Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Szórakoztató ötletek a gyerekekkel való Szilveszterezéshez | amit mi felnőttek is bírni fogunk

szilveszter gyerekkel

Íme a kedvenc tippjeink arra vonatkozóan, hogy az újév köszöntését szórakoztatóvá tegyük, miközben gyerekbarátok maradunk.

Mióta gyerekeink vannak, azok a napok, amikor sokáig ( oké mondjuk 10-ig) aludhatnánk, már a múlté. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de a gyerekeim átlagos lefekvés ideje 8, 8:30, én pedig 9, de legkésőbb 10-re alszom. Még ha rávennénk is magunkat, hogy éjfél után ébren maradjunk, a gyerekek semmiképpen sem engedik, hogy aludjunk újévkor. Szóval a kisgyerekes időszak nem igazán kedvez a szilveszteri buliknak.
MINIMAG HÍRLEVÉL

Legyen 2022 a jó döntések éve. Kezdd mindjárt azzal, hogy feliratkozol a Minimag hírlevelére, amiben időről-időre küldünk neked érdekességeket, infokat, akciókat partnereinktől.

Míg a szilvesztert általában a „felnőttek” ünnepének tekintjük, akkor is szórakoztató lehet, ha a gyerekek is részt vesznek benne – még akkor is, ha úgy döntesz, hogy visszafogottan fogod idén csinálni.

KEDVENC SZILVESZTERI TIPPJEINK

1. Pezsgőt mindenkinek

Forrás today's parent

Nem, most nem arra a gyerek pezsgőre gondoltunk, amit a boltba lehet kapni, hanem egy remek pezsgős mocktail receptet gondoltunk megosztani veletek, amivel a legkisebbek is tudnak koccantani, akár 10 percenként is.

Hozzávalók

1 1/2 csésze almalé, lehetőleg hűtve

1/4 csésze fagyasztott fehér szőlőlé koncentrátum/ szörp

2 1/4 csésze szóda, lehetőleg hűtve

2 mentaszál, opcionális

Keverjétek fel az almalevet szőlőkoncentrátummal egy kancsóban, amíg fel nem oldódik. Öntsétek bele a szódát. Ha szükséges, keverjetek hozzá mentát. Öntsétek műanyag pezsgős poharakba.

Egészégetekre.

2. Számoljatok vissza

Fogj egy sima papírtasakot, és írd rá a pontos időt. Minden órában, vegyetek ki belőle egy jó kis party kelléket. Ide tartozhatnak a világító pálcikák, dudák, konfettik, szerpentinek, csillagszórók, party kalapok, party szemüvegek, stb. ( attól függően, hogy mikor kezdtek, annyi hozzávalót kell majd beletenned)

3. Szilveszteri nyomtatható játékok

Tavaly már elkészítettük, nektek csak nyomtatni kell:). sőt további játék ötleteket is találtok ebben a cikkben.

Szilveszter otthon gyerekkel – Minimag parti játék ötlet

Idénre pluszban hozzáteszünk még egy nyomozós játékot is, el lehet vele bíbelődni:))

szilveszteri nyomozas letolthető játék

4. Tánc, tánc, tánc

Rendezzetek táncpartit. Készítsetek saját zenelistákat, playlisteket, és induljon a buláta rázás.  Itt találjátok a mi Youtube zene listánkat, itt meg a Spotify parti listát. Akár táncversenyt is rendezhettek, a fődíj legyen mondjuk, mi is.. Egy tál popcorn. 

tánc családi parti

5. Parti fotók

parti fotózás

Állíts fel egy asztalt tele érdekes kellékkel, jelmezzel, sapkával, kendővel. Öltözzön be mindenki, és kezdődet a fotózás. Ha van otthon fehér karton, akkor tudtok belőle keretet is készíteni, hagyd, hogy a gyerekek díszítsék csillámmal, csillogó pomponokkal, aranybetűkkel.

Ha van otthon nyomtató, akkor próbáljátok ki ezeket is, kivágva, hurkapálcára ragasztva. 

6. Karaoke

Igen ez nálunk például hagyomány. Találtok youtube-n is hang nélküli karaoke videókat, nekünk van egy ősrégi playstation2 gépünk, ahhoz beszereztem egy sing star szettet, lemezekkel, és üvöltve nyomom a party himnuszoktól kezdve, az Abbán át, a best of nyolcvanasévekig mindent is. Néha a többieket is hagyom, amíg iszom egy korty pezsgőt, esetleg kettőt.

családi karaoke

7.Élő szilveszteri közvetítések a világból

Mi újság Londonban, New Yorkban, Madridban? A Covid miatt persze nem sok, de érdemes szétnézni az élő közvetítések, esetleg webkamerák között, hogy hol mi újság, partik miegymás.

 

 

8. Filmnézés

Van egy pont, amikor minden buli holtpontra jut, mondjuk úgy délután 5-6 óra magasságában, ilyenkor érdemes valami vicces, és korosztálynak megfelelő filmet benyomni. Mondanám, hogy Zombieland 2, de azt a gyerekeimnek se mutatnám meg, pedig oltári jó lett:)

zombieland2

Szuper jó bulizást kívánunk!

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁN A MINIMAG CSAPATA

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet