Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

A Világfa kilenc ága | Gyerekkönyv ajánló

Viola Szandra A Világfa kilenc ága

Ismerd meg Lichtenberg Hajnal kalandjait a  Scolar Kiadó, Viola Szandra „A Világfa kilenc ága” című könyvéből, melyben a modern kamaszok világa és az ősi mitológia varázslatosan összeolvad. Vajon sikerül Hajnalnak és barátainak helyreállítani a természet rendjét és megmenteni a Világfát? Zóra megmondja:)

Hogy milyen volt a covid? Sz.r. Szóval kíváncsi lettem, vajon Lichtenberg Hajnal milyen kalandokba keveredett azokban a hónapokban, mikor én javában benne voltam az online oktatásban.

A Világfa kilenc ága sztori

A történet főhősnőnk költözésével indul. A lány ugyanis a járvány miatt apjával együtt a család piliscsudai nyaralójába kényszerül menni. Az elején nagyon unatkozik szegény a semmi közepén, de aztán talál egy fehér cicát, Cicellét, akin keresztül megismerkedik Lucával, egy közelben lakó öregasszonnyal. Ő talán még a helyi boszorkány is lehetne. (Csak épp seprűje nincs.) 

A cicus megtartásáért cserébe el is szegődik szolgálni az öregasszonyt, mialatt az idős hölgy bevezeti mindenféle boszorkányságba, és badarságnak tűnő természetfeletti mesével tömi a fejét. Ráadásul Luca szent meggyőződése, hogy Piliscsuda a világ közepe, hiszen itt található a Világfa, ami a világ kilenc rétegét tartja ágain. 

Ezek után mindennek elmondható az élete, csak unalmasnak nem!

Feladata ugyanis a Világfát, ami nélkül felborulna a világok egyensúlya, megmenteni a pusztulástól. (Ez pedig nyilvánvalóan súlyos és visszavonhatatlan következményekkel járna, ugyebár.)

Népmesés fantasy

Viola Szandra A Világfa kilenc ága

Az egész történet olyan mint egy jó fantasy és egy népmese összekutyulva. Bár a 21. században játszódik egy nemrég véget ért világjárvány közepén, valahogy mégis a gyerekkoromban hallgatott népmesékre emlékeztetett. 

Ennek Luca az egyik oka. Tényleg úgy viselkedik mint egy falusi boszorkány a misztikus praktikával! (De a beszélő állatok keze -mancsa- is benne lehet a dologban.)

A kötet nyelvezete néhol régies, vagy meseszerű volt, ez pedig kifejezetten tetszett és ráerősített a nosztalgiára olvasás közben. A falu nevét, Piliscsudát, pedig kifejezetten viccesnek találtam, hiszen a szüleim is megemlítenek kitalált faluneveket, mint például Mucsajröcsöge, ha nagyon messzire utazunk és úgy érezzük lassan szabályosan lemegyünk a térképről.  

Szubjektív

Akit igazán megszerettem a regényben, az Cicelle volt, a fehér cicus. Igazi előkelő hölgyként viselkedik, szerintem Hajnal arisztokrata származásához is illik. 

Zóra
Zóra
Tovább olvasom
Szóval ha valaki úgy gondolja, hogy érdekli a magyar mitológia, a világmegmentés, vagy szívesen felfedezné ezt a lidércekkel, tündérekkel, és egyéb lényekkel teli világot, annak szívesen ajánlom ezt a könyvet.

(A kötet gerincén lévő egyesből, pedig merem feltételezni, hogy a folytatása is érkezni fog valamikor, így arra is lehet várni, ha valaki kedvet kapott az olvasásához. Ide nekem a következőt is!)

MINIMAG HÍRLEVÉL

Ne maradj le a Minimag friss híreiről, se az ajándékokról, amit küldünk!

Mi sem szeretjük a SPAMeket, ezért nem is fogunk neked ilyet küldeni.
Ellenben 2 hetente értesítünk a legérdekesebb gyerek- és szülőfókuszú irásokról, különleges ajánlókat mutatunk a legmenőbb gyerekboltok kínálatából.
SŐT!!! olyan akciókról értesítünk, amelyek csak a MINIMAG olvasóknak járnak.

IZGALMASAN HANGZIK?

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

MINDEN FELIRATKOZÓ KAP TŐLÜNK EGY AJÁNDÉKOT :))

 

A SZERZŐ

Zóra kamaszpanasz

Szalók Zóra vagyok, 17 éves francia-angol szakos gimnazista.

Ha megkérdeznék tőlem, mi az, amit fontosnak tartok magamról elmondani, azt válaszolnám: „Semmi.”

De csak azért mondanám, mert nem akarnám, hogy tudják, hogy a mangák a kedvenceim, hogy nem szívesen barátkozom, de ha valakit közel engedek, akkor igazán a szívembe zárom, vagy hogy szerintem mindenkiben van valami különleges.

A „Semmi” egyszerűbb és könnyebb. Betakar és nem kell magyarázkodni, ami jò, mert utálok.

A Minimag oldalán ezentúl arról mesélek majd, milyenek vagyunk mi, „ezek a mai fiatalok”.

Zóra további cikkeiből

További cikkei

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet