fbpx

Studio Ghibli vidámpark nyílik idén

Ghibli park

Számomra a világ legszebb animációs filmjei a Studio Ghiblihez, azon belül is Hayo Miyazakihoz köthető, aki mestere a műfajnak. A Studio Ghibli 1985 óta készít gyönyörű és szívhez szóló animációs filmeket, amelyek különféle emberi kapcsolatokat dolgoznak fel.

Csak néhányat a kedvencek közül : Totoro, A vándorló palota, Kiki, Chihiro. A stúdiót 1985. június 15-én alapították a rendezők Hayao Miyazaki és Isao Takahata és Toshio Suzuki producer.

Az elmúlt 38 év során 20 játékfilmet készítettek (és ez a szám folyamatosan növekszik), valamint számos rövidfilmet és televíziós reklámot

Chihiro plakát
Chihiro szellemországban

Az anime filmek rajongói azonnal felismerik, egyetlen képkockából is akár, ha a Studio Ghibli által készített animációs filmet látnak. A filmeken dolgozó csapat éveket tölt el a csodálatos történetek megrajzolásával, és ezek nagy része szabad kézzel rajzolt képkockát jelent. 

A történetek a barátságról, a szerelemről és a kalandokról szólnak. Az alkotások lebilincselőek, bátran ajánljuk 7 év fölött a gyerekeknek is.

A trió első nagy játékfilmje a Nauszika – A szél harcosai volt, ami egy posztapokaliptikus fantasy, kalandfilm. Az alapja Miyazaki azonos nevű mangája volt.

Az anime óriási sikert aratott, így a csapat elkészítette a következő filmjét is Laputa, az égi palota néven, amely egy fiatal árva fiú és egy farmlány története, akik útnak indulnak, hogy felfedezzék Laputa misztikus lebegő városát.

Nauszika
Nauszika- A szél harcosai

Más akkori animációs stúdiókkal ellentétben a Studio Ghibli kezdetben nem törődött a nemzetközi kereskedelmi sikerekkel. A készítők pusztán arra akarták használni művészetüket, hogy felfedezzék az emberi élet mélységeit, és szívhez szóló, költői történeteket meséljenek el.

A hagyományos gonoszoktól mentesek, a Ghibli „rosszfiúk” kedvesek, mindegyik saját háttértörténettel magyarázza viselkedését.

TUDTAD?

A „Ghibli” név a „forró szaharai szél” olasz szóra utal. A név találó, mert a stúdió „új szelet akart fújni az animeiparon keresztül”. A név Miyazaki Olaszország és a repülőgépek iránti szerelmére is utal. A Caproni Ca.309 Ghibli ihlette , egy megfigyelő repülőgép, amelyet Olaszországban terveztek a második világháború idején.

Ghibli mennyország

A rajongók, és a Tokió közelében élők, már órákat szentelhettek a Ghibli univerzumnak a Ghibli múzeumban, de novembertől egy egészen más módon lehet megismerkedni az animációs filmek szereplőivel, jeleneteivel.

A Ghibli Studio Twitteren jelentette be , hogy vidámparkjuk 2022. november 1-jén nyílik meg.

A japán Nagakute városában található Aichi Earth Expo Emlékparkban található park körülbelül három órás vonatútra van Tokiótól. Számos életnagyságú installációt tartalmaz majd a filmjeikben szereplő díszletekből, és olyan kiállításokat, amelyeket megnézve az animációs folyamat kulisszái mögé tekinthetünk. 

Ghibli nagy raktár

Novemberben befejeződik az építkezés első szakasza, amely magában foglalja a Ghibli nagy raktárát, a Fiatalok dombját és a Dondoko-erdőt. A Nagy Raktár „egy beltéri létesítmény, amely a stúdió összes titkát tárolja, a nagytól a kis műtárgyakig és a Stúdió Ghibli korábbi filmjeinek kiállításaiig.”

 

Ifjúság dombja ghibli park
Ifjúság dombja

Emellett az Ifjúság dombja tartalmazza majd a Whisper of the Heart antikváriumát, a World Emporiumot. Végül a látogatók megtalálják a „Dondoko-do”-t a Dondoko Forest rész tetején, Satsuki és Mei háza mögött.

Mononoke faluja és a Boszorkányok Völgye még építés alatt áll, a nyitási dátum 2023 őszén várható.

Dondoko erdő
Dondoko erdő

A Studio Ghibli vidámpark 2022. november 1-jén nyílik meg.

Ghibli Park: Weboldal 
Stúdió Ghibli: Weboldal | Twitter 

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)