Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Márkák a fenntartható divat világában | Minimag kitekintő

Márkák a fenntartható divat világában | Minimag kitekintő
Az innovációval teli világban a fenntartható divat megjelenése több mint egy trend – ez egy mozgalom. A szülők és a gyerekek egyaránt olyan környezetbarát lehetőségeket keresnek, amelyek nemcsak a stílusukról tesznek tanúbizonyságot, hanem az etikai értékeikkel is összhangban vannak. A Minimag kitekintőiben szeretnénk bemutatni nektek egy maroknyi kivételes márkát, amelyek a környezet iránti elkötelezettségükkel forradalmasítják a gyermekdivatot.

Flying Ace: Ahol az ábrándok szárnyalhatnak

Flying Ace: Ahol az ábrándok szárnyalhatnak

Képzelj el egy csapat jó barátot, akiknek közös álmuk, hogy örömet és kalandot varázsoljanak a gyerekek életébe. Ez a Flying Ace inspiráló gyökere. Ez a csapat szakított a hagyományos jelmeziparral, hogy valami igazán rendkívüli dolgot hozzon létre.

Kollekciójukban imádnivaló köpenyek, mókás zoknik és a legmenőbb nyári sapkák találhatók – mindezek GOTS tanúsítvánnyal rendelkező anyagok és festékek felhasználásával készültek. Ráadásul termékeiket közvetlenül hazájukban, Grúziában, valamint Spanyolországban és Portugáliában, kis gyárakban gyártják. Minden egyes darabot feltörekvő grúz művészekkel együttműködve terveznek, egyetlen fő céllal: a gyermekkor végtelen csodájának ünneplése és a képzelet megmozgatása.

Én nem ruhákat tervezek. Én az álmokat tervezem.

Ralph Lauren

C'era una Volta: Egy csipetnyi Olaszország

A C’era una Volta, egy olasz márka, amelynek egyedülálló küldetése van: a gyerekeket gyönyörűen felöltöztetni úgy, ahogy valójában vannak. Legújabb kollekciójukat a FLOCUS-nak szentelték, egy innovatív anyagnak, amely környezetbarátabb, puhább és melegebb, mint a hagyományos pamut.

A „Képeslapok az emlékeimből” című kollekció Olaszország és Japán vibráló palettájából merít ihletet. A finom terrakotta, a gazdag okkersárga, a tiszta ég és a pitypangfehér tónusokkal kellemes vintage hangulatot varázsolnak a ruhákra. 

Boatilus: Lábbelik zöld lélekkel

Ha környezetbarát lábbelikről van szó, ne is keress tovább: a Boatilus pont erre fókuszál. 

Ezt a márkát egy francia-olasz duó alapította, akik nem csak szülők, hanem 7. generációs cipészek is, és 1810 óta készítenek lábbeliket. Ma már olyan szandálokat és csizmákat alkotnak Európában, amelyek nem csak bioalapúak, hanem 100%-ban újrahasznosíthatók is!

A gyerekek magabiztosan lépdelhetnek a jövőbe, tudva, hogy lábbelijük hozzájárul egy zöldebb bolygóhoz. 

Vegán rezgések Japánból a Flower Mountain-tól

Flower Mountain for Naturino

Vajon mit nem lehet szeretni a színes, vidám, vaskos és menő cipőkben, amelyek ráadásul kényelmesek is? A Flower Mountain for Naturino egy olyan vegán cipőcsaládot hoz el neked, amelyet japán tervezőkkel együttműködve hoztak létre, akik az innovációt a nipponi dizájnhagyományokkal ötvözik. 

Pip & Henry: Ahol a stílus találkozik a fenntarthatósággal

Pip & Henry: Ahol a stílus találkozik a fenntarthatósággal

A Pip & Henry, egy új fenntartható gyermeklábbeli márka, amely újradefiniálja az öko-chicet. Cipőik fenntarthatóak, időtállóak és stílusosak.

A termékcsalád 80%-ban környezetbarát anyagokból készül, a felsőrész és a bélés organikus pamutból készült. A panelek természetes textilből készülnek, amely ananászlevél-hulladékból készült rostot tartalmaz, így bőrszerű megjelenést és érzetet adnak.

De ez még nem minden – a talpban újrahasznosított termoplasztikus gumit (TPR) használnak, amely könnyű, erős és csúszásmentes. A Pip & Henry kis tételekben gyárt, a csomagolásuk pedig 100%-ban újrahasznosítható. Ráadásul a cipősdobozok gyerekjátékként is funkcionálnak.

Összefoglalva, a gyerekdivat világa figyelemre méltó átalakuláson megy keresztül, és ezek a márkák az élen járnak. Nem csak ruhákat készítenek; olyan élményeket teremtenek, amelyek a gyermekkort ünneplik és a fenntartható jövőért szállnak síkra.

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet