fbpx

KIPRÓBÁLTUK AZ OLI & CAROL RÁGÓKÁT – Anyu tesztel

KIPRÓBÁLTUK AZ OLI & CAROL RÁGOKAT
Oké ez egy költői túlzás, mert nem mi rágcsáltuk meg, hanem az ANYU TESZTEL csapatból két lelkes anyuka bevállalta, hogy kipróbálják babájukkal és megosztják velünk tapasztalataikat.

A babák fogzásának kezdete nagyjából a babák 4-7 hónapos kora körül kezdődik, de általában 6 hónapos kor körül jelennek meg az első fogak. Persze vannak szélsőségek mind két irányba, de abban biztosak lehetünk, hogy a fogzáshoz kapcsolódó tünetek egyre csak fokozódni fognak. Ilyen az állandó rágás, a nyáladzás, a duzzadt íny, és a hozzájuk kapcsolódó tünetek, mint a nyugtalanság, nyugtalan alvás, sírás, kipirosodott arc, hasmenés, orrfolyás, stb.

babák fogzásának kezdete

Azon kívül, hogy elfogadod ezt a helyzetet, mást is tehetsz. Próbáld megkönnyíteni, enyhíteni a baba számára a fogzás időszakát, különböző fájdalomcsillapító módszerekkel. Ezek közül az egyik leggyakoribb eszköz a RÁGÓKA. A rágókák legfontosabb tulajdonsága, hogy nyugodtan odaadhatod a babáknak, nem fogja magát megsérteni vele, vagy esetleg kiharapni belől egy darabot. Segítségükkel a baba eléri a viszkető, kényelmetlenséget, diszkomfortot okozó területet a szájában, és dörzsölni tudja vele.

OLI AND CAROL A MINIMAGON

A Minimagon már olvashattatok az OLI&CAROL rágókákról ebben a cikkben. A tesztelés során az Anyaparadicsom által felajánlott KÁPOSZTA és FLAMINGÓ rágókát próbálhatták ki az anyukák. A rágókák közös jellemzője, hogy természetes, kaucsuk gumiból készültek.

Az Oli & Carol egy környezetbarát márka, amely a modern szülők és gyermekeik számára tervez, és készít klasszikus, olykor retro hangulatot idéző,természetes játékokat. Ez az ő specializációjuk. Persze a rágókát nemcsak fogzási enyhítésre lehet használni, hanem fürdőjátékként, szenzoros játékként , sőt akár dekorációs tárgyként is szokták őket használni.

100% természetes gumiból, Hevea fákból, minden egyes darabot kézzel készítenek, természetes pigmentekkel.

MIT GONDOLNAK AZ ANYUKÁK AZ OLI & CAROL RÁGÓKÁKRÓL?

A káposzta rágókát Bence, Dorka kisfia tesztelte le. Nézzük mit gondol róla Bence:

oliandcarolkaposztaragokaminimag

Oli&Carol káposzta alakú rágókát teszteltünk az 5 hónapos kisfiammal Bencével. Vegyes tapasztalatokkal gazdagodtunk.

Ami nagyon tetszik benne, hogy abszolút minden vegyszer és egyéb károsanyag mentes, gyönyörűen kidolgozott rágóka. Kisbabámnak csak ilyen terméket veszek. Nincs rajta lyuk így tényleg sehol nem tud penészedni, ami más híres rágókánál problémát okozhat.

Kisfiam fogdosni viszont kifejezetten szereti, mivel ez egy lapos viszonylag nagy játék nehezen talál rajta úgy fogást, hogy be is tudja kapni.

Igazán a két végét tudja bekapni és rágcsálni, a többi részen mivel hosszú és széles nem igazán fér be a szájába.

Lehet egyébként, hogy nagyobb babák könnyebben boldogulnak vele. Illetve nagyon vékony az anyaga és emiatt azt látom sokszor, hogy rágná, de nincs meg az a vastagsága, hogy igazán rá tudjon harapni.

Sokszor nyúl másik vastagabb átmérőjű rágókáért, amit úgy igazán tud csócsálni 🙂

Emiatt összességében azt gondolom,hogy egy jó termékről van szó, de ezek miatt valószínű, hogy más alakú rágókát vennék meg tőlük a választékból.

Beszereztünk egy Oli&Carol origami rákocskát azt már sokkal jobban tudja rágcsálni. Magát a márkát mindenkinek nagyon ajánlom, mert szerintem rendkívül fontos, hogy csak természetes anyagú dolgokat adjunk a csemetéinknek 🙂 Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget,remélem még lesz lehetőségünk tesztelni más termékeket is.

oliandcarolflamingoragokaminiamg

Az OLI&CAROL KARPEREC RÁGÓKA, FLAMINGÓ a lehető legjobbkor érkezett meg hozzánk.

Mira napok óta szenvedett a szemfogak kibújása miatt. A Flamingó kellemes tapintása; és mókás kinézete miatt egyből jó barátja lett.

Kialakítása miatt könnyen elérte vele a kívánt pontot, és rágcsálással enyhítette vele fogzás miatti fájdalmát. Megnyugtató számomra, hogy természetes anyagból készült a forma és a színezése is.

Motorikus készségeit is fejleszteni tudja vele, kialakításának köszönhetően.

Sajnálom, hogy előbb nem ismertem ezt a terméket!

Köszönjük szépen Minipiac!

Nektek van Oli&Carol rágókátot? Bevált, tetszik nektek a termék? Ha van kedvetek írjátok meg nekünk a minipiac@minipiac.hu email címre. 

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)