Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

MUTASD MEG BUDAPEST TITKAIT | VÁROSI FELFEDEZŐ CSALÁDI SÉTÁK

BUDAPEST LÁTKÉP

Budapesten lakni nem könnyű gyerekkel, de mint született pesti, azt mondom elképesztő sok titok vár felfedezésre ebben a gyönyörű városban. Ha szeretnéd varázslatossá tenni a kicsik számára a városi környezetet, akkor próbáljatok ki néhány felfedező sétát, mi is kipróbáltunk párat: igazi kalandok Pest és Buda utcáin, nyomozás, kódfejtés várt ránk.

Korábbi cikkünkben már írtunk a Pagony Kuflis sétájáról , most kipróbáltuk a Gellért-hegyi nyomozást.

A nyomozás alapját Berg Judit és Kertész Erzsi közös regénye, A négy madár titka könyve adja, de a könyv ismerete nélkül is tökéletes családi program lesz a kb 2-2,5 órás séta.

A kiinduló pont a Bartók Pagony, ahol megkapjuk a feladatokkal teli vászonzsákunkat. A séta 8+-os korosztálynak javasolt ( a Kuflis séta kisebbeknek is) nekünk egy kicsit tovább tartott, mint 2 óra, mert rögtön az első 10 percben másfelé mentünk:), így vissza kellett kanyarodnunk.

Pagony séta Gellérthegy minimag csapat

A csomagban található történet szerint a Gellérthegy környékén gyógyerejű források fakadnak, melyekhez az emberek fürdőket építettek. Minden forrásnak van egy-egy titkos őre: nyolc tündér, akik védővarázslattal óvják a vizeiket. Ennek érdekében sok évvel ezelőtt mindannyian készítettek egy-egy különleges gyöngyöt, vagy, ahogy ők nevezik, miriklót, melyeket láncra fűztek. A gyöngyök formáját, mintázatát egy számukra kedves hely vagy épület ihlette. Ez a gyöngysor lett a környék forrásainak és fürdőinek védő talizmánja. A zsinór azonban valahogy elszakadt, és a miriklók mind szétgurultak!

Pagony séta Gellérthegy miriklók

A résztvevők feladata lesz, hogy Kikivel és Gerdával  ( a könyv főszereplői, akik madarakká változtak) együtt segítsenek a tündéreknek, mindezt a Bartók Béla út körüli utcákon, majd egy picit a Gellérthegyen.

Pagony séta Gellérthegy kiskönyv
Ezt a kiskönyvet a végén magunkkal hozhatjuk, számos információt találunk benne a körnéykről, és a végén kedvezmény kódokat a Pagonyba

Mi 4 gyerekkel vágtunk neki a programnak, és leszámítva az első 10 perces eltévedést ( oké bevallom, én voltam a ludas benne:)) nagyon jól szórakoztunk.

A VÁRNEGYEDBEN NYOMOZNI MENŐ

Lili's Budapest Fruszi

A másik sétálós-felfedező programunk szintén Budához fűződik: Lili’s Budapest Alapítójával, Fruzsival tettünk egy laza kört a Várnegyedben: a Clark Ádám térről indultunk, és a Mátyás templomnál fejeztük be. Itt is kellett nyomozni: Fruzsi előre nyomtatott fotókat adott nekünk, az ott látható szobor részleteket kellett megtalálnia a gyerekeknek , miközben a Várnegyed titkairól mesélt nekünk Fruzsi.

Lili's Budapest

Nem akarom lelőni a poént: de megtudtuk, hogy mi van a 0-s kilométerkő körül, Savoyai Jenő kalap és paróka szokásait, Stróbl Alajos titkos „ kukucskálós” jeleneteit, és még a Kockás fülű nyúl is szoba került.

Kisebb gyerekekkel, 5 éves kortól, már élvezhető a túra, nekünk felnőtteknek is rengeteg újdonságot tartogatott.

Ti milyen városi túrákat ismertek?

Írjátok meg nekünk a minimag@minimag.abstrakt.hu email címre, ha van szuper nyomozós túra ötletetek.

PROGRAMOK

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet