fbpx

Színek, melyek mindenkinek jól állnak? | Anyaként is stílusosan | MomChic

Színek, melyek mindenkinek jól állnak?
A címet olvasva most biztosan kapásból a feketére vagy a barnára gondoltál, de elárulom, hogy egyik sem univerzális. A feketéről mindenkinek ugyanaz jut eszébe: elegáns, nem harsány és karcsúsít. 20-as éveink elején bátran nyúlhatunk hozzá, hiszen abban a zsenge életkorban kijelenthetjük, hogy bármi jól áll.

A kor előrehaladtával viszont sok Nő észleli, hogy erős smink nélkül komorítja, leuralja, öregíti a fekete arc közelében. A tél típusú hölgyek idősebb korukban is magukra ölthetik a feketét, sötét hajuk, villogó tekintetük, kontrasztosságuk miatt elbírják a legsötétebb árnyalatot is

Színek, melyek mindenkinek jól állnak?

Nicole Kidman meleg tavasz típus

Julienne Moore meleg ősz típus

Kate Blanchet világos nyár típus

Számukra a fekete nehézkes, komor, borús, szomorú.

Penelope Cruz sötét tél típus – a feketében ragyog

A világosbarna, tevebarna kabátok korszakát éljük épp, a fast fashion üzletek őszi-téli kínálatában főszerepet kapnak ezek a bújós, meleg árnyalatok. A magyar emberek kb.50-60%-a tél típus, 20%-a nyár, a hideg színtípusokra a bézsek, barnák kifejezetten és látványosan előnytelenül hatnak (sápasztanak, karikássá teszik a szem alatti területet..).

A szürkéket is sokan választják, visszafogott, elegáns, szolíd világa miatt, de önmagában (színes kiegészítők, sálak nélkül) a nyár típusokon tud csak előnyösön működni, a többieket szürkíti, fakítja, a teleken pedig unalmas hatása van.

UNIVERZÁLIS ÁRNYALATOK

Melyek tehát azok az árnyalatok, amiket mindenki bátran (akár színtípusának ismerete nélkül is) választhat? Ha ajándékot keresel valakinek és nem ismered a színtípusát (sőt, lakberendezési ajándékoknál is működhet), ezekkel az árnyalatokkal nem tudsz nagyot tévedni.

Az univerzális árnyalatok titka abban rejlik, hogy színtulajdonságaik közül a színezet (hideg vagy meleg) pont 2 szín határán mozog, azaz nem is túl meleg és nem is túl hideg.

univerzális színek
Forrás: szerző

A tengerészkék, navy blue

Mind a 12 típus palettáján megtalálható, a legjobban kihasználható neutrális szín. A navy blue komoly, elegáns, de sötétségben nem éri el a fekete szintjét, pl. egy világos típus (tavasz, nyár világos hajszínnel, szemszínnel) sokkal finomabb lesz sötétkékben, mint little black dressben.:)

A tengerészkék, navy blue
Forrás: szerző

Pávakék

A pávakék a kék és zöld határmezsgyéjén álldogál, azaz egyik irányba sem tolódik el igazán, így minden bőrtónussal szépen harmonizál. Közkedvelt árnyalat koszorúslány ruha választáskor, ha szeretnénk, hogy azonos árnyalatú ruhában legyenek barátnőink a nagy napon. Családi fotózások alkalmával is közös pont lehet a megjelenésben, gyerekeknek, fiúknak és férfiaknak is komfortos verzió.

Pávakék
Forrás: szerző

Cölinkék

Élénk zöldeskék, akár a tenger, magával ragadó, személyes kedvencem. Tavaszokon napsárgával, őszökön rozsdával, teleken lilával vagy nyarakon babakékkel, azaz bármivel kombinálható, a neutrális alapdarabokat pedig üdíti, frissíti.

Cölinkék
Forrás: szerző

Univerzális színek sminkben

Nemcsak az öltözködésben, de a sminkelésben is találunk mind a 12 színtípuson jól működő árnyalatokat.

A pezsgő árnyalat hideg és meleg típusokon is csodás, a hideg típusokon nem olyan rideg, mint egy ezüst vagy jeges rózsaszín.

A pávakék szemceruza a vízvonalban megfűszerezi a nappali, neutrális szemsminket.

Az ún. semleges szemhéjpaletták árnyalatai a bőrhöz közeliek, a legszebb natúr sminkek ezekkel készülnek.

Univerzális színek sminkben
Univerzális színek sminkben
Univerzális színek sminkben
Lipstick

A szerző

Szalai Szilvi
Szalai Szilvia 
Beauty Coach 
 
Két gyerkőc Anyukája, ex-HR tanácsadó, harmónia nagykövet.
 
A Beauty Coach mindent magában foglal, ami én vagyok: tanácsadó, mentor, sminkes, színtanácsadó és egy kicsit pszichológus.
 
Nagyon szeretem átadni a tudást, felemelni másokat, megmutatni a Nőknek, hogy mennyire értékesek és gyönyörűek a természetes színeikkel.
 
Oktatásaimat, sminkjeimet éppen ezért sok beszélgetés jellemzi.
 
Vendégeim megismerése, igényeinek és céljainak feltérképezése segít abban, hogy maximálisan személyre szabott lehessen egy-egy tanácsadás vagy épp az adott kapszula smink szett.
És ahol megtalálsz: Insta oldalam

További cikkei

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket