Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Utazás gyerekkel karácsonykor | tippek szülőknek

utazás karácsonykor

Az ünnepi szezon közeledtével a „Hazautazás karácsonyra” ígérete fülbemászó dallamot jelenthet, de a valóságban a gyerekekkel való utazás inkább a káosz szimfóniája lehet, mint harmonikus dallamoké.

Akár kezdő, akár tapasztalt utazó vagy, indulj el magabiztosan a karácsonyi utazásra családilag, gyerekkel, ehhez nincs is más teendőd, mint elolvasni a tippjeinket. Utána, és utazás előtt nem árt némi magneb6, vagy valami ilyesmi.

I. Trükkök az utazás során

1.Kényelmes ruházat

Védekezz a maratoni utazás kellemetlenségei ellen azzal, hogy a gyerekeket laza melegítőbe és kényelmes pulóverekbe öltözteted. Teljesen felesleges az autóban teljes ünnepi szerkóban ülni, neked se lenne túl kényelmes, igaz?

2. A figyelemelterelés művészete

Alakítsd át a monoton autóutakat lenyűgöző kalanddá. Legyen készenlétben rágcsálnivaló, csomagold be a kedvenc játékszereiket, és állíts össze egy olyan dalokból, hangosmesékből álló lejátszási listát, amelyet mindenki élvez, aki a kocsiban ül. Például ne végtelenítsd a Babysharkot, még, ha az is a gyerek kedvence, mert így szoktak kezdődni a bűnügyi hírek…

3. Szigorú útvonaltervezés

Tervezzétek meg stratégiailag a boxkiállásokat, azaz keress olyan útvonalakat, amelyeken élvezetes pihenőhelyeket találsz, például játszótérrel rendelkező benzinkutakat, amelyek lehetőséget nyújtanak a kicsiknek a nyújtózkodásra, evésre, átöltözésre és szaladgálásra. Eseteleg te is be tudsz dobni egy kávét.

II. A vacsoradrámák mellőzése

gyerek étkezés

4. Vigyél székre tehető etetőszéket

Fektess be egy hordozható ülésmagasítóba, hogy kényelmes és stresszmentes étkezési élményeket biztosíts a családnak, és a legkisebbnek, különösen, ha az ünnepi program része egy jó kis, közös családi vacsora. 

5. Mindig legyél egy lépéssel előbb

Előzd meg az étkezési vitákat azzal, hogy előzetesen megbeszéled a vendéglátókkal, nagyszülőkkel, hogy mi lesz az ebéd, vacsora. És egyúttal minimalizáld is a várakozási időt, ha lehet. 

6. Asztali játékok

Dobd félre az elveidet, miszerint az asztalnál nem játszunk.. Dehogynem, legyen nálad színező ( pl ez: https://miniart.hu/uzlet/kreativ-szinezok/zsebszinezo-hercegno-es-a-sarkany/) zsebjátékok ( https://miniart.hu/uzlet/kreativ-szinezok/zsebjatekok-fantasztikus-szinezo-tekercs/ ) nagyobbaknak a telo is megengedhető, de persze korlátozottan.  

III. Alszunk, mint a bunda

alvás karácsony

7. Problémamentes utazóágy

Ne tudd meg, mit szívtam, mire találtam egy normális utazóágyat,  rengeteg álmatlan éjszakámba került a rossz választás. Válassz olyan utazóágyat, amelyet gyerekjáték felállítani, így biztosítva a stresszmentes lefekvési rutint. A gyors összeszerelés több időt jelent a vidámságra és kevesebbet a lefekvés előtti stresszre.

8. Védd meg a szundikálási időt

Szintén tapasztalat: ragaszkodj a rutinotokhoz.

Tartsd be a szundi rutint, hogy biztosítsd a kipihent és boldog utazót. Tanulmányok serege bizonyítja, hogy a csecsemők jobban alszanak éjszaka, ha elegendő nappali szundikálást tartanak. 

A baba alvásigénye | problémák és tippek 6-18 hónapos kor között

9. Otthonról hozott ágynemű

Lehet, hogy banálisan hangzik, de az otthon illata megnyugtató. Főleg, ha egy baba alvásáról van szó. 

10. Éjjeli lámpák

Az újratölthető éjjeli lámpák ( https://minimag.hu/minipiac/legjobb-ejszakai-gyereklampak-minimag-mustra/)  ismerős fényt nyújtanak az ismeretlen környezetben, elősegítve a megnyugtató alvási környezetet.

Konklúzió

Ugye, akadt néhány jó ötlet a cikkben? Amúgy éppolyan aktuális lesz, ha majd nyáron fogtok, utazni, vagy tavasszal, vagy ősszel. 

Ne feledd, egy kis rugalmasság és felkészülés sokat segít abban, hogy varázslatos és stresszmentes ünnepi utazást biztosíthass a családnak, meg magadnak is. Így is lesz majd valahol, valamelyik pillanatban valami, ami borulni fog, de te mindent megtettél annak érdekében, hogy a maximumot hozd ki az utazásból. Ebben 100%-ig biztos vagyok. 

Bordás Andrea

Bordás Andrea

Főtulajdonos szerkesztő

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet