Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Az ügyvéd válaszol

A lakásvásárlás költsége-, biztos nem mondok újdonságot, nem áll meg a lakás vételáránál. A kérdés csak az, hogy vajon van-e elegendő pénzünk a teljes lakásvásárlási projektre? Mindannyian tudjuk, hogy a lakásvásárlás olyan, mintha egy izgalmas utazás lenne, de mielőtt belekezdenél álmaid otthonának tervezgetésébe, itt az ideje, hogy beszéljünk a, kőkemény valóságról: a pénzről.
Mi történik, mikor hangos a szomszéd? Folyton este partizik a kertben? közben hangosan hallgatja a zenét, miközben te a gyereked altatnád egy fárasztó egész nap pancsizós vagy nyakig homokozós nap után?
Kinéztél egy csinos kis üdülőt és kiderült, hogy zártkerti ingatlan? A zártkerti ingatlanok a földtörvény hatálya alá tartoznak, vagyis vásárlási szándék esetén az adásvétel többlépcsős folyamat.
Nevezzük nevén a gyereket és oszlassuk el a félreértéseket! Lássuk, ki kicsoda a jogban! Így elkerülhetjük, hogy félreértések áldozatai legyünk és tisztán láthatjuk a teljes képet, akkor tudhatjuk, kihez fordulhatunk és kivel álunk szemben.
Mi történik, ha egy házaspár el szeretne adni egy közösen vásárolt ingatlant, melyet fele-fele arányban, de külön-külön a saját örökségükből vásároltak? Körbejártuk a témát..
Ha a kölcsönadó és a kölcsönvevő nem tisztázzák a részleteket, és papírt sem írnak róla, később még mindkettőjüknek számos gondja adódhat.

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet