Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Három könyv ovisoknak a Mikulás csizmába

Három könyv ovisoknak a Mikulás csizmába

Bevallom, anyaként hajlamos vagyok a gyakorlatiasság oltárán beáldozni a csillámporos gyermekálmokat, meg a romantikus rózsaszín ködöt. Persze éljük és teremtjük a varázst, de az ezredik csokimikulásra, felesleges cukorbombára és csillogós szemű hupilila plüss unikornisra egyszerűen már nem tudok igent mondani.

A könyv azonban számomra kötelező ünnepi hozzávaló. Nincs nélküle Mikulás, karácsony, húsvét vagy szülinap. Könyvet venni, könyvet adni, könyvet kölcsönözni és főleg könyvet olvasni egyszerűen KELL, így nagy örömmel mutatom be nektek a legtutibb könyveket a Mikulás csizmába ovisoknak!

Pásztohy Panka: Pitypang és a Mikulás

Lili és Lotti testvérek. Két szupercuki, szöszke kislány, akik már nagyon várják, hogy a Mikulás megérkezzen hozzájuk és csokoládéval töltse meg a csizmácskájukat. Nem véletlen tehát, hogy Pitypang kutya segítségével együtt teljes egyetértésben kezdik meg a nagy csizmatisztító hadműveletet. Lili azonban ráébred, hogy hiába Pitypang minden lelkesedése: őt nem ajándékozza meg a Mikulás.

Elhatározza hát, hogy megkéri a Télapót, gondoljon a kutyusra is. És hogy hogyan akarja véghez vinni a nagy tervet? Természetesen úgy, hogy ébren várja a fehérszakállút. A találkozásra végül sor is kerül… Nem akarom lelőni a poént, de annyit elárulhatok, hogy nem a Mikulás lepődik meg jobban. 😉

Pásztohy Panka tiszta vonalvezetésű, bájos illusztrációkkal gazdagított Miklós napi története igazi telitalálat a 2-6 éves korosztály számára. Fiúknak, lányoknak, vegyes párosoknak, kis és nagy gazdiknak, ráadásul ajándékba is: édes, cukormentes boldogság ez a kötet. Szívből ajánlom mindenkinek!

Berg Judit-Agócs Írisz: Maszat karácsonya

Berg Judit történeteit egyszerűen nem lehet nem szeretni! Karakterei minden hibájukkal együtt is azonnal a szívünkbe lopják magukat és ott maradnak hosszú-hosszú éveken át. Nincs ez másként Maszattal sem, aki ezúttal 12. alkalommal kalandozik velünk. A történetben vannak repülők, unokatestvérek, izgalom és persze ünnepi készülődés, szóval minden, ami csak egy jó karácsonyi történethez kellhet!

Idén karácsonykor Maszat unokatestvére, Kamilla és családja hazarepül Londonból az ünnepekre. Az itthon várakozó lelkes kisfiú izgatottsága percről percre nő és miután Kamilla megérkezik, számos szívbéli élményt gyűjtenek együtt az unokatestvérek. Végül persze a karácsonyi fények is kigyúlnak, a gyerekek megkapják a vágyott ajándékokat. Még Hóchóc sem marad üres kézzel a fa alatt!

Shona Innes-Agócs Írisz: A szeretet olyan, mint egy fa

A szeretet olyan, mint egy fa: gondozni kell, ápolni kell, hinni kell benne, hogy idővel óvón átölel és bízni abban, hogy ha másoknak is helyet adunk alatta, vigyáznak rá. Néha látszólag elmúlik. Elhal egy-két ága, de ez elkerülhetetlen. Azért van rá szükség, hogy aztán megerősödve életre keljen újra.

Erről a sokféleségen alapuló, változatos áramlásról, a családi kapcsolatok dinamizmusáról, a válásról és az összekapcsolódásról egyaránt szól Shona Innes kötete, mely az Ölelj meg! – sorozat részeként jelent meg nálunk.

Nagy szeretettel ajánlom olyan ovis gyerekeknek, akiknek a családi kapcsolataiban bármilyen nehézség merült fel, akiknek a szülei elváltak, éppen válnak, vagy válni fognak, akik nehezen kötődnek és nehezen bíznak, illetve akik nehezen néznek szembe saját és mások érzéseivel! A szeretet, mint fa analógia jól érthető, látványos és kisgyermekként is befogadható, ezáltal beszélgetést kezdeményező, érzelmeket feldolgozó, már-már terápiás olvasmányként is forgatható kötetről beszélhetünk.

Fontos! A könyv kissé bumfordi, ölelnivalóan cuki szereplői, a lágyan omló színvilág és az oldalankénti viszonylag kevés szöveg is nagy teret hagynak az olvasónak. Vagyis kifejezetten összekuckózós estékre, beszélgetős világmegváltásokra, szeretetteli kérdezz-felelekekre való! Csak akkor olvasd és akkor ajándékozd, ha kész vagy szembenézni mindazzal, amit gyermeke(i)dben ez az olvasmány felszínre hozhat.

A SZERZŐ

Kocsis Blanka vagyok, háromgyerekes mamikaze, szövegíró, nő, feleség.

Hosszú éveken át semmi másra nem vágytam, csak arra, hogy anya legyek. Aztán amikor az lettem, igencsak meglepődtem, hogy a grandiózus „anya vagyok” életérzés helyett inkább csak zavart éreztem. Hát hol a megígért babaillat, rózsaszín köd, teljes összeolvadás és belső béke, amire szerződtem?! Megdöbbenve vettem észre, hogy nekem nem megy az „aludj, amikor a baba alszik”, és egyáltalán nem tudok belelazulni az anya – mártásztyúárt – szexistennő szerepbe. Csak úsztam az árral – nem ritkán ráadásul az árral szemben.

Ma már három okos, ügyes, szép és – nekem – tökéletes kiskorú kevéssé tökéletes, gyakran bakizó és önleevésben világbajnok anyja vagyok, főállásban szövegíró vállalkozó. Néha elbízom magam, és kis korkülönbséges anyukaként azt képzelem, láttam már mindent, meg annak az ellenkezőjét is. Aztán jönnek a gyerekeim, és bebizonyítják, hogy már megint alábecsültem őket.

Szakmai tevékenységemről itt tudhattok meg többet:

www.hakellegyjoszo.hu

Hatékony szövegírás vállalkozásodnak

KARÁCSONY

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet