fbpx

Fagyasztott ételek- túlélő kalauz anyukáknak

fagyasztottetelekborito
Fogadjunk, hogy neked is volt már olyan pillanat ( nap, napok, hetek, ), amikor nem volt kedved főzni, és már se időd, kedved nem volt a rendelt kajákhoz. Az anyagi vonzatról már nem is beszélve. Ilyenkor milyen jól jönne egy általad készített étel, amit csak hip-hop előkapsz a fagyasztóból, igaz?

A FAGYASZTOTT ÉTEL AZ ÚJ MUMUS?

Bizony, a fagyaszott ételek sokak szemében számítnak mumusnak, kapnak hideget-meleg egy-egy anyukás csoportban ( nem hiába mi anyukák vagyunk mindennek is az igazi szakértőiJ).

FAGYASZTOTT ÉTEL

PEDIG SZÁMOS ELŐNYE VAN A FAGYASZTOTT ÉTELEKNEK

Dance

Tápláló

A fagyasztott gyümölcsök

A fagyasztott gyümölcsök és zöldségek használatának egyik előnye, hogy jellemzően csúcsérettségükben szedik őket, és abban a gazdaságban dolgozzák fel, ahol termesztik őket. A friss gyümölcsöket és zöldségeket kicsit korábban kell leszedni a szállításhoz, és az idő múlásával veszítenek a tápanyagértékükből. Ez természetes folyamat, és természetesen nem jelenti azt, hogy a friss nem jó megoldás. A friss gyümölcsök és zöldségek fagyasztása azonban lényegében az oxidáció megállításával konzerválja a tápanyagok egy részét. Kutatások kimutatták, hogy egyes fagyasztott gyümölcsök több polifenollal rendelkeznek, mint a messze utazó friss termékek.

Gyors, kényelmes

Nagyon jó tudni, hogy olyan ételek vannak a fagyasztónkban, amelyeket 20 perc, vagy még rövidebb idő alatt az asztalra varázsolhatok, miközben hazait eszünk.

Lehetőségünk adódik szezonon kívül is enni bizonyos ételeket, ha időben lefagyasztjuk őket.

STOP ÉLELMISZER PAZARLÁS

A fagyasztott élelmiszerek segítenek az élelmiszer-pazarlás megszüntetésében. Így nem kidobjuk a szemétbe a maradékot, hanem felhasználjuk később. 

icons_

Tudtad, hogy a lakosság 2/3-a havonta minimum 20 fajta ételt dob ki?

FAGYASZTÁSI TRÜKKÖK, TIPPEK + 1 FAGYASZHATÓ RECEPT

A trükköket és a recepteket Gourmet Baba, Viki mondta el nekünk, kisujjából rázta ki őket. Sőt számtalan szuper receptet osztott már meg velünk, és veletek kedves olvasók.

Apron

0.lépés

Ellenőrizd, hogy a fagyasztóban -18, vagy annál hidegebb van-e. Noha a fagyasztás nem pusztítja el az élelmiszer által szállított baktériumokat, masszívan lelassítja szaporodási képességüket, ezért a fagyás megakadályozza az étel romlását. Miután felolvadtak, ezek a baktériumok is felébrednek, és folytatják a dolgukat, ami azt jelenti, hogy felolvadás után már ne fagyaszd újra vissza az ételt, és egyétek meg hamar.

TIPPEK

Használj visszazárható műanyag edényeket vagy fagyasztótáskákat ( de leginkább dobozokat, hogy a környezetet is kíméld) , ne üveget, amelyek gyors hőmérsékletváltozások hatására megrepedhetnek. És ne feledd, hogy a fagyasztótáskák és a szendvicszsákok nem ugyanazok. A fagyasztótáskák vastagabb műanyagból készülnek, és maga a műanyag tartalmaz olyan adalékanyagot, amely megakadályozza, hogy a fagyasztóban törékennyé váljon, míg a szokásos szendvics- vagy tárolózsákok nem tartalmazzák ezt.

composition_8_1

Lehetőség szerint egyes adagokban fagyassz le ételeket. Ez nem csak felgyorsítja a leolvasztást, hanem segít elkerülni a pazarlást is.

composition_7_1

A főtt ételeket fagyás előtt alaposan hűtsük le. A forró ételek fagyasztóba helyezése nemcsak az élelmiszerbiztonság veszélyét hordozza magában, de, ha valami forrót helyezel a fagyasztóba, akkor az felmelegíti a többi ételt, amelyek így nem már nem biztonságosak.

FAGYASZTÁSI TIPPEK, MIT MEDDIG

FAGYASZTÁSI TIPPEK,

 (nyersen)

Csirke egészben akár 1 év, darabolva 6-9 hónap

Hal: Max.6 hónap

Sertés 4-6 hónap

Marha : 6-12 hónap

Vad: 8-12 hónap

A friss húsoknál különösen fontos, hogy azonnal fagyaszd le őket, amint hazaérsz, ha ez a terv. Más szóval, ne tartsd a nyers húst három napig a hűtőszekrényben, mielőtt belekezdenél a fagyasztásba.

Főtt hús 1-2 hónap

Sült hús 1-3 hónap

Zöldség: 6-12 hónap (hüvelyesek, paprika répa kibírnak 1 évet, káposzta, kelbimbó 1\2 év

Gyümölcs: 8-12 hónap (eper az egyetlen ami kibír 1 évet)

Kenyér sütemény: Max 3 hónap

Amit sose fagyasztok:

saláta;puding;kocsonya;főtt tojás;uborka;burgonya;déli gyümölcs;

Amit fagyasztok, hátha jó lesz még valamire:

Levesek, levesbetét nélkül (kedvencem a húsleves, mert önmagában is jó, de rengeteg minden készíthető belőle)

Pörkölt és tokány ételek

Sült hús

Lazagne (ritka, ha marad)

Székelykáposzta (tejföl nélkül)

Paradicsomos káposzta

Rizs

A levesek és pörköltek fagyasztásakor figyelj arra, hogy teljesen lehűtsd őket a hűtőszekrényben, legalább addig, amíg a zsír fel nem emelkedik és megkeményedik rajtuk (ami általában egy éjszakán át tartó hűtést jelent). Kapard le azt a zsírréteget, majd helyezd át a levest visszazárható edényekbe vagy fagyasztótáskákba.

VOLTAK JÓ FAGYASZTÁSI ÖTLETEK?

ÍME A CSIRKEPAPRIKÁS RECEPTJE, amit aztán le is fagyaszthatsz:

Receptek

Népszerű cikkek

Gyerekbarát ebéd receptek vol. 2

GYEREK-BARÁT RECEPTEK Korábbi cikkünk sikerén elálmodozva, felbuzdulva újabb könnyen, gyorsan elkészíthető recepteket hoztunk nektek, amivel megkönnyítjük majd az ebéd vagy a vacsora választás nehézségét, különös

Tovább olvasom
FÓKUSZBAN

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)