fbpx

A LISTA… az a bizonyos, 40 feletti nőknek

A LISTA... az a bizonyos, 40 feletti nőknek

Az van, hogy én se kaptam meg a LISTÁT. Eddig.

(Tudjátok, amiről Anyakivan beszélt ebben a videójában.)

Azt, amelyikben végre korrektül, fekete-fehéren le van írva, ki van mondva, totálisan hülyebiztosan el van magyarázva, hogy mit illik és mit nem illik, mit szabad és mit nem szabad és úgy egyáltalán, hogyan kell viselkednie egy magára valamit is adó negyvenes nőnek.

Izé, anyának. Szóval, érted… Kettes személyi számmal kezdődő humanoid robotnak, akinek az élete értelme a full szervíz és a gondoskodás. (Nem ám lábvillongatózás, kedves Epres Panni! Mégis, kinek tetszik képzelni magát, na?!)

Első és legfontosabb napirendi pont: A negyvenes nő kiment a divatból

A LISTA... az a bizonyos, 40 feletti nőknek

Na már most, tessék szépen magunkba nézni és elszégyellni magunkat, hiszen egészen egyszerűen kimentünk a divatból. Most komolyan! Ne akarjuk már megmagyarázni magunknak, hogy a reprodukciós korszak vége felé közeledve még értékes, kívánatos, okos, vágyni való, szexi vagy éppen csak elviselhető némberek vagyunk. Francokat! Aki jól néz ki, az MILF és

a, örülhet a férje, hogy vénségére nem csúnyult meg végleg – de azért ne lepődjön meg, ha lecserélik két húszasra, muhaha -,

vagy

b, azt is elhagyta már valaki, szóval tuti baj van a fejével és mégis ki akar csúcsra járatni egy használt verdát, nem igaz?

És ha esetleg a közvélekedés egyetemes értékű mércéjével valakin egy icikepicikét is látszik az öregedés – a.k.a nem olyan peckes már az a cici, akad egy-két szarkaláb vagy májfolt itt-ott-, ássa el magát, légyszi. Na! Ne szennyezzük már vizuálisan a jóravaló férfinép és utca embere környezetét. Könyörgöm, legyen már egy kis önkritikánk!

A legrosszabb, hogy mi ostoba negyvenesek – na jó, én ráadásul kibic vagyok, mert alulról is legfeljebb csak simogatom a korhatárt… Igaz, van három gyerekem, szóval azért akad súlyosbító körülmény- egyszerűen nem tudunk méltósággal megküzdeni az öregedéssel!

Értitek?! Hát, ha csendben ledobnánk a miniszoknyát, a széles dekoltázst, a magassarkút és belebújnánk öreganyánk otthonkájába, aztán szépen ellennénk otthon a négy fal között, nem zavarnánk senkit. De így?!

Most akkor mi van a listával?!

A LISTA... az a bizonyos, 40 feletti nőknek

Annyira megviselt, hogy a LISTA se a kormányablakban, se a letölthető Facebook doksik között, se az SZMK-csoportban nem található, hogy fogtam magam és összeszedtem nektek a legfontosabb tudnivalókat.

Aggasztó ugyanis, hogy mind itt élünk a tök sötét vakságban, aztán próbáljuk kompenzálni a saját nyomorult létezésünket.

Pedig rendes negyvenes asszony nem kompenzál! Egyszerűen meghúzza magát, laposkúszásban közlekedik és nem zavar vizet, mert tudja, hol a helye.

Néhány dolog, amit minden negyvenes nőnek tudnia kell

A LISTA... az a bizonyos, 40 feletti nőknek

👉A negyvenes nő nem hord rövid szoknyát, nem mutogatja se a lábát, se a cicijét. Nem hord csipkét, se hord feszülős ruhát, se erős sminket, mert nem egy kivénhedt… Hát tudjátok.

👉A negyvenes nő nem viselkedik úgy, mintha a saját öreganyja lenne. Ügyel rá, hogy nő maradjon, de nem viszi túlzásba. Nem klimaxol, de ha mégis, akkor csendben, csinosan, mások számára egyáltalán nem zavaróan és mindenképpen szexuálisan aktívan teszi. Kívánatos marad – főleg a férjének, de ha az nincs neki, akkor pláne. Igazi femme fatale, aki beteljesíti a céljait és megéli a saját szexualitását tabuk és félelmek nélkül. (De úgy csinálja, hogy mások ne jöjjenek rá. Ld. fentebb.)

👉A negyvenes nő odaadó és áldozatkész anya. Ott van az ovis csetepatéknál, az első szerelmi bánatnál, a nagy matek egyeseknél és a versenyeken. Sose hagyja egyedül a drága csemetéket és gondoskodik arról, hogy azok lelki egyensúlya, testi miegymása mindig rendben legyen.

👉A negyvenes nő ugyanakkor nem áldozza fel magát a családért, karrierje csúcsán van, barátnőzik, énidőzik, ápolja a szüleit, támogatja a társát és közben fél kézzel magabiztosan önbeteljesít, hiszen példát kell mutatnia a gyerekeinek és az utána következő generációknak az önmegvalósításban, kitartásban és fejlődésben.

👉A negyvenes nő tudja, mikor maradjon csendben. Megvan a magához való esze, tudja, mikor és hogyan irányítsa a férfit diszkréten háttérből, de azzal is tisztában van, hogy nőként neki a konyhában a helye. Politikai, gazdasági és kulturális vitákban nem vesz részt, társadalmi kérdésekben nem nyilatkozik, felfelé nem nyal, lefelé nem tapos. Méltósággal és kitartással viseli sorsát, ahogy azt illik.

👉A negyvenes nő okos. Képzi magát, önfejleszt, megismeri a lelkét, másod- vagy harmaddiplomás képzésbe jelentkezik, önismereti tanfolyamra jár, salsázni, zumbázni, pilatesezni tanul, elkezdi a következő nyelvsulit, reggelente arcjógát végez, puncit fehérít, intim tornázik és közben persze mindenről véleménye van, amit nem rejt véka alá. Tudja, hogy #grlpwr és #femboss, szóval nem próbálja elnyomni magában a harcos oroszlánt. Sőt, élteti!

👉A negyvenes nő nem hajkurássza se a fiatalabb pasikat, se a státuszszimbólumokat, mert tudja, hogy az igazi érték belül van. (Ha esetleg tehetős vagy jóképű pasas fut utána, visszautasítja, mert vannak elvei.) Különben is, fizeti a saját italát, vacsoráját, utazását, mert nem szorul senki segítségére.

Azért persze azt is tudja, hiszen negyvenes nő, 👉hogy az üvegplafon létezik, a vagyonnal való kérkedés nem elegáns és fizetés, státusz és egyebek ide vagy oda, azért ő mégis csak egy nő. Nincs ezen mit szépíteni.

Íme, a LISTA, avagy amit minden negyvenes nőnek csinálnia kell, ha élni akar

  1. Naponta háromszor, alkalmanként minimum 15 percben monitorozd a világsajtót és a social media platformokból legalább hármat, hogy tudd, hogyan szabad felöltöznöd, sminkelned és gondolkodnod!
  2. Legyél vele tisztában, hogy a saját józan ítélőképességednél biztosabb értékrend szerint is eljárhatsz, melyek közül elsősorban a következőket vedd figyelembe: a mások-azt-gondolják, illetve a mit-gondol-a-falu, a kedves szüleidé, a kedves férjedé, a rokonoké, az ismeretlen ismerősöké és a teljesen random Facebook-kommentelőké.
  3. Egyszerre testesítsd meg a szexuálisan felszabadult dívát és az erkölcsös magyar anyát. Persze azt is érdemes mindig pontosan tudnod, mikor melyiket kell elővenned. Ösztönösen!
  4. Legyél igazi anyaoroszlán, ugyanakkor ne felejtsd el, hogy az elfogadás, az elérhetőség, az érzelmi rendelkezésre állás és a hibázás lehetőségének meghagyása egyaránt rendkívül fontos része gyermekeid nevelésének!
  5. Legyél ott mindenhol, legyél érezhető, hagyj nyomot – de azért ne legyenek sztenderdjeid, vagy elvárásaid. Tudod: elfogadás!
  6. Ha valaki megbánt vagy bármely kérdésben találva érzed magad, gondolkodj el! Mi lehet az oka annak, hogy ez neked rosszul esik? Mit vihetsz ebből magaddal? Mit tanít neked ez a helyzet? Ha beteg lettél, vajon mit nem mondasz ki, hallasz meg, oldasz fel? Minden csak rajtad múlik és fejben dől el, ezt ne felejtsd!
  7. Állj minden percben készen a kalandra, a szenvedélyes szexre, az eget rengető hahotázásokra, a barátnők összeomlására, a gyerekek kirohanásaira, a párod érzelmi nyomorára, a kertészkedésre, az utazásra, a pénzügyi újratervezésre… (A lista végtelen számú elemmel tetszőlegesen tovább bővíthető.)
  8. Mosolyogj többet és panaszkodj kevesebbet! Szép életed, jó munkád, kedves párod – szingliként: sok szabadidőd és rengeteg lehetőséged – van, mégis mi értelme búslakodni?! Nem? Hát de!
  9. Legyél önmagad! Mindig, minden körülmények között, bármi áron. Ezzel tartozol magadnak, a gyerekeidnek, a párodnak. IS.
  10. Könyörgöm, értsd meg, hogy kompenzálnod kell, hogy eljárt feletted az idő. Azt még nem tudni, hogyan, de okos lány vagy, biztos kitalálod, hogyan tehetnéd jóvá, ugye?!

Van még kérdés? Írj a minimag@minimag.hu-ra és ígérem, legjobb tudásom szerint neked is megmondom majd a tutit. (Tudod, egyes pont!)

A SZERZŐ

Z. Kocsis Blanka vagyok, nő, mamikaze, újságíró, meseszerző, szövegíró, vállalkozó, a Minimag főmuftijának helyettese és három kiskorú dedikált mindenese. Bevallom, ennek ellenére sem tudok eleget arról, hogyan is működik valójában ez a nagyszabású, sokszereplős valós idejű társasjáték – a.k.a élet -, de hiszem, hogy egymásra figyeléssel, hallgatással és beszéddel sokat tanulhatunk egymástól. Egymásról és önmagunkról. Próbálkozom, elesek, fejjel megyek a falnak, felállok, újra nekikezdek és így tovább, nap nap után. Tapasztalom, hogy a világ tele van érdekes emberekkel, izgalmas helyekkel, különleges témákkal és fantasztikus lehetőségekkel – nekünk pedig csak annyi a dolgunk, hogy észrevegyük őket. Jössz?!

Szakmai tevékenységemről itt tudhattok meg többet:

www.hakellegyjoszo.hu

Hatékony szövegírás vállalkozásodnak!

Cikkeim a Minimagon:

Olvasgasd

További cikkei

[rev_slider alias=”homeslider3″]

Népszerű cikkek

[rev_slider alias=”sidebar-slider-also”]

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket