Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Egészséges és pizza? | Édesburgonya pizza, olasz sonkákkal (gluténmentes) | Minimag gasztro

Édesburgonya pizza, olasz sonkákkal (gluténmentes)
Ha egészségesen szeretnél étkezni, de a pizza nélkülözhetetlen számodra, akkor jó hírünk van! Vadiúj receptünkkel, az édesburgonya pizzával, olasz sonkákkal és gluténmentesen, mindkét vágyad teljesül. Vári Adrienn, a Minimag Gasztró rovatát erősíti és a GasztroÉn Főző Stúdió alapítója, saját gluténmentes kalandjait osztja meg velünk. Adrienn kétgyermekes anyukaként és tapasztalt gasztromágusként megmutatja, hogy a tudatos táplálkozás is lehet finom és élvezetes.

Ne hagyd ki ezt a receptet, ha szeretnéd, hogy a változás ízletes legyen!

Szeretnél egészségesebben étkezni, de nem tudod elképzelni pizza nélkül az életed? A csapból is a tudatos táplálkozás folyik, de jó magad nem igazán tudod, hogy hol is kezd el?

Ezzel a recepttel bátran elindulhatsz a változás útján, hisz hosszútávon, ha apró lépésekben haladsz, sokkal nagyobb sikereket élhetsz el!

Édesburgonya pizza, olasz sonkákkal (gluténmentes)

Édesburgonya pizza, olasz sonkákkal (gluténmentes)
*kép forrás: GasztroÉn/ Pikács Árpád

Hozzávalók

Összetevők (6főre):

  • Finomszemű zabkorpa 20 dkg
  • Vöröshagyma 1 nagy db
  • Édesburgonya 2 nagy db
  • Tojás 2 db
  • Reszelt parmezán 8 ek
  • Sovány túró 50 dkg
  • Fokhagyma 2 gerezd
  • Morzsolt oregánó 2 tk

Feltét:

  • Lilahagyma 2 db
  • Baby paraj 10 dkg
  • Koktél paradicsom 10 db
  • Parmezán sajt 5 dkg
  • Prosciutto 10 dkg

 

Édesburgonya pizza, olasz sonkákkal (gluténmentes)
*kép forrás: GasztroÉn/ Pikács Árpád

Elkészítés

Fogj egy hagymát, szeleteld kis kockákra és a fokhagymával együtt párold üvegesre olívaolajon.
Ezután tedd a túrót egy tálba és villával törd alaposan át.

Az édesburgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és a ’’húsát’’ a túróhoz keverjük.
A masszához hozzáadjuk a hagymákat, a zabkorpát, a tojást, a reszelt parmezánt, a szárított oregánót és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd jól összedolgozzuk.

Ha ez kész, olívaolajjal megkent, sütőpapírral bélelt tepsibe kör formába egyengetjük a tészta alapot, kb. fél centi vastagságúra. 
180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütésen 15 perc alatt elősütjük a tésztát.

Amíg sül, felszeleteljük a lilahagymát és a paradicsomot, a sajtot pedig lereszeljük. 
Az elkészült tésztalapra ráhalmozzuk a feltéteket, majd megszórjuk reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe 20-25 percre.

Ezután nincs más dolgunk, mint élvezni a tudatos táplálkozás nyújtotta finom ízeket.

Jó étvágyat!

Ez is érdekelhet:

A SZERZŐ

Vári Adrienn

Születésem óta cöliákiás vagyok (ismertebb nevén glutén allergiás), de a pontos diagnózist csak 18 éves koromban kaptam meg.

Azóta szigorúan követem a gluténmentes diétát és kísérletezem alternatív receptekkel, finomabb, ízesebb megoldásokkal. Ugyan nálam nem ismert a glutén- és zeller allergián kívül más allergia, a tudatosabb táplálkozás érdekében kerülök sok egyéb intoleranciát okozó adalékanyagot is.

Két gyermek édesanyjaként, ma már a betegségemre áldásként tekintek és hiszem, hogy azért kaptam, hogy a gyerekeim számára is egy egészségesebb, kiegyensúlyozottabb táplálkozást biztosítsak.  Misszióm, hogy ezt az életérzést sikeresen átadjam másoknak is, ezért 2021-ben egy régi és sokat újragondolt álmomat váltottam valóra a GasztroÉn Főző Stúdió megnyitásakor. Receptjeimmel próbálom közelebb hozni a mentes élet nyújtotta szabadságérzetet azok számára is, akik épp életmódváltásban vagy tudatosabb étkezési szokások kialakításában vannak.

Itt is megtalálsz:

Instagram

Facebook

További cikkei

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ és mi adunk egy ajándékot is neked

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet