Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

2024 Őszi Színtrendek – Ezeket az árnyalatokat ne hagyd ki a ruhatáradból!

2024-es őszi színtrendek
Bár úgy tűnik a nyár nem akar távozni, 100 kézzel ragaszkodik hozzánk, pedig, gondolom nem vagyok egyedül, akár mehetne is, és adhatná át a helyet az ősznek és az őszi ruhatárunknak. De most próbáljuk meg ezt az őszt elképzelni: beköszöntével a környezetünk egyre színesebb lesz, és bizony, nemcsak a fák levelei, hanem a ruhatárunk is! A klasszikus árnyalatok, mint a krém, a szürke és az egy-egy narancsos tónusok, idén is helyet kapnak, de ne gondold, hogy az őszi divat nem tartogat számodra új meglepetéseket. Ha idén kicsit szeretnéd elengedni a klasszikusok kezét, akkor mutatunk 8 olyan színt, amit idén ősszel biztosan mindenhol látni fogsz, és amikkel boldogan kikerülheted az egyhangúságot. 

Zsálya, olivazöld

Zsálya/olivazöld

Idén ősszel a zöld árnyalatai kerülnek a figyelem középpontjába. Az olyan sötét, tompa tónusok, mint a zsálya és az olívazöld, rendkívül sokoldalúak, így egész évben természetes választásnak tűnnek.

Földes és nyugtató hatásuk különösen ősszel érvényesül, amikor egyszerre van jelen a kényelem és az aktivitás.

Ez a szín szinte bármilyen árnyalattal jól párosítható, és képes vizuális érdeklődést kelteni anélkül, hogy elvonná a figyelmet az összképről.

Burgundy/ Bordó

Burgundy/ Bordó

Ez a karakteres árnyalat tavasszal kezdett népszerűvé válni, és a lelkesedés azóta sem csökkent.

A gazdag, száraz borra és a lehullott juharlevelekre emlékeztető szín nem véletlenül maradt velünk, és most 2024 őszének egyik kötelező viselete lesz.

Legyen szó egy egyszínű, alapdarab pulóverről, egy mintás kabátról vagy egy váratlanul élénk cipőről, ez az erőteljes árnyalat könnyedén beépíthető a mindennapi ruhatárba.

Sziénabarna

Sziénabarna

Gyömbér, karamell, sütőtökfűszer – ez a meleg barna árnyalat számos néven ismert, mégis mindannyian azonnal felismerjük, és sokan választjuk, amikor beköszönt a szeptember. A sziénabarna klasszikus őszi szín, amely idén ősszel is divatos marad. Legyen szó gyönyörű kötött holmikról vagy alapdarab cipőkről, ez a szín minden kategóriában könnyen elérhető, és 2024 után is biztosan megőrzi helyét, mint egy állandó őszi kedvenc.

Piros

Piros

Amikor a levelek tüzes árnyalatokban ragyognak, természetes, hogy a ruhatárad is tükrözze ezt a színt. Válassz egy élénk piros pulóvert, vagy dobd fel a megjelenésed piros kiegészítőkkel.

Plum/ Szilva

Plum/ Szilva

Az idei New York-i Divathéten különösen feltűnt a sötét lila árnyalat. A Pantone az őszi/téli 2024/2025-ös színtrend jelentésében az „olasz szilva” árnyalatot úgy írja le, mint „egy mély, sötét lila, tele varázslatos energiákkal.” Ez a hangulatos, titokzatos szín egy epikus Pantone leírással büszkélkedve tökéletes választás az őszi októberi estékre.

Világoskék

Világoskék

Ahogyan az előző években is, a világoskék idén ősszel is trendi színnek számít.

Frissítsd fel őszi megjelenésed egy felhős nap színű ruhával vagy egy kék cipővel, amely biztosan kellemes meglepetést okoz a járókelőknek.

A világos mosású farmer – legyen az klasszikus nadrág, szoknya, ruha vagy felső – szintén remek választás az őszi öltözködéshez.

Krémszín

Krémszín

Amikor az őszi divatra gondolok, az első dolog, ami eszembe jut, egy klasszikus krémszínű kötött pulóver.

Imádom, ahogy ez a szín könnyedén kiegészíti a különböző kockás és skót mintákat, amelyek mind klasszikusan ősziek.

Az off-white árnyalat emellett frissítő hatással van az őszi megjelenésekre, amelyek jellemzően barnákból és szürkékből állnak.

Arany

Arany

Miután a vajsárga dominálta a tavaszi és nyári szezont, nem meglepő, hogy ennek sötétebb változata is megjelenik az ősz folyamán.

Érdemes kihasználni ezt a meleg metálos árnyalatot az öltözékek széles skáláján, az időtlen ékszerektől kezdve a figyelemfelkeltő ruhadarabokig.

Az aranyszín ősszel különösen szezonálisnak tűnik, emlékeztetve a meleg őszi délutánokra, de bármilyen darab, amely ebben az árnyalatban készült, stílusosan elkísér a téli ünnepi időszakra is.

Papp Nelli

Minimag Gyakornok

További cikkei

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ és mi adunk egy ajándékot is neked

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet