Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

NYARALJ ITTHON-ELDUGOTT TAVAK MAGYARORSZÁGON

eldugotttavak

Ha azon szerencsések közé tartozol, aki gyakran a kezébe ragadja a túrabotot, akkor elképzelhető, hogy nem fogunk neked újat mutatni, ha viszont hozzánk hasonlóan ritkábban jutsz el felfedezni Magyarország természeti kincseit, akkor itt a helyed:)

A hétvégével beköszönött az igazi nyár, amolyan gatya rohasztó meleggel.  Ha szeretnél vízparton hűsölni, de a tömeget érthető okokból inkább elkerülnéd, akkor mutatunk neked néhány eldugott tavat.

1. ARLÓI TÓ

Borsod Abaúj Zemplén megye egyik legszebb tájegysége a Suvadás liget és az Arlói-tó, illetve a tavat körbevevő táj. A suvadás szó földcsuszamlást jelent, az Arlói-tó pedig éppen egy ilyen földcsuszamlás révén keletkezett. Európában összesen két ilyen tó van: az Arlói, és az erdélyi Gyilkos-tó, így igazán büszkék lehetünk csodás természeti kincsünkre.

2. HÁRSAS TÓ, SZENTGOTHÁRD

Oké Budapestről nézve nem kicsit van messze, na de a látvány kárpotól mindenért.  A Hársas-patak felduzzasztásával keletkezett, valamikor a 80-as évek végén, ma már kiváló kiránduló- és jhorgászhely, sőt, fürdőhely is. Máriaújfalu mellett helyezkedik el, körbesétálható tanösvény veszi körül 2,1 kilométer hosszan.

Forrás: szentgotthard.hu

3. VADÁSA-TÓ, ŐRSÉG

Az Őrségben, Hegyátszentjakab híres nevezetessége a Vadása-tó, melyet a Vadása patak vízének felhasználásával építettek ki, de egyébként 12 forrás víze táplálja. 200 méter széles, 350 méter hosszú, két tóbál áll, a kisebb egy vadregényes, sűrű erdő közepén fekszik, ez leginkább a horgászok kedvelt helye. Strandolni a nagyobb részen van lehetőség.

Forrás: vadasa.hu

4. CSER TÓ, Alsópetény

Bár elsősorban horgászok körében örvend nagy sikernek a Nógrád megyében található Cser tó, de fürdésre is alkalmas.  Alsópetényt  a köznyelv a „Cserhát – kis Svájca”-nak hívja, ami, figyelembe véve páratlan földrajzi adottségait,  teljesen helyénvaló.  A tavat több mint 400 méter magas hegyek és több ezer hektáros erdő öleli körbe. A tó alapterülete 5.2 ha, melynek vízutánpótlásáról a Kőhegyi – forrás gonoskodik. Szennyezetlen, kristálytiszta vize ad otthont vízi és madárvilágnak egyaránt.

Forrás:bojlistavak.hu

5. Lak-völgyi tó, Bélapátfalva

Igazi szabadisőparadicsom a Bélapátfalván található Lak-völgyi tó. A tó körül több rétet találunk, melyek kiválóan alkalmasak sportolásra, találunk kijelölt tűzrakó helyeket, ha éppen sütögetni támad kedvünk, elsétálhatunk tiszta vízért a Lóczi forráshoz, kempingezhetünk, horgászhatunk, hegyikerékpározhatunk, vagy csak heveredjetek le a fűbe, és élvezzétek a tó által sugárzott nyugalmat,  gyönyörködjetek a környező fákban és a föléjük magasodó Bél-kő szikláiban. Érdemes tenni egy félnapos kirándulást a Szalajka-völgybe is.

Forrás: dozo.hu

Korábbi cikkünk is érdekelhet ebben a témában:

ELDUGOTT TAVAK, DE MI MEGTALÁLJUK – NYARALJATOK A DÖRÖSKEI TÓNÁL

Sőt, még hajókirándulásra is gondoltunk:

HAJÓKIRÁNDULÁS GYEREKKEL – LEGJOBB ÚTICÉLOK MINIMAG SZERINT

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet