fbpx

3 tipp a megfelelő babahordozó kiválasztásához

3 tipp a megfelelő babahordozó kiválasztásához
Legtöbben, amikor babahordozó eszközt választanak, gyakran abba a hibába esnek, hogy az első hordozót veszik meg, ami akár reklámban, vagy a boltban szembejön, pedig ahogy ruhát és cipőt sem veszünk próba nélkül, úgy babahordozó eszközt sem érdemes. És, bár nagy az információhalmaz, amiből ki kell szűrni a neked megfelelőket, de ha pár szemponton végig mész, nagy eséllyel lesz sikeres a választásod.

Íme 3 tipp a megfelelő babahordozó eszköz választáshoz

1. Olvass utána az adott eszköznek!

kivül hordozás

Meddig használható? Milyen pozíciókban használható? Megfelel arra a funkcióra, amire nektek szükségetek van?

Ha kifelé hordozást javasol a gyártó, nagyon valószínű, hogy kenguruval van dolgod, amit semmilyen életkorban, semekkora babának nem javasolnak a szakemberek. A rugalmas kendőt pedig általában (pár gyártó kivételével) maximum 6-7 kilóig lehet jól kihasználni.

Érdemes több olyan oldalt elolvasni, ahol részletes leírások vannak eszközökről.

2. Kérj segítséget!

Sok-sok babahordozással kapcsolatos csoport van, ahol szakemberek segítenek ingyen amennyiben elakadsz, de a legtöbb hordozási tanácsadó is szívesen segít olyan kérdések megválaszolásában, ami arra irányul, hogy például a 12 kilós 86-os ruhaméretet hordó gyermekednek vegyél e rugalmas kendőt. Az ilyen jellegű kérdések megválaszolása a legtöbb esetben díjmentes náluk is.

3. Próbáld fel!

Szintén a ruha példáját tudom hozni. A legjobb persze a kölcsönzés, mert ilyenkor hosszabb távon, akár hetekig is tudod tesztelni, hogy a kinézett hordozó megfelelő e nektek.

A kölcsönzés rengeteg hordozási tanácsadónál, hordozós klubban elérhető szolgáltatás, de ha bérlésre nincs lehetőséged, a hordozós klubokban és egyéni tanácsadásokon is van lehetőség felpróbálni a hordozókat.

És ne feledd, a hordozás valójában nem bonyolult és nem nehéz dolog, ezen pontok segítségével pedig elsőre is örömteli pillanatokkal lesz tele a hordozós életetek.

A SZERZŐ

Csőke Heni

Csőke-Vidács Heni vagyok, három, hasi úton született gyermek édesanyja. Nagyon fiatalon, épphogy 22 évesen lettem anya, és ez az egész életemre, anyaságomra kihatott. Fiatal voltam, tapasztalatlan és tájékozatlan és azt gondoltam, hogy nekem nem is kell utána néznem semminek.

Aztán a második gyermekem születése után lettem hordozási tanácsadó, majd a harmadik gyermekem születése után előbb önkéntes szoptatási segítő majd dúla is, éppen azért, hogy az ilyen fiatal édesanyákat segítsem információkkal. Ezután pedig mindezek mellett belevágtam abba is, hogy az enyém lett az ország egyik legnagyobb mosható pelenka shopja is, a Bolyhoska.

Pontosan azért, mert fiatalon lettem anyuka tudom, hogy sokaknak a gyermekágy és a nagyobb babás-kisgyermekes lét nem csak bújci meg kukcózás és babaillat, és szeretnék segíteni abban a jövőben anyává váló nőknek, hogy elfogadják: ez teljesen normális.

 

Ha szeretnél többet kapni belőlem:

https://hordozzorommel.hu/

https://www.bolyhoska.hu/

https://www.tiktok.com/@csokehenriett

 

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)