Felejtsd el a mirelitet és a tésztákat, mutatunk 3 olyan receptet, amelyek gyorsan, könnyen elkészíthetőek, és óriási sikert fognak aratni.
Ha te is azok közé az anyukák közé tartozol, akik:
nem egészen Martha Stewartok, vagy éppen Fördős Zé-k a konyhában ( mint a cikk írója) , vagy
kevés az időd, amit főzésre tudsz fordítani, akkor mi vagyunk a te embered..
Mármint a Minimag és Gourmet Baba, azaz Viki receptjei, amelyek bizonyítottan mentettek már meg jó néhány receptelen anyukát az ebéd nélküliségtől.
ÍME 3 ZÖLDSÉGES GYEREKBARÁT RECEPT (amit a húsimádók is fognak szeretni)
BAB FŐZELEK PANKÓS FASÍRT GOLYÓVAL
A fasírt különleges íze a pankonak, azaz a japán zsemlemorzsának köszönhető, amit, ha most éppen nem tervezel Japánba utazni, akkor akár otthon is el tudod készíteni előre is:
Végy egy, már szikkadt fehér kenyeret. Vágd szeletekre, és nyesd le a héját is. Tedd aprítógépbe, amivel szabdald durva darabokra. Ezután egy tepsin oszd szépen el, majd be a sütőbe vele! Kb. 60 fokon szárítsd ki, de ne pirítsd meg. Mikor már száraznak tűnik az eredmény, vedd ki, és hűtsd le, és egy kicsit hagyd még tovább száradni. Mikor már tényleg pehelyszerű, tedd üvegbe! (Az ötlet az izeselet.hu oldalról származik.)
SPENÓTOS LAZAC LEVELES TÉSZTÁBAN
A spenót, más néven paraj ( de egybként hívják spenátnak, spinátnak, spinácnak, és még barátparéjnak is) több évszázad kiemelt szerepet kap az életünkben, köszönhetően gyógyító erejének, hiszen ebből a szempontból a legértékesebb zöldségféle.
Sok fehérjét, vitamint (A, B, C, K) és ásványi anyagot (főként magnéziumot, káliumot, kalciumot, vasat) tartalmaz, kiemelkedően gazdag flavonoidokban, karotinoidokban, klorofillban és folsavban, ezért csecsemőknek, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt javasolt táplálék.
SÓSKA FŐZELÉK LILA BURGONYÁVAL
A sóska szintén hasonló gyógyító erővel bír, gazdag A-, B1-, B2-, és B9-vitaminban, flavonoidokban és egyéb antioxidánsokban, nagy mennyiségű C-vitamint, fehérjét és szénhidrátot ( miközben zsír- és kalóriatartalma elenyésző) tartalmaz.
Tudtad? Jamaikában a sóska leveléből és virágából teát készítenek, ami csípős íze miatt hűtő hatással van a szervezetre. A sóskateát olyan fűszerekkel készítik, mint a fahéj, kardamom és a gyömbér
További ínycsiklandó recepteket itt is találsz, meg itt is:
Gyerekbarát ebéd receptek vol. 2
Fotók: Gourmet baba