Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Minimag karácsonyi játék ajánló

Minimag karácsonyi játék ajánló

Vannak gyerekek, akiknek végtelenül egyszerű feladat a hőn áhított karácsonyi ajándék megvásárlása, míg másoknál nem tartozik a legkönnyebb feladatok közé, igaz?

Ebben az év azonban úgy tűnik erősebb a vágy a tökéletes ajándék beszerzésére, mint valaha.

Az otthontanulás, a maradjotthon, a nem találkozhatunk most a nagyszülőkkel, barátokkal, és az, hogy az idei év a számtalan „Nem” éve volt, azt váltja ki sokunkból, hogy olyan ajándékot adjunk a gyerekeinknek, amelyektől boldogan kiáltanak fel: „Igen!anyaaaaa, apaaaa, juhéééé!”

Akár egy pici babának szeretnél vásárolni valamit, aki egy percre sem hagyja abba a dolgok betömködését a szájába, akár egy örökmozgó 2 évesnek, vagy éppen egy komoly 4 éves számára keresel karácsonyi ajándékot, azt kell mondjuk: JÓ HELYEN VAGY.

KÖVETKEZZÉK A MINIMAG KARÁCSONYI JÁTÉK AJÁNLÓJA

0-12 hónaposok karácsonyi ajándéka

A babáknak nem kell sok, igaz, de ez soha senkit sem akadályozott meg abban, hogy túlzásba vigye az ajándékozást. Ezeket a szemet gyönyörködtető játékokat arra tervezték, hogy ösztönözzék a csecsemők elméjét, fejlesszék kialakuló képességekeit legyen az nagy mozgásos vagy éppen finom motorikus.

Karácsonyra olyan játékokat válogattunk össze, amik egész biztosan el fogják őket bűvölni, ugyanakkor praktikusak is.

DOBOM, ELKAPOD?

BABALABDA montessori

A Tikka Játéknál találtunk rá erre az igazán különleges, ÉRZÉKFEJLESZTŐ BABA LABDÁRA.

Könnyen meg tudják markolni, és színösszeállítása pont megfelelő a babák számára, hiszen azonnal megragadja a babák figyelmét.

A nagy kontrasztú, kézzel festett grafikák vizuálisan megragadják a baba figyelmét, míg a változatos textúrák tapintási ingerlést váltanak ki.

A Montessori oktatásban igen népszerű Amish puzzle labda ihlette, azzal a különbséggel, hogy nem szedhető részekre. Van erdei mintásban is, kicsit lejjebb megtalálod:)

Tökéletes első labda a csecsemők számára, és az egyik legnépszerűbb babajáték. 

1, 2, 3 EMELD A FEJED

Baba tornaszer

A Vini’s Room elkötelezett a minőségi gyerekjátékok mellett, az ő palettáján találtuk meg ezt a BABA TORNASZERT.

A letisztult stílusú baba tornaszer felfedezésre ösztönzi a kisbabát, anélkül, hogy túlzottan stimulálnák őt.

Három játék is tartozik az állványhoz:  egy zenélő csillag, egy csörgő felhő és hold, amelyeket ugyan a tornaszerhez terveztek, de hordozóra erősítve is jól használhatóak, vagy éppen a kiságyban játszáshoz. A hívogató formák és színek felhívják a baba figyelmét, miközben segítik motorikus képességeik fejlesztését.

SZUNDI TÁRS

Alváshoz társ kell igaz, kedves 0-1 éves korúak? ( vagyis inkább anyukájuk:)) A legjobb, ha ez a társ egy puha, ölelnivaló szundikendő.

A mi választásunk erre az édes FÁNI alvókára esett, akit a 4Babies csodaszép termékei között találtunk meg. A többféle minta közül, az erdő mintás lett a kedvencünk, szerintünk nektek is tetszeni fog.

Minőségi anyagokból készült, magyar anyuka tervezte termék, nemcsak a baba fog örülni neki, egész biztosak vagyunk benne, hogy az egész család tetszését el fogja nyerni

TOVÁBB IS VAN, MONDJUK MÉG?

Oli&Carol karperec rágóka, flamingó
Játszószőnyeg megfordítható, miles | BBlüv
Játszószőnyeg megfordítható
Érzékfejlesztő labda erdei mintával

1-2 év közöttiek karácsonyi ajándéka

Ah, a kedvenc időszakunk ez, amikor a csecsemők átlépnek a kisgyermekkorba, és jönnek a hatalmas mentális ugrások. Elindul a baba, kinyílik a világ, kezdődhet a felfedezés. Ő lesz az építő, futkározó kisember, aki imád mindent, amivel lehet zörögni, vizezni, koszolni. Mennyire menő már egy ilyen korú kisgyerek élete, igaz? Karácsonyi ajándékok között mutatunk nektek fürdőkádba való játékot, toronyépítőt, húzogatható játékot.

HAMM BEKAPJA A KROKODIL

Ahogy feljebb írtuk a vizezés alap elfoglaltság az 1-2 év közötti kisgyerekeknek ( később is marad ez az állapot), a legjobb választás, ha beruházol különféle fürdős játékokra. 

A mi kedvencünk ez a QUUT krokodil játék szett, kroko anyuval, kroko apuval, akik kis halakat szeretnének ebédelni ma. A puha, újrahasznosított habanyagból készült játékok nem szívják magukba a vizet, így folyamatosan a víz felszínén maradnak ( sőt penészedni se fognak). A Helloblunny oldalán üldögélnek az összes társukkal együtt.

6 figurából áll a készlet: a 2 krokodilon kívül, 2 halacska, és 2 tündérrózsa is a segíti a játékot. 

 

BABÁVAL AZ ÉLET

BOGLÁRKA BABA moulin routy

Klasszikus, időtálló és gyönyörű textilbaba, név szerint BOGLÁRKA, akit Cécile Blinderman tervezett a Moulin Roty számára, mi pedig megtaláltuk őt a Manubaba kínálatában.

Finom és kifinomult Boglárka, aki már 18 hónapos kortól kedves társa lesz kislányodnak, és nem utolsósorban csodás dísze lesz a gyerekszobának.

57 centiméter magasságával belőle lesz a legjobb játszópajtás.

A baba akár műalkotásnak is beillik, annyira művészien kidolgozott az arca, hosszú barna haja, ruházata és csillogó balettcipője.

Az a fajta baba, aki végig fogja kísérni kislányod életét, még az is lehet, hogy előbb fog értesülni az első szerelemről, mint te.

TOVÁBB IS VAN, MONDJUK MÉG?

Grapat házak
Grapat házak
Petit Collage 100% organikus fejlesztő fa kirakós játék, nappal-éjszaka
Fa kirakós játék, nappal-éjszaka
Petit Collage 100% organikus fejlesztő fa húzójáték és formajáték egyben, krokodil
Fejlesztő fa játék 2 in 1

2-4 év közöttiek karácsonyi ajándéka

Ebben a korban olyan játékokat érdemes vásárolni, amelyek végtelen órányi ( oké 20 perc is tökéletes lehet már) fantáziadús játékra ösztönöznek. Ilyenek például az építőkockák, szerepjátékok, nyílt végű játékok. 

SZÁMOLÁS KICSIKRE SZABVA

Korábban már bemutattuk nektek a Binky&Bro -t, most viszont egy egészen különleges játékot hoztunk nektek: ‘Numbers’ fajáték szett.

Ez a gyönyörű 30 részes fajáték, amelyet az Oioiooi koreai tervezői álmodtak meg, játékos, gyakorlati megközelítést kínálnak a gyerekeknek a számfelismeréshez és a matematikai fogalmakhoz.

Minden karakterblokk tartalmaz egy kiegészítőt a megfelelő számhoz: egy 2 fülű nyúl megfelel a 2-es számnak, egy virág 6 szirommal megfelel a 6-os számnak, egy szivárvány 7 színes csíkkal egyezik a 7. számmal.

A játék mellé kaptok egy  fiókos dobozt, így válik a Numbers egyedülálló, generációkat végig kísérő ajándékká.

KOCKÁK ÉS HASÁBOK

HO-HOH-HO, íme egy csodálatos színekben pompázó építőkocka szett, ami a kockákon kívül hasábokat is tartalmaz 🙂  A Lululandshowroomban találtunk rá a SKANDICO építőkészletre. Oroszországban készülnek egy tehetséges famegmunkáló tervező által, aki épp ugyanúgy szereti a színeket, mint mi! A fa veleszületetten melegebb textúrával rendelkezik, mint a műanyag játékok, a gyerekek, pedig ellenállhatatlanul vonzódnak ezekhez a kockákhoz. A kreatív gondolkodás beindítója, pont olyan, amilyennek egy nyíltvégű játéknak lennie kell. A gyerekek fogják majd kitalálni, hogy erdei manó, vagy épp tűzoltóság szerepét töltsék be a kockák, vagy a hasábok. Apropó: 18 darab kockából és 12 darab hasábból áll a készlet.

Finoman lekerekített élek, és kellemes tapintás jellemzi a készlet darabjait, melyek mindegyike orosz hársfából készül, nem mérgező vízfestékkel lefestve.

IRÁNY A BOLT

2 éves kor körül ÓRIÁSIra nyílik a világ a kicsik számára. Értelmet kapnak azok a dolgok, amiket anya-apa csinál, mint például a bevásárlás, főzés, stb. És innen már csak egy hangyalépés a szerepjátékok felé vezető út, merthogy a kicsik mindig azt szeretnék csinálni, mint amit mi felnőttek. 

A Hannam Fajátékboltjában óriási a szerepjátékok repertoárja, nagyon nehéz lesz választani:) A mi kedvencünk ez a bevásárló kocsi: puha kerekei vannak, ( ergo nem csapnak zajt:)), és mindent elnyel: zöldséget, pékárut, anya titkos csokiját. A fogó részt ergonómiailag tervezték meg, hogy a gyerekek könnyedén tudják tologatni a bevásárlókocsit, kamrából ki, gyerekszobába be. Miközben pakoljuk be a kocsiba a tárgyakat, élelmiszereket, máris meg van a beszélgetés témája, legyen szó zöldégségekről, gyümölcsökről, vagy akár mosószerekről. 

TOVÁBB IS VAN, MONDJUK MÉG?

Felfedező játék - Minivasút - Minitrain
Felfedező játék - Minivasút
Bajo állatok mesekocka
Kreatív, fejlesztő poszter,matricával

4 év felettiek karácsonyi ajándéka

A gyerekek 4 éves kortól felfelé egyre önállóbbak, é a személyiségük egyre nagyobb szerepet játszik abban, hogy milyen ajándéknak örülnének a legszívesebben. Saját tapasztalataink is azt mondják, hogy erősen meghatározza a játék választást a család média fogyasztási szokásai (mennyi játék reklámot lát pl.) , illetve a kortársakkal való játék (melyik szuperhős is most a menő?). Rengeteg olyan játék ömlik ránk, amik „egynyáriak” vagyis jobban mondva egy karácsonyiak, az ünnep után soha többet nem fognak előkerülni, mert nem tetszik a gyerkőcnek. 

Teljesen megértem, én is kaptam már teljesen felesleges sütő edényt (nem is tudok sütni:)).

Mi inkább most a közös játékra helyezzük a hangsúlyt, és társasjátékokat ajánlunk karácsonyra, kooperatívot és klasszikus nyer-veszítet is.

ŰRUTÁZÁS SZÍNESSEL

A Pagony Lajka ŰRUTAZÁS 3-5-8 ÉVESEKNEK! játéka egy multipack: ahogy a neve is mutatja akár már 3 évesekkel is játszható ez a klasszikusnak egyáltalán nem nevezhető, ám annál szórakoztatóbb társasjáték.

Imádni fogják a kicsik, hiszen egyik bolygóról a másikra ugrálhatunk benne, miközben lázas sietséggel színezhetjük az űrcsontokat, űrfalatokat, űrlabdakát.

3 nehézségi szint szerint szétosztott játékot találunk a dobozban, egyre összetettet gondolkodást igényelv. A család legfiatalabb tagjaitól kezdve egészen a felnőttekig mindenki megtalálja a neki megfelelőt a dobozban. Tökéletes családi karácsonyi ajándék lesz.

MINDENHOL BOGARAK

Az egyik legszebb grafikával rendelkező játék a társasjátékok piacán a magyar tervezésű MARBUSHKA játékok.

A mi kedvencünk, nem múlik el nap, hogy ne játszanánk vele: a BUGS, azaz BOGÁRKÁK, amit az Anyaparadicsom oldalán találtuk meg, és korábban be is mutattunk egy ÖKO TALK keretében nektek.

A játék kooperatív, össze kell dolgoznunk Professzor Bugsy ellen, aki derült égből villámcsapásként kapja el békésen nyaralgató bogarainkat.

Szórakoztató, ugyanakkor kommunikációs készséget is fejlesztő társasjáték.

Csodaszép kivitelezés, nagy örömet fog okozni. 

TOVÁBB IS VAN, MONDJUK MÉG?

A kuflik és az esőtánc
A kuflik és az esőtánc
Abszolút megvadult betűk
Abszolút megvadult betűk
Djeco Kooperatív Társasjáték Hohó
Djeco Kooperatív Társasjáték Hohó

És velem mi lesz?

Kedves olvasó, nagy valószínűséggel a női nemhez tartozol, azon belül is az anyukák táborához. Szeretnénk, hogy tudd ez az év a mi generációnk legnehezebb éve volt. 

ÉS TE MINDEN EGYES PILLANATBAN SZUPER VOLTÁL

Épp ezért sok szeretettel ajánljuk neked, anya karácsonyi ajándékaként, ezt a SUPER MOM feliratú bevásárló táskát, amit a b.boom kismama divat webshopjában találtunk, és ( szerintünk) minden anyuka táska kollekciójában helye van.

LETÖLTHETŐ VÁLTOZAT

Kattints és tölts le miniben a játékajánlónkat, mutasd meg rokonoknak is, ha találtál benne karácsonyi ajándékot

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet