fbpx

A legjobb kreatív játékok gyerekeknek | Minimag válogatás

A legjobb kreatív játékok gyerekeknek

A legjobb művészeti és kézműves ajándékok felfedezése, és megkaparintása nem annyira nehéz vállalkozás, inkább talán csak az a nehéz, hogy az óriási kínálatból melyik legyen a befutó, igaz?

Rengeteg egyszerű, előzetes tudást nem igénylő kreatív, alkotó játékokon túl, a komplett készletekig mindent megtalálunk a neten, már csak az a kérdés, hogy mik a gyerekek preferenciái, ha ilyen típusú játékokról van szó.

Na nézzük, mik lehetnek ezek..

DE...

De először is nem árt, ha mi, felnőttek tisztában vagyunk azzal, hogy miért is jók a kreatív, művészi játékok a gyerekek számára:

Amikor a gyerekek kézműveskednek, egyszerre erősítik a szem-kéz koordinációt és a finommotorikát, miközben szórakoznak, jól érzik magukat. Az olyan eszközök használatának elsajátítása, mint az olló és a ragasztó, növeli az önbizalmat, és büszkévé teszik őket: anya én már tudok vágni az ollóval! Bizonyíthatóan csökkenti a stresszt, ha alkotunk ( igen, mi felnőttek is, mutatunk majd rá ötletet lejjebb), márpedig azt szinte minden anyuka tapasztalja magán, amikor haza jön a gyerkőc oviból, suliból, hogy enyhén szólva is stresszes, így érdemes minden nap alkotó, kézműves játékokat kipróbálni.

Az alkotás folyamata ösztönzi a kreativitást és az innovációt, későbbi problémás helyzetek megoldására pont ezek a tapasztalások fognak megoldást nyújtani.

Amikor a szülők csatlakoznak a gyerekekhez művészeti és kézműves projektjeikhez, akkor erősödik a köztük lévő kötelék. Ugyanez történik, ha több gyerek alkot egyszerre, a kézműves játékok lehetőséget adnak a szocializációra.

Ha te is azon szülő/nagyszülő/nagynéni/keresztanyu stb. típusba tartozol, mint mi, akiknek egy szál ötlete sincs, hogy mit is lehetne kézműveskedni, alkotni a gyerekkel, akkor különösen tetszeni fog ez az ajánló. Pont ezért jött létre a MiniArt webshop:) 

KREATÍV JÁTÉKOK 18+ - 3 év között

UJJFESTÉS | SPRICC

Ez a Djeco készlet szórakoztató, zavartalan festési mulatság a kisgyermekek számára! Lehet benne tapicskolni, nyomogatni, színeket keverni, miközben szebbnél szebb alkotások készülnek. Sőt a mindenfajta káros anyagtól mentes ujjfestékekkel tenyér/ láb lenyomatokat is  létre lehet hozni.

UJJFESTÉS | SPRICC

SZIVACSFESTŐ MŰHELY | SPONGYA MACKÓ

A 8 darab előre megrajzolt állatfigurát (zsiráf, maci, kutya, nyuszi) a henger segítségével lefestitek, majd a szivacsdarabokkal különböző mintákkal díszíthetitek őket. Az így elkészült állatkákat kipattintjátok és a 4 darab háttérkép egyikére illesztitek. A mozgó szemeket felragasztva igazi cukiságokat alkothattok.

SZIVACSFESTŐ MŰHELY | SPONGYA MACKÓ

KREATÍV, FEJLESZTŐ POSZTER, 96 MATRICÁVAL | ERDEI ÁLLATOK

Tökéletes választás lesz ez a matricás kép készítő, azoknak a gyerekeknek, akik szeretnek alkotni, felfedezni és csodálkozni. A matricák kivehetők a végtelen szórakozás érdekében, színesek és nagyok, könnyen lehúzhatók a kis kezek számára! 6 kártya imádnivaló erdei állatokkal: szarvas, mókus, pillangók, sündisznók és még sokan mások.

KREATÍV, FEJLESZTŐ POSZTER, 96 MATRICÁVAL | ERDEI ÁLLATOK

KREATÍV JÁTÉKOK 3-6 év között

TÜNDÉRBÁBU | CSINÁLD MAGAD KÉSZLET

A készletet alapul véve egy egész tündérkertet fogtok tudni berendezni. Fejleszti a képzelő erőt, a kreativítást, ügyesíti a kis kezeket, díszíti a gyermekszobát, hasznos és elmélyült játékos foglalkozást ad.

Lehet, a nagyik is szívesen segítenek az ő kis tündérkirálynőjüknek tündérbábukat készíteni!

Négy db, 20 cm magas varázsló tündér készíthető a készletből. Ez a készlet alapot adhat a további kreatív megoldásokhoz, az újabbnál újabb tündéri ötletek megvalósításához.

MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Ez az emberi testen ábrázoló poszter kíváncsiságot ébreszt és ismereteket ad át egy olyan témában, amely elbűvöli a gyermekeket: a test működése.

Szórakoztató kreatív tevékenység, melynek része a szervek felismerése, a csontváz különböző részeinek megtanulása…

MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

KOLLÁZS MŰHELY | KICSIKNEK

A Djeco ezt a kollázs műhelyt olyan kisebb gyermekek számára tervezte, akik szeretik a dolgokat papírra ragasztani!

Ez a készlet sok érdekes textúrát és formát tartalmaz csodálatos művészi képek kidolgozásához.

Mindössze annyit kell tennetek, hogy 4 különböző kollázs képet készítsetek mackóról, nyúlról, macskáról és egérről, ezek mind, könnyen kezelhető vastag karton formák.

Rengeteg kedves inspiráló darabbal lehet ám díszíteni őket, köztük mókás szemek, raffia bajusz, kör alakú korongok, virágok és csillagok találhatóak.

KREATÍV JÁTÉKOK 6-9 év között

KREATÍV MŰHELY | TÜNDÉRDOBOZ

Hihetetlenül változatos és órákon át tartó szórakozást valamint alkotást biztosít ez a készlet.

6 különböző kézműves technikával felfedezheted a tündérek mesebeli világát.

Festhetsz, rajzolhatsz. Kipróbálhatod a kollázs technikát, kis állatok hátán utazó tündéreket készíthetsz a makett technika segítéségével. A karckép technikával feltárhatod a tündérkert titkait és még 3D-s képet is készíthetsz.

Minden anyagot megtalálsz benne, amire szükséged lehet, hogy kiéld kreativitásodat. A lépésről lépésre füzet pedig segít eligazodni az alkotás útvesztőiben.

CSINÁLD MAGAD | MŰVÉSZI BABAHÁZ

Egy művész háza, ahol sok nagyszerű történetet kezdődhet el…Íme egy remek kaland, amely fejleszti a gyerekek fantáziáját. A gyerekek maguk rendezhetik be ezt a szélesre nyitható papír babaházat.

A 4 kivehető perforált panelnek köszönhetően tetszés szerint kihajtható és átalakítható a ház.

A gyerekek pedig szabadon díszíthetik nagy szobáit és kertjét a sok díszítőelemnek köszönhetően: növények, szőnyegek, festmények stb. vrnak arra, hogy beépítésre kerüljenek.

csinaldmagad-muveszibabahaz-monpetitart-miniart07

CSINÁLD MAGAD | 3D T-REX FEJ

Hozz létre egy saját, óriási méretű dinoszaurusz fejet, amit aztán feltehetsz a gyerekszoba falára, és mindenki azt fogja hinni, hogy időcsapdába került, és átélheti a dinók történeteit újra.

Hajtsd be a füleket, és rögzítsd a kivágásokban.Könnyen követhető utasításokat találtok az összerakáshoz, a tasak belsejében.

 

MŰVÉSZETI MŰHELY, FESTÉS | MADARAK ÉS DALLAMOK


A Djeco Művészeti műhely, festés | Madarak és dallamok kiváló minőségű alternatíva a hagyományos festéket kedvelő gyerekek számára. Az élénk, átlátszatlan festékek felvitelével és a táblára nyomtatott kód/szám betartásával , vagy éppen teljesen eltérve attól a gyerekek mesés madarakat kelthetnek életre. A négy tábla készen áll a nyolc művészi minőségű alkotás létrehozására, gouache festék és ecset felhasználásával. 

CSINÁLD MAGAD | SZUPERHŐS KÉPREGÉNY

Saját szuperhőst létrehozni igazán szórakoztató elfoglaltság lehet, de miért ne mennél még egy kicsit tovább, és kihasználva a fantáziád végtelen lehetőségeit tervezd meg a saját szuperhősös képregényedet.

Hozd létre saját szuperhőseidet, majd használd őket saját képregény tervezéséhez, megalkotásához.

Függetlenül attól, hogy milyen korú vagy rajzkészségű gyermeked ( vagy éppen te:)), mindenkinek szórakoztó elfoglaltságot mutatunk.

KREATÍV JÁTÉKOK NAGYOKNAK, FELNŐTTEKNEK

CARAVAGGIO IDEIGLENES TETOVÁLÁS

Hord magadon a művészetet, ez is egyfajta önkifejezési mód. 

Több mint 30 csodás minta, ideiglenes tetkó vár arra, hogy téged díszíthessen.

3D SZÍNEZŐ SZETT | KOLIBRI

Ez a hihetetlen színező egyedülálló élményt nyújt a szép dolgok szerelmeseinek. Egy gyönyörű smaragdzöld, fémes kolibri várja, hogy díszbe öltözhessen: tetszés szerint színezd ki, majd rögzítd a csomagban található tartóra, és így máris érvényesül a 3D hatása a képnek. 

MATRICÁS POSZTER, 1600 MATRICÁVAL | KIRÁLYNŐ

A Poppik valóra vált álom a matricákat kedvelő gyerekek számára (még nem találkozom olyan gyerekkel, aki nem szereti a matricákat!). És csodálatos, megnyugtató és kreatív tevékenység a felnőttek számára is, akik csatlakozhatnak a gyerekekhez, vagy éppen önállóan is matricázhatnak.

A Poppik termékcsaládja arról szól, hogy a gyerekek és a felnőttek élvezzék az alkotó tevékenységeket, hogy örömteli képek és színek révén segítsék az elmét.  

További cikkei

Kategóriák

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)