő voltam, Magyarországon az volt az általános, hogy sem a betegek sem az egészségügyi dolgozók, sem a rokonok sem igazán tudtak mi kezdeni a szakmával: GYÓGYTORNÁSZ. Se nem nővér, se nem orvos, de hát mégis ott áll a beteg ágya mellett, és adott esetben még véleménye és elképzelése is van arról, hogy mi lesz a páciensekkel a rehabilitációjuk útján.

Gyógytornász a’la carte

Nővérke, tanárnő, testnevelőtanár, masszőr, edző… Jaj, hányféle megszólítást kaptam a betegektől! És láttam rajtuk, hogy tanakodnak, mégis minek nevezzenek. Jó hír: egy vérbeli gyógytornász mindegyikre hallgat. 🙂

Mit csinál a gyógytornász?

Gyógytornász kisokos:

Elsőként felvesszük az anamnézised. Megvizsgálunk téged, felállítjuk a kezelési terved és kezeljük a problémáidat. Ez nagyon egyértelműnek hangzik, de a gyakorlatban ennél azért sokkal többet teszünk, sokrétűbb a munkánk.

Az biztos, hogy egy páciens a kezelése, rehabilitációja során a legtöbb időt a gyógytornásszal tölti. Hiszen mi vagyunk azok, akikkel adott esetben napi vagy heti rendszerességgel találkoznod kell. Alkalmanként akár egy órát is együtt töltünk.

Sokszor hosszú ideje fennálló problémával érkezel és a gyógyulásod érdekében közösen kell dolgoznunk.

 A folyamat során mi minden szakmai és emberi támogatást megadunk, neked pedig meg kell engedned, hogy kezeljük a testedet. Meg kell csinálnod, amit kérünk, akkor is, ha az néha fájdalmas. Velünk is, otthon is.

Vajon ez könnyű? Dehogy könnyű!

Gyógytornász kisokos:

A részünkről támogatás, iránymutatás, gyógyítás és iszonyú felelősség, hiszen az életminőségeddel játszunk. A részedről kitartás, elköteleződés, szorgalom és bizalom. Mindezt úgy, hogy egy olyan mikrokörnyezetet kell számodra kialakítanunk, amiben mindketten jól érezzük magunkat, és együtt haladunk a Te gyógyulásod útján.

Miért válassz gyógytornászt?

Fontos hangsúlyozni, hogy gyógytornászként nagyon mély ismereteket szerzünk a Te anatómiai rendszeredről és tested élettani működéséről.

A diploma megszerzése után tovább folytatjuk a tanulást. Képezzük magunkat, szakirodalmat olvasunk, konzultálunk, konferenciákra járunk… Vagyis folyamatosan új ismereteket szerzünk a szakterületről, amit választottunk magunknak.

Minden gyógytornász máshoz ért igazán

Gyógytornász kisokos:

Nem véletlen, hogy a kisbabákat fejlesztő gyógytornászok klientúrájában nincsenek kismamák vagy idősek. Ahogy a sportsérülések utáni felépülést sem támogatják babákra specializálódott szakemberek.

Miért? Mert ismerjük és tiszteletben tartjuk kollégáink kompetenciahatárait épp úgy, ahogy a sajátjainkkal tisztában vagyunk. Felelősen gondolkozunk és felelősséget vállalunk, mert a gyógyítás mellett ez a legfontosabb feladatunk.

Tippek szakemberválasztáshoz

Azt javaslom, hogy ha szakembert választasz magadnak ahhoz, hogy a problémáid megfelelő kezelést kapjanak, tájékozódj a végzettségeiről és a kompetenciájáról, mert nagyon nem mindegy, kire bízod rá a tested. Válassz körültekintően, válassz bölcsen, válaszd önmagad és az egészségedet!

MINIMAG HÍRLEVÉL

Ne maradj le a Minimag friss híreiről, se az ajándékokról, amit küldünk!

Mi sem szeretjük a SPAMeket, ezért nem is fogunk neked ilyet küldeni.
Ellenben 2 hetente értesítünk a legérdekesebb gyerek- és szülőfókuszú irásokról, különleges ajánlókat mutatunk a legmenőbb gyerekboltok kínálatából.
SŐT!!! olyan akciókról értesítünk, amelyek csak a MINIMAG olvasóknak járnak.

IZGALMASAN HANGZIK?

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

MINDEN FELIRATKOZÓ KAP TŐLÜNK EGY AJÁNDÉKOT :))

 

A SZERZŐ

Szarka Alíz

Szarka Alíz vagyok – gyógytornász, anya, feleség, nő. Elköteleztem magam a nők testi, és azon keresztül lelki egészségének támogatása mellett, és ezért dolgozom nap mint nap. A célom, hogy a páncienseim testtudatának fejlesztésével megalapozzam nőiségük kiteljesedését. 

A sport iránti szeretetem végig kíséri az életem, kihatott a pályaválasztásomra is, habár mikor a képzésre jelentkeztem igazán nem sejtettem, mi is a feladata egy gyógytornásznak. Döntésem meghozatala után hamar rájöttem, hogy ez az én utam. Azóta töretlenül szerzek új ismereteket a testről, és mindig lenyűgöz az összetett és csodásan kitalált működése. A női nem intim egészsége egy keveset tárgyalt, sőt inkább elhallgatott terület. Azt szeretném, hogy a nők szakmai segítséget kapjanak panaszaik megoldására. A mozgás elindítása, és annak tudatosítása a szakemberek legfontosabb feladata, gyógytornászként ebben tudok segíteni.

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet