Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

szelektív mutizmus

Az elmúlt hetekben több olyan esetbe is belefutottam, amikor aranyos kicsi lányok vagy fiúk érkeztek meg a rendelőmbe termetes szakértői papírokkal, amelyekben szerepelt: a gyerek mutista.
A videó Magyarországon elsőként, animáció segítségével MESÉLI EL, hogy mit is jelent a SZELEKTÍV MUTIZMUS. A videóval a mutista gyermekeket és családjukat szeretném támogatni többek között azzal, hogy minél szélesebb körben megismerjék az emberek, illetve pedagógusok ezt a kifejezést.
A mi történetünk úgy indult, hogy 10 éves házasság után 41. hétre érkezett a fiunk. Testvére azóta sem lett sajnos. Szinte szimbiózisban voltunk az első években. Folyton bújt, az ölemben ült, kb. 3 éves koráig szoptatott baba volt. Nagyszülőkre nem tudtam hagyni…
Németországból hazatérve, a mindig vidám, pozitív, mosolygós fiamból lett egy depressziós kisfiú. 
Van egy kislányom, Lili, aki szelektív mutista Ő külföldön járt oviba, ahol nem volt beszoktatás, mi az apukájával erre tippelünk, mint ok. Azóta eltelt pár év, kicsit oldottabb, de igazából semmi. Az ovis időszakban azt gondoltuk, hogy szégyenlős csak.
Az óvodai élet és a szelektív mutizmus Mint korábban jeleztem felétek, elkészült az interjú kislányom volt óvónénijével, Máróné Kónya Edittel a szelektív mutizmus témában. A teljes beszélgetést hanganyag formájában is meghallgathatod (a bejegyzés végén találod).
Egyik fő célom, hogy a pedagógusok körében minél inkább ismert legyen a szelektív mutizmus kifejezés, illetve a szelektív mutista gyermekekhez való megfelelő hozzáállás, valamint annak kezelése.

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket