Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Mindfulness = Meditáció?

Kelly Smith: Meditáció a modern családoknak

A mindfulness és a meditáció kapcsolata olyan, mint Batman és Robin – külön-külön is jók, de együtt verhetetlenek.  Obreczán Brigitta mindfulness coach szerzőnk Kelly Smith könyvén keresztül elkalauzol egy olyan világba, ahol, felfedezheted, hogyan válhatsz a tudatos jelenlét mesterévé anélkül, hogy feladnád a kedvenc sorozataidat.

Mindfulness = Meditáció?

Nem, nem egyenlő. De nagyon közeli barátok. 

“Míg a meditáció az egy pontra irányuló összpontosítás, a tudatos jelenlét gyakorlás lényege, hogy valamely cselekvést teljes figyelemmel és tudatossággal végzel.” – mondja Kelly  Smith: Meditáció a modern családoknak című könyvében. 

Ha csak egy meditációról szóló könyvet veszel meg, ez legyen az. De tényleg. 

#könyvajánló

Kelly Smith: Meditáció a modern családokna

Első meditációs próbálkozásaimmal határozottan és dühösen fedeztem fel, hogy nem tudok meditálni. Nekem ez nem megy. NEM MEGY ÉS KÉSZ. Sokan érezzük így, különösen, hogy száz felé szakadunk, folyamatosan rohanunk és ömlik ránk a rengeteg információ. Kelly könyvének első lapjain feloldja ezt az elakadást, amikor azt írja a meditáció:

“Egy könnyed, szórakoztató feltöltődés, ami értéket ad az életedhez. A célja a stressz csökkentése, nem a növelése azáltal, hogy aggódsz helyesen végzed-e.” 

Szinte minden coaching folyamatba viszek vizualizációs, meditációs gyakorlatokat és a legnagyobb ellenállók falai is leomlanak, amikor elismétlem a szavait. Köszi, Kelly! ❤️

Kelly Smith: Meditáció a modern családokna
Scolar Kiadó

Könyvében laza, kellemes, könnyen olvasható kedves stílusban mutatja be az alapokat, elmagyarázza, hogy miért hatásos és mire jó a meditáció. Aztán jön a csoda, ami miatt rongyosra fogod lapozgatni a könyvet: 

  • Az alap légzési technikákkal kezdi, egyszerű, érthető, követhető stílusban.
  • 32 témára találsz benne kis leírást, majd mindegyikhez egy konkrét meditációt felnőtteknek, egyet gyerekeknek és kamaszoknak (igen!) és egyet kisgyerekeknek (igen-igen, jól olvasod!), sőt a végén mantrák is vannak. Milyen témákat érint? Stresszkezelés, álmatlanság, önbizalom, kiégés, önmagunk elfogadása, bűntudat… Meg még 26 másikat.
  • Plusz 8 meditáció és rengeteg mantra a kismamáknak! (Majdnem egy komplett hypnobirthing tanfolyam…)  
  • Sőt, külön fejezet van a szeretetteljes párkapcsolatért még 7 meditációval és mantrákkal. 

Bevallom, amióta megvan, ez az egyik legfontosabb eszköz, ami mindig velem van és aktívan használom Kelly ötleteit a coaching folyamatokban. “Az elme lecsendesítése” gyakorlatot mindenki imádni szokta. 87. oldal 😉 

A szerző

Obreczán Brigitta Life, fjúsági és mindfulness coach, marketing szakember

Obreczán Brigitta

Life, ifjúsági és mindfulness coach, marketing szakember

Szia! Hogy vagy?

Az illedelmes, kötelező, réglátott ismerőssel hipermarketben összefutós hogy-vagy kérdésre gondoltál, ugye? “Köszi, megvagyok, és te?” “Köszi, minden oké.”

Oké, de tényleg, hogy vagy? Mély levegő, kifúj. Aktív figyelemmel, teljes lényemmel csak rád figyelek, hallgatlak és kérdezek. Higgadtan és szelíden, nyitottan és elfogadóan, empatikusan és motiválóan, felszabadítóan és könnyed módon. 

Sokéves marketing és management pozícióimnak köszönhetően természetes könnyedséggel gondolkodom összefüggésekben, rendszerekben és megtanultam tartani a kereteket. Vezetőként amikor állandóan kérdésekkel fárasztottam a csapatomat, még nem tudtam, hogy coaching szemléletben működöm. Később, már anyaként, tudatosan léptem erre az útra, hogy professzionális módon, eszközökkel tudjak támogatni (leendő) anyákat és apákat, gyerekeket és kamaszokat. Hiszen, ha a család bármely tagja kezd jobban lenni, úgy a többieknek is sokkal könnyebb jól lenni. 

Szóval… Hogy vagy?

Itt megtalálsz: https://obreczanbrigitta.com

Minimag cikkeim

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ és mi adunk egy ajándékot is neked

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet