fbpx

7 kísértetiesen jó tipp HALLOWEEN-ra | CSALÁDI PROGRAM

halloween programok gyerekeknek

Halloween tevékenységek gyerekeknek és az egész családnak

Az van, hogy nem vagyok egy nagy amerikáner, de a Halloween ünnepét nagyon bírom. Ehhez az is hozzájárulhat, hogy a szakdolgozatomat ( filmesztétika) zombi filmekről írtam, tehát már jó néhány éves múltra tekinthető a vonzódásom a vérfagyasztó dolgokhoz.

Az ünnep maga, ami nem mellesleg Amerikában az egyik legnépszerűbb ünnep, és egyúttal óriási üzlet, aminek során napok alatt több százmillió dollárt költenek el az emberek, és a töktermesztők nagyjából félmillió tonna tökkel állnak rendelkezésükre, tehát a Halloween egy pogány eredetű ünnep.

A kelták hite szerint október 31-én este a holtak szellemei visszatérnek és mivel beköltözhetnek az élőkbe, félelmükben beöltöztek különféle álcázó maskarákba, mert ezzel akarták becsapni és összezavarni a holtak szellemeit.

* Forrás Wikipedia

A keresztény egyház a Mindenszentek ünnepének áthelyezésével ( 835 IV Gergely Pápa először október 31-re helyezte át az ünnepet, majd később november 1 lett.) próbálta a pogány szokásokat felülírni. Maga a Halloween elnevezés valamikor a 16. században alakult ki.

A mindenszentek előtti éjszakát az írek All Hallows Even (even = evening, Minden Szentek Estéje) –nek nevezték, a skótok ezt egyszerűsítették Halloweenre

A hátborzongató mesterségektől az ijesztő filmekig összegyűjtöttük a legkísértetiesebb halloweeni mókák listáját, amelyeket a gyerekek, vagy akár az egész család közösen kipróbálhat.

A LEGJOBB HALOWEEN-I MÓKÁK

Legyen ez a Halloween emlékezetes, bármit is csináltok a jeles a napon:) !

1. Dobd fel házat, lakást kísérteties díszítéssel

helart halloween kézműves pakkk

Nálunk rengeteg dísz gyűlt fel az elmúlt évek során ( mondtam már, hogy vonzódom a kísérteties ünnephez?) idén egy teljes kézműves pakkal készülünk.

Helart oldalán találtam rá a minden halloween-i igényt kielégítő kézműves csomagokra, amit az elmúlt hétvégéken készítettünk el ( a fázis lépéseket a galériában találjátok).

A Hallooween pakk előre kivágott fa formákat tartalmaznak, boszorkány kalap, koponya, denevér mellett a klasszikus macska forma is megtalálható. A felnőtteknek szóló őszi pakkból ajtódíszeket is el tudtunk készíteni.

Nekem amúgy is nagy kedvenceim a pakkok, amikben minden egyben megtalálható, de Helart pakkjai különösen jól sikerültek: a formák mellett krétafestékeket, szalagokat, és még ajtótáblát is találunk benne, gyakorlatilag az ünnepre az egész lakást fel tudjuk díszíteni vele.

Amire még szükségetek lehet a tökéletes összhatáshoz: játék pókok, egy csontváz a bejárati ajtónál, hogy kellően megijessze az arra járókat. Néhány régi fehér lepedőből vagy párnahuzatból repülő szellemeket is lehet készíteni. 

2. Tökfaragó verseny

Halloweenkor tökre is szükséged lesz, a gyerekek egyik kedvenc Halloween-i tevékenysége a sütőtök faragása. A kicsik díszíthetik matricákkal, csillámokkal és egyéb szórakoztató anyagokkal. 

íme néhány velőtrázóan jó ötlet tökfarágáshoz. 

tökfaragás
tökfaragás
tökfaragás

3. Öltözzetek fel rémisztően jól

Ha otthon van néhány félelmetes jelmez ( érdemes körülnézni ilyenkor a használtruha boltokban) , vagy ha nem, akkor készíthettek is  könnyű halloweeni jelmezeket az otthon talált dolgokból.. Egy lepedőből könnyen félelmetes szellem válhat, néhány régi sebkötözőből múmia, fekete papírból vagy kartonból boszorkánykalap. 

Forrás: doityourselfdivas

4. Halloween film maraton

Írj össze egy listát az ijesztő filmekről (természetesen a gyerekek korának megfelelően), és szervezz Halloween film maratont. Jöhet a popcorn, és a kísérteties finomságok. Itt található a Halloween -filmek listája életkor szerint.

6. Játssz Halloween Bingót

A Halloween bingó egy szuper szórakoztató játék Halloween alkalmából.

Tölts le innen a Minimag Halloween Bingóját. A játék lényege, hogy a lapokat nyomtasd ki ( 4 féle van a csomagban), majd az utolsó lapot pedig annyi példányban ahányan játszotok. Ezt vágd fel, és az egyes képeket rejtsd el a szoba különböző pontjain. Aki elsőként megtalálja az összes kártyáján szereplő roppant rémisztő figurát az a nyertes. 

7. Készíts kísértetjárta halloweeni finomságokat.

Reméljük, hogy ezek a gyerekeknek és családoknak szóló Halloween tippek ötleteket adtak ahhoz, hogy idén ti is kimaxoljátok a Halloween -t. 

További cikkei

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket