fbpx

gasztro

Leszögeszhetjük, hogy a nyár legnagyobb sztárja a levendula. Legyen szó illatosításról, molyűzésről, szörpről, lekvárok vagy sütemények ízesítéséről. Ehető virágokat csempészni az ételekbe, italokba mindig jó ötlet! Emlékeztek még az ibolyás anyák napi keksz receptjére? Legalább akkora sikert aratott a család körében a mangós-levendulás sajttortám is.

Könyvtárba járni azért is jó, mert olyan könyvekre bukkanhatsz, amelyekről eddig még csak nem is hallottál. Nekem pár hete egy igazi gyöngyszemet sikerült hazavinnem, méghozzá a képregényes szekcióból. Dagobert bácsival először 1992-ben, a vasárnap délutáni Disney mesedélutánok alkalmával találkoztam. Ezek a hétvégi mozizások, gyakorlatilag bearanyozták a 90-es éveimet, bár talán ezzel nem voltam egyedül. Nálunk az egész család ott kucorgott a kanapén, várva, hogy elkezdődjön a tévében egy újabb kaland. Hol Zorró, hol Balu kapitány volt a kedvenc, na meg persze a Kacsamesék, vagy más néven a Ducktales. Imádtam Dagobert bácsi és a többi kacsa történetét, pláne, hogy megelőzte mindig egy dallamtapadós főcímdal.

Nem tervezek gasztroblogger lenni, ne ijedjetek meg:), de a múltheti tortám annyira jól sikerült, hogy úgy döntöttem, megosztom a receptet, hátha más is annyira beleszeret,mint mi- Mikel ezt kérte a szülinapjára, ennél nagyobb dicséret nem is kell! Ha már blogger vagyok, akkor csak mesélek picit a történetéről, mielőtt csak úgy snasszul leírom az elkészítési módot.

Nálunk nem szokott húsvéti torta lenni. Valahogy, mivel torta rengetegszer van, pont húsvétkor (és karácsonykor) tradicionálisan mást szoktam csinálni. Például a rugelach kötelező. De most elkezdett motoszkálni a fejemben egy rusztikus, tavaszias hangulatú torta, kiscsibékkel. A motoszkálásból végül tettek lettek. Meg kiscsibék. Meg egy nem is olyan kicsi torta.

Itt a tavaszi szünet, és bennem ilyenkor felmerül mi lenne, ha valami mást ennénk, valami finomabb falattal indítanánk a napot, mint amikor rohannunk kell az oviba?! “A reggeli, a nap legfontosabb étkezése” – hangzott édesanyám szájából, mikor nekiálltam hőbörögni tiniként: minek reggelizzek? Mára tudományosan is bizonyított milyen jó hatással van a szervezetünkre, sőt az idegerendszerünkre is egy finom reggeli. Úgyhogy nálunk is szokássá vált, hogy nem indulunk el enélkül. Persze sokszor gondban vagyok, mit is tegyek az asztalra a mindegy, bármi, és a nem tudom anyaaafogások mellé.

Gyereknapra szerettem volna valami mókásat, ami jól is mutat és persze ehető is. Ági segítségét kértem, aki a Eznempiskóta bloggere és alkotója. Már sokszor segített nekem torta- és édességgondjaim megoldásában. Szóval rövidem csak annyit kértem,hogy hogyan lehetne unikornisos kakaót készíteni, ahol a hab nem tűnik el egy perc alatt. Ági a habcsókra szavazott és kicsit kísérletezett a kedvemért, hogy hogyan tudná szépen és persze finoman elkészíteni. Minden elmond nektek, hogy ti is elkészíthessétek az unikornis habcsókot

Miniart karton játék Minimag karácsonyi ajándék választó katalógus banner

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

ne maradj le

MINIMAG KARÁCSONYI AJÁNDÉKKALAUZ

nap
óra
perc
másodperc