fbpx

HOVA MENJÜNK KIRÁNDULNI? 4 TAVASZI KIRÁNDULÁS TIPP GYEREKEKKEL

kirandulasgyerekkelminimag

Azért is hangsúlyozzuk ki, hogy kirándulás gyerekkel, mert azért lássuk be, teljesen másképp kell készülni egy gyerekes kirándulásra, mint mondjuk egy laza baráti összejövetelre.

Lényeg, hogy mindenki jól érezze magát, ne legyen erőltetet menet. És, ha esetleg félúton a gyerek haza akar menni, mert pont elege lett az egészből, akkor ezt megtehessük.

A jelenlegi helyzet miatt olyan kiránduló helyeket gyűjtünk össze, amelyek nyitottak, így ( elvileg) nem érinti őket a koronavírus miatti lezárás.

SZIGETSZENTMIKLÓS, ÚSZÓLÁP TANÖSVÉNY

uszolaprackeve. kirandulas gyerekkel minimag

Képzeljétek el, hogy Európa második legnagyobb úszólápját találjátok Szigetszentmiklóson, a Ráckevei-Duna ágán. Egy egyedülálló természetvédelmi területet vizsgálhattok meg testközelből. Ideális kirándulás gyerekkel, gyerekekkel. A tanösvény bejáratánál találtok egy nagy játszóteret. Arra érdemes figyelni, hogy babakocsival nehézkes a közlekedés, mivel több kis hídon kell átkelnetek.

A tanösvényen sétálva, figyelmesen nézelődve tucatnyi állatfajjal találkozhatunk, elsősorban madarakkal, békákkal, siklókkal.

A tanösvény hossza: 700 méter, 20-30 perc alatt kényelmesen bejárható.

Beliczay-sziget, Érd

beliczazsziget. kirandulas gyerekkel minimag

Érd kevésbé ismert, de annál izgalmasabb kirándulóhelye a Duna mentén elterülő Beliczay-sziget. A Beliczay-sziget Érd környékének legháborítatlanabb formában megmaradt, a táj ősi arculatát híven megőrző része.
A nevével ellentétben, ma már nem sziget, a szárazföldtől elválasztó Duna-ágat lecsapolták, így alakult ki a lápos terület.
Vadregényes, fák övezte folyópart, tanösvénnyel, tűzrakókkal. Babakocsival is könnyen bejárható.
A Duna alacsony vízállása mellett, a parton, rövid sétával lehet átjutni Százhalombattára. Ha odaértetek, akkor egy kisebb kaptatón fel lehet jutni a Sánc hegyi, vaskorból ránk maradt kelta sáncvár maradványához.

Pilisborosjenő, Teve-szikla

teve sziklák kirandulas gyerekkel minimag

Egy könnyed gyalogtúra a Pilisborosjenő környékén található hegyekben, jöhet? És ráadásul, az Egri vár romjainak másolatát is megnézhetitek, ami az 1968-ban készült Egri Csillagok film díszletete volt.
Kb. 3 órás túra, 10 km hosszú.
Pilisborosjenőről indulva egyből látni fogjátok a Teve-sziklák enyhén bizarr formáit, a túra végén itt fogtok majd kikötni. Az első állomás a Kevély-hegyi kőfülke lesz, enyhén szólva is csodás panorámával a pilisi hegyekre, majd jön az Egri vár másolata, a szemközti dombon a Jenői-torony, majd a völgybe leereszkedve a Teve-sziklák.

Jegenye völgy, Solymár

Egy különleges természeti értéket tekinthettek meg, ha ide terveztek kirándulást. A Jegenye-völgy szurdokszerű szakaszának vízesése csodás látvány és maximális feltöltődést ad. Kb. 4 méter magas sziklalépcsőről érkező víz, egy apró sziklakatlanban csörgedezik. Körbe tudjátok járni, felette pihenőhelyet találtok.
Az egész völgyet érdemes bejárnotok, az ösvényen találtok homokkőfalat, a forrást, és egy régi, 40-es évek beli fürdő romjait. Az egész körút 5.6 km, kevés, mindössze 90 méter szintemelkedéssel. Gyerek-, babakocsi- és kutyabarát.

hamarosan folytatjuk....

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)