Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Lisszabon gyerekszemmel | MINIMAG KITEKINTŐ

Portugália anya és gyerek

Legújabb cikksorozatunkban Duncsák Krisztina, – aki Portugáliában él családjával, utaskísérő és esküvőszervező-  vezet minket körbe Portugália különleges, gyönyörű, és érdekes részein.

Sok izgalmas dolgot rejt Portugália és Lisszabon, gyerekekkel is. Gyönyörű, látványos hely, ami a gyerekbarát címet is bátran elnyerné. A könnyen megközelíthető város, minden korosztály számára tartalmaz izgalmas látnivalókat. Bővelkedik kifejezetten gyermekek számára létrehozott programokban is.

portugália

Ráadásul a portugálok nagyon szívélyesek, híresen jó vendégvárók, szeretik az embereket. Mindenhol szívesen, mosolyogva fogadják a családokat is, gyerekszeretők. Szinte minden étteremben, mosdóban találunk pelenkázót és problémamentesen megmelegítik a vizet, a tápszert, cumisüveget is, ha kell.

Továbbá hangulatos, nyugodt város Lisszabon, melynek mindegyik pontja könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel.

Számtalan gyermekprogramnak ad helyet a környék, melyből ötöt meg is mutatok most.

#1 Oceanário de Lisboa

Csodás kikapcsolódás lehet gyereknek, felnőttnek egyaránt elmerülni az óceán növény és állatvilágában. Vezetett túrák, kiállítások és gyermekprogramok várják az oda látogatókat.

# 2. Jardim Zoológico

A Lisszaboni Állatkert a másik olyan kihagyhatatlan program, melyet jó szívvel ajánlok. Fedezzétek fel a szumátrai tigrisekkel az esőerdő sűrű növényzetét, figyeljétek meg az oroszlánok, zsiráfok és elefántok viselkedését a száraz afrikai szavannán, vagy csodáljátok meg a színes dél-amerikai madarak fenséges röptét. Igazi családi kikapcsolódás lehet.

# 3. 28-as villamoson egy kiadós utazás

lisszabon villamosok

Egy kicsit kakukktojás ez a programpont, viszont valahogy mégis illik a listába. Melyik gyermek ne élvezne egy nagyszerű villamosozást az egész városon keresztül? Izgalmas módja a látnivalók megcsodálásának.

# 4. Lisboa Story Center

Ha érdeklődtök a portugál főváros története, felfedezése iránt, akkor egy szuper program lehet a Story Center múzeumba való látogatás. Magával ragadó az interaktív élményeket kínáló, szórakoztató, mind az öt érzékszervünket bevonó tárlat.

#5. Telecabine Lisboa

Fedezzétek fel a környéket madártávlatból. A telekabin 1230m hosszt 8-12 perc alatt teszi meg, 30m magasan a Tejo folyó fölött.

Ezt is látnod kell:

+1 The 50 American Diner

Plusz egy nagyszerű étterem, ha netán megéheznétek a nagy úton. Márpedig gyerekekkel érdemes talonban tartani egy étkező helyet, mert ők szinte mindig éhesek. Az amerikai étkező hangulata és dekorációja egyenesen egy hollywoodi filmet idéz.

Ezeken kívül is számos izgalmas programot, néznivalót találhattok Lisszabonban a gyerekekkel. Nagyon sok a zöld rész, rengeteg park és néznivaló vár rátok.

Már csomagolsz?

Jól is teszed, mi is indulnánk ( ha lehetne) azonnal Lisszabonba. 

Apropó csomagolás: figyelj nagyon a repülők aktuális csomagméreteire, nagyon nem mindegy milyen utazótáskát viszel magaddal. 

A szerző

POrtugalia Krisztával
 
Portugália egy olyan ország, mely akaratlanul is elvarázsolja az embert és fogva tartja. Édesanyám után költöztem ki és itt is maradtam, családommal együtt.
Hiszen soha sem unható meg, Portugália rengeteg izgalmas dolgot rejt. 
 
Utaskísérőként és idegenvezetőként pont ezt szeretem megmutatni az ide érkező embereknek.
Szeretem naponta bejárni minden zegét-zugát, felfedezni, hogy hová érdemes menni, esetleg mit érdemes megkóstolni.
De nem csak a turisták által ismert helyeket mutatom be, hanem a helyi kultúrát, a történelmet, helyi épületeket, finomságokat is közelebbről.
Megmutatom, hogy a helyiek mennyire barátságosak, vendégszeretők és hogyan élvezik az életet, mennyire szeretik a nyugodt életet, a finom ételeket, italokat és egymást.
 
Keresstek, ha szeretnétek egy szuper túrát Portugáliban, itt minden elérhetőségemet megtaláljátok:
 
FÓKUSZBAN

BOHO STÍLUS

További cikkei

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ és mi adunk egy ajándékot is neked

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet