fbpx

3 őszi étel, amit a gyerekek imádni fognak | Gyerekbarát receptek

őszi gyerekbarát receptek

Az ősz a finom ételek ideje, amelyek felmelegítik a testet és a lelket is. Sok csodálatos őszi gyerekbarát recept kering a neten, amiket érdemes kipróbálni. Mi most Gourmet Baba, Viki isteni finom őszi receptjeit osztjuk meg veletek, ami után már csak annyi lesz a feladat, hogy mindenki megnyalja mind a 10 ujját.

Nézd meg következő őszi recept ötleteinket, amelyeket gyerekek is egészen biztosan szeretni fognak…

Almás sütőtök leves

Almás sütőtök leves
Almás sütőtök leves

Viki levesében találkozik az ősz két legkedveltebb hozzávalója csippetnyit megbolondítva baconnel és fokhagymával.

Október és november is az alma és a tök rajongóinak kedvez. Számos program kapcsolódik ehhez a két hozzávalóhoz ( alma- és tökfesztiválok, stb).

Az alma az egyik legbasicebb gyümölcsünk : semmi extra nincs benne, mégis minden benne van, amire csak szükségünk lehet. Tartalmaz A-vitamint, B-komplex vitaminokat, és C-vitamint is. Ráadásul az ásványi anyagok egész széles tárházát vonultatja fel: a kálium, a kalcium, a cink, a fluor, a jód, a szelén együttesen tesznek az egészséges szervezetért.

Rakott karfiol

Rakott karfiol

Íme egy (majdnem) két lábon járó botanikai rockandroll különlegesség. A karfiol a növényi káposzta egyik fajtája. A káposzta feje a növény még nem zárt virágzata. Tehát ha a káposztát nem szednék be, virágok és magok fejlődnének belőle. Magas C-vitamin tartalmát (60 mg/100 g) mélyhűtött állapotában is megőrzi. Ásványi sókban is gazdag. Mi kellhet még?

Almás vegánpite

Persze, hogy a finomság se maradhat ki:). Viki receptjében növényi alaponyagokat találtok, tejfehérje allergiások is fogyaszthatják. 

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)