Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Ez volt a 10 legjobb film a magyarok szerint 2024 első félévében

Agymanók 2

Kíváncsi vagy, mik voltak a magyarok kedvenc filmjei 2024 első felében? Akció, franchise-ok és folytatások domináltak, de vajon melyik film vitte el az aranyérmet?

Nézd meg a TOP 10-es listát és tudd meg, miért az ….( nem spoilerezünk)  lett a legnagyobb kedvenc!

Ez volt a magyarok 10 kedvenc filmje 2024 első negyedévében

A Magyar Filmadatbázis adatai alapján a magyarok kedvence 2024 első félévében az Agymanók 2. volt. A TOP 10-es lista második helyén a Dűne 2. áll, harmadik a Kung Fu Panda 4., negyedik a Furiosa: A Mad Max Saga, az ötödik pedig a Bad Boys: Mindent vagy többet lett. A legjobb tíz közé csak mozifilmek jutottak be. Az első hat helyen franchise-ok és folytatások végeztek, a három dobogósból pedig kettő animáció. Egyedül a Dűne 2. hozott itthon 1 milliárd forintnál is nagyobb bevételt. Magyar film nem került fel a listára, de a Lefkovicsék gyászolnak rendkívül pozitív értékeléseket kapott.

A www.mafab.hu 10-es TOP listája az oldalon az elmúlt fél év alatt több millió látogatói felkeresés, sok ezer értékelés és a jegyeladási eredmények súlyozása alapján állt össze. Feltétel az volt, hogy az adott film legalább 100 millió forint bevétellel bírjon. A magyarok kedvence az év első felében az Agymanók 2. volt, 99%-os értékeléssel. A Disney és a Pixar új filmjében visszatérünk Riley fejébe, aki immár tinédzser! A Főhadiszállás komoly átalakításokon esik át, hogy új érzelmek kaphassanak helyet benne. Felbukkan Feszkó és úgy tűnik, nincs egyedül.

Előzetes:

 

A második legjobbnak tartott film 80%-os értékeléssel a látnoki erejű Denis Villeneuve rendezésében a Dűne 2.. Paul Atreides csatlakozott a fremenekhez, hogy részt vegyen egy spirituális úton, és hogy beteljesítse sorsát. Az út végén ő lehet a Muad’dib. Bevételek szempontjából ez a film viszi a prímet 419 ezer eladott jeggyel.

Előzetes:

Harmadik helyen végzett 81%-os tetszési index-szel a Kung Fu Panda 4. Közel egy évtized után a DreamWorks Animation izgalmas sorozatának új felvonásában a legfurább kungfu mester visszatér. Most az a feladata, hogy a Béke-völgy szellemi vezetője legyen.

Előzetes:

Negyedik lett 83%-kal a Furiosa: A Mad Max Saga. A Mad Max: A harag útja felülmúlhatatlan látványorgiával és hihetetlen fantáziával mutatta meg, milyen lesz a világvége után. Az új film 45 évvel korábban játszódik: akit az előző részben Charlize Theron játszott, azt most egy új sztár, Anya Taylor-Joy alakítja.

Előzetes:

Az ötödik helyen a Bad Boys: Mindent vagy többet áll 80%-kal. A franchise negyedik részében visszatér Will Smith és Martin Lawrence ikonikus párosa, és megbizonyosodhatunk róla: a Rosszfiúk egyre jobbak!

Előzetes

A hatodik helyen a Majmok bolygója: A birodalom végzett. Több nemzedékkel Caesar után a harmóniában élő majmok jelentik a domináns fajt a bolygón, míg az emberek rejtőzködve élnek. Mikor egy új, zsarnoki majomvezér hozzálát birodalma kiépítéséhez, egy fiatal majom viszontagságos útra indul, ami során kénytelen lesz kétségbe vonni mindent, amit a múltról tud. Előzetes.

A hetedik A kaszkadőr című akcióvígjáték Ryan Goslinggal a főszerepben. A film alapjául az 1980-as évekbeli The Fall Guy című televíziós sorozat szolgált.

Előzetes:

méhész

A nyolcadik helyen A méhész áll Jason Stathammel a főszerepben. Egy férfi egyszemélyes, brutális bosszúhadjáratának tétje országos szintűre nő, miután kiderül róla, hogy korábban a Méhészek néven ismert befolyásos és titkos szervezet ügynöke volt. Előzetes

A kilencedik a Képzeletbeli barátok lett. Egy lányról szól, aki rájön, hogy látja mindenki képzeletbeli barátait, és arról, mihez kezd ezzel a szupererővel. A film főszereplői Ryan Reynolds, John Krasinski, Cailey Fleming és Fiona Shaw. Előzetes:

Végül a Godzilla x Kong zárja a TOP10-es listát. Bujkál valami a föld alatt, ami felébredt, és pusztítani akar. Az emberiség képtelen megállítani. Talán Kong és Godzilla is képtelen volna. De ha ők ketten összefognának, akkor talán megmenekülhetnénk.

Előzetes:

 

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ és mi adunk egy ajándékot is neked

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet