fbpx

Porto gyerekszemmel | MINIMAG KITEKINTŐ

Porto

Legújabb cikksorozatunkban Duncsák Krisztina, – aki Portugáliában él családjával, utaskísérő és esküvőszervező-  vezet minket körbe Portugália különleges, gyönyörű, és érdekes részein.

Lisszabon után most Porto következik, Portugália második legnagyobb városa.

Porto látványos épületeivel, rengeteg látnivalójával és izgalmas kultúrájával, színes gasztronómiájával, nem sokkal marad csak el a fővárostól, mint ahogy méretében sem.

Viszont meglehetősen messze, a fővárostól mintegy 300 km-re található.

Portus Cale vármegyéről kapta a nevét. Az ország leghíresebb folyója, a Douro folyó mellett helyezkedik el. Tulajdonképpen a tölcsértorkolatának északi partján fekszik. Történelme meglehetősen hosszú időkig nyúlik vissza. A városközpont 1996 óta az UNESCO által számon tartott világörökség része. 2001-ben még Európa kulturális fővárosának is megválasztották, sokszínűsége, izgalmas látnivalói miatt.

A közlekedés ideális, szinte minden könnyűszerrel megközelíthető sétálva, autóval vagy villamossal. Viszont macskaköves és igen nagyok a szintkülönbségek, erre számítsatok, amikor a túrát tervezetitek.

5+1 izgalmas látnivalót mutatok, melyet gyerekkel/gyerekekkel is érdemes megnézni

1.Teleferico de Gaia

Melyik gyerek ne szeretné megnézni a várost madártávlatból?

Üljetek fel a Morro parkból induló libegőre, a Teleferico de Gaia-ra és élvezzétek a látványt. A nem túl hosszú, kb. 600 méteres távolságot 63 m magasan, 5 perc alatt teszi meg a libegő. Még számos programpontra marad időtök.

2. Hajókázás

Forrás:szerző

Ha már levegő, akkor keljetek vízre is! Hajókázzatok le a Douro folyón, a kifejezetten turisták számára átalakított rabelo hajókon. Izgalmas és látványos!

3. Sea Life

Porto óriásakváriuma, amit szintén nem szabad kihagyni. Érdemes mindenképp felvenni a látnivalók listára. Egy látványos akvárium, mely tökéletes család programként. Bevezetés a helyi vízi élővilágba. Cápák, ráják és még pingvinek is helyet kaptak a Sea Life-ban.

4. World of Discoveries

World of Discoveries egy interaktív múzeum és vidámpark egyben. Mely rekonstruálja a portugál navigátorok fantasztikus Odüsszeiáját. Bemutatja, hogyan keltek át az óceánokon, hogy felfedezzék az ismeretlen világot.

Tulajdonképpen a kultúrák találkozásáról szól, történelemről, utazásokról, népekről.

Többnyelvű idegenvezetést, látványos programokat kínál. Egy különleges szórakoztató tevékenység, mely interaktív és a beöltözött dolgozók teszik még izgalmasabbá.

5. Zoo de Santo Inacio

porto állatkert

Észak Portugália legnagyobb és legzöldebb állatkertje, mely több, mint 200 fajnak ad otthont.

Porto városától mindösszesen 10 percre található, Vila Nova de Gaia városában. De megéri a minimális utazást mindenképpen!

A 15 hektáron elterülő állatkert 2000–ben nyitott meg. A legfőbb feladata, küldetése, hogy felhívja a figyelmet a vadon élő állatok védelmére és az állatok jólétre. Ezért náluk minden állat a forráskörnyezetének megfelelően él, az eredeti életterükhöz hasonlóban figyelhetitek meg őket. Az állatkert biztosítja számukra a legjobb feltételeket az egészséges élethez.

+1. A kitartóknak

Porto villamos
Forrás:szerző

Elfáradtatok nagyon? Akkor nézzétek a város meg a 22 villamos segítségével, egy panoráma túra keretein belül, ülve.

A szerző

POrtugalia Krisztával
Portugália egy olyan ország, mely akaratlanul is elvarázsolja az embert és fogva tartja. Édesanyám után költöztem ki és itt is maradtam, családommal együtt.
Hiszen soha sem unható meg, Portugália rengeteg izgalmas dolgot rejt. 
 
Utaskísérőként és idegenvezetőként pont ezt szeretem megmutatni az ide érkező embereknek.
Szeretem naponta bejárni minden zegét-zugát, felfedezni, hogy hová érdemes menni, esetleg mit érdemes megkóstolni.
De nem csak a turisták által ismert helyeket mutatom be, hanem a helyi kultúrát, a történelmet, helyi épületeket, finomságokat is közelebbről.
Megmutatom, hogy a helyiek mennyire barátságosak, vendégszeretők és hogyan élvezik az életet, mennyire szeretik a nyugodt életet, a finom ételeket, italokat és egymást.
 
Keresstek, ha szeretnétek egy szuper túrát Portugáliban, itt minden elérhetőségemet megtaláljátok:
 

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)