fbpx

Extra puhaságból sosem elég | Bambusz babaruhák a fókuszban

bambusz babaruha liaabébé
Extra puhaságból sosem lehet elég, és sosem lehet elég korán elkezdeni viselni. Konkrétan már babakortól. Persze kicsit sem mindegy, hogy mennyire puha, mitől olyan puha, és persze mennyire kényelmes az a babaruha, amiben a nappalokat és az éjszakákat tölti szemünk fénye. Ezt a feladatot 100%-os precizitással a bambuszból készült ruhák látják el.

A Minimag legújabb felfedezettje egy friss, magyar márka, a LIAA BÉBÉ. Végre Magyaroszágon is találunk különleges, szemet gyönyörködtető babaruhákat, amelyek ráadásul bambuszból készülnek.

Bambusz Egyszínű Cipzáros Kezeslábas liaa bébé
Bambusz Egyszínű Cipzáros Kezeslábas

NA DE MIÉRT BAMBUSZ?

Ha babaruháról van szó, a bambusz anyag jobb, mint a pamut? Szerintünk igen!

A bambusz baba pizsama környezetbarát. Míg sokan megkérdőjelezték a bambuszszál gyártása során használt egyes vegyi anyagokat, az új eljárások továbbfejlesztették a gyártási folyamatot, hogy a fenntartható bambuszpamut felhasználása környezetbarátabb legyen, mint valaha.

A bambusz pizsamák kiválóan alkalmasak a felszívódásra. Tudtad, hogy a hagyományos babaruha anyagok, mint például a nylon vagy a poliészter, dörzsölést és kiütéseket okozhatnak a babán, ha túlságosan kiizzadva viselik őket? Ennek az az oka, hogy az ilyen anyagok nem sokat (és akkor még enyhén fogalmaztunk) segítenek a felszívódásban. Ehhez képest a bambusz pamut nedvességelvezető tulajdonságairól is jól ismert. Ráadásul még jobb légáramlást tesznek lehetővé, így is fokozva a kényelmet.

A bambusz babaruhák nagyszerűek az allergiás és bőrproblémákkal küzdő babák számára, Amerikában a National Eczema Society a bambusz pamutot az egyik leginkább ekcémabarát anyag közé sorolta!

És most egy laza csavarral máris vissza a különleges, egyedi új babaruha márkához, a LiaaBébé-hez

Tóth Szandra, aki két gyermekes édesanya találta ki és tervezte meg az első magyar bambusz babaruha kollekciót, ami nemcsak a tökéletes minőséggel, hanem a megjelenésével is levesz minket a lábunkról.

Mesélnél egy kicsit a márka létrejöttéről?

Tóth Szandra a LiaaBébé tulajdonosa

Budapesten tanultam pénzügyet, majd Párizsba mentem marketing és márka stratégiai mesterképzésre. Ezt követően 2017-ben egy rendezvény szervező céget hoztunk létre férjemmel közösen, ami Magyarország mellett, Olaszországban is sikeresen működött. Ezt az irányvonalat, a COVID jegelte egy jó hosszú időre. Így egy teljesen új vállalkozásba kezdtünk bele, férjemmel közösen.

Két csodálatos gyermek szüleiként, rengeteg kihívással szembesülünk nap, mint nap; etetés, altatás, öltöztetés, fürdetés, beszoktatás és még lehetne sorolni..  Természetesen, amikor már azt hinnénk már minden flottul megy, akkor hirtelen valami teljesen megváltozik.

Hiszünk benne, hogy egy jól megtervezett és elkészített termék, segíthet, hogy stresszmentesebb legyen a szülőség. 

Bambusz Pöttyös Cipzáros Rugdalózó
Bambusz Pöttyös Cipzáros Rugdalózó

A legtöbb kisgyerek nem szeret öltözködni, így amikor egy olyan ruhadarabot kell ráadni, ami nem rugalmas, az a szülőnek és a gyereknek is kész szenvedés.

A LiaaBébé márka megszületésének célja volt, hogy ezt a kihívást legyőzzük. 2021 decemberében értünk el oda, hogy az első kollekció gyártás is befejeződött és a weboldal is készen lett.

Egy biztos. minden szülő a legjobbat akarja a babájának, gyermekének, és ehhez hozzátartozik az, hogy a legpuhább, a legkényelmesebb választjuk ki számára.

Bambusz Cipzáros Rugdalózó Csomag - 4 db liaa bébé
Bambusz Cipzáros Rugdalózó Csomag - 4 db
Bambusz Cipzáros Rugdalózó Csomag - 4 db liaa bébé
Bambusz Cipzáros Rugdalózó Csomag - 4 db

Miért jobb választás a bambusz babaruha, mint a társai?

Puha, rugalmas és kényelmes. Ezek voltak a legfőbb szempontok, amikor kiválasztottuk a bambusz viszkózt, mint fő alapanyagot. Ehhez, még 5% elasztánt is tettünk, hogy biztos ne kelljen küzdeni egy body vagy kezeslábas felvételénél.

A bambusz viszkóznak köszönhetően télen-nyáron viselhetők, mivel hőszabályzó tulajdonsággal rendelkeznek, azaz télen melegítenek, nyáron hűtenek.

Pöttyös Bambusz Tipegő Hálózsák 1.0 TOG liaa bébé
Pöttyös Bambusz Tipegő Hálózsák 1.0 TOG
Pöttyös Bambusz Tipegő Hálózsák 1.0 TOG liaa bébé
Pöttyös Bambusz Tipegő Hálózsák 1.0 TOG

A bambusz ruhába öltöztetett baba pedig nemcsak kényelmesen, kedvére mozoghat, de a légáteresztő ruha miatt nem izzad. Ennek köszönhetően pedig az olyan problémák is elkerülhetők, mint a rendkívül sok kellemetlenséggel járó babaekcéma.

Bizonyos kutatások szerint a bambusz az olyan anyagokkal szemben, mint a len, a pamut, a selyem vagy épp a poliészter sokkal nagyobb antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, és akár 99,8%-os arányban képes elpusztítani a baktériumokat. (https://www.pr.com/press-release/17523)

TUDTAD? Azok számára, akik érdeklődnek természeti erőforrásaink védelme és megőrzése iránt, nem árt, ha tudják, hogy a baba számára kiválasztott ruházat szerepet játszik bolygónk jólétében. A pamuttal ellentétben a bambuszt ritkán kell újraültetni, mivel magától kihajt... mégpedig jelentős mennyiségben, mértékben. A bambusz típusától függően egy nap alatt akár 1,5 méter magasra is megnőhet (Phyllostachys edulis Pubescens), így a Föld egyik leggyorsabban növekvő növénye. Ez a növekedés tízszeresen meghaladja a gyapotot.

MINIMAG ÉRDEKESSÉG

Természetesen ez nem egy új keletű anyag, itthon eddig is lehetett kapni bambusz babaruhát, nyugaton meg már nagyon népszerűek is. Mi azt szeretnénk, ha minél szélesebb közönséghez eljutna a LiaaBébé, minél többen ismernék meg ezt a fantasztikus anyagot. Várjuk viszonteladók jelentkezését is.

Milyen típusú termékeket találnak meg a szülők nálatok?

Bambusz Cipzáros Rugdalózó Csomag - 4 db liaa bébé
Bambusz kezeslábasok

Első körben a kényelmes alváshoz szerettük volna hozzá segíteni termékeinkkel a babákat. Hiszen ha a baba alszik, akkor anya is tud, így body, cipzáros kezeslábas és bélelt tipegő hálózsák került a palettánkra. Meg ugye a masnik, ami inkább fotózási dekoráció, mint sem hasznos ruha darab.

Lila Virágos Bambusz Cipzáros Rugdalózó liaa bébé
Lila Virágos Bambusz Cipzáros Rugdalózó

Nagyon sok visszajelzést kaptunk, hogy gyereket még így nem láttak örülni ruhának. Tudatosan választottunk élénk színeket, játékos mintákat, a ma nagyon népszerű pasztell helyett.

Bambusz Cipzáros Rugdalózó Csomag - 4 db liaa bébé

Bambusz bodyk, kezeslábasok, masni, és tipegő hálózsák. A méretek se felejtsük el:

  • Bodyk:56-98
  • kezeslábasok: 56-110
  • tipegő hálózsák: 74-110
  • Masni: kicsi és nagy méret

Nézzetek ti is körül LiaaBébé webshopjában, ha pedig kérdésetek lenne, forduljatok Szandrához:szandra (kukac) liaabebe.com

További cikkei

Kategóriák

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)