fbpx

Éld át újra az analóg korszakot, itt a LEGO Polaroid fényképezőgépe

Az új LEGO készlet ikonikus Polaroid kamera
Ha azt mondom Polaroid, akkor egy generáció sóhajt fel: ahhh, a régi szép idők:)) Amikor még az instant fotózás úgy történt, hogy megnyomtuk a gombot, és vártunk, hogy kijöjjön a kép, majd újabb perceket vártunk, amíg a kép meg is jelent. Ez az a fényképezőgép, ami generációk óta az instant fotózás jelképe négyzet alakú pillanatképekben örökíti meg az emlékeket.

A LEGO egészen új módon keltette életre ezt a közkedvelt fényképezőgépet, így a fotózás és a LEGO rajongói egy aprólékosan megmunkált replikán keresztül újra átélhetik az analóg korszakot.

Az új LEGO készlet ikonikus Polaroid kamera

Egy időtlen remekmű LEGO elemekből:

A Polaroid OneStep SX-70 (eredetileg a Polaroid 1972-ben kiadott) modellje által ihletett 516 darabos készletet már elő lehet rendelni a LEGO oldalán, így a vintage szerelmesei, na meg a LEGO kockáké, hamarosan a kezükben tarthatják a gépet. 

Több mint 516 LEGO elemből aprólékosan összeállíthatod ennek az ikonikus készüléknek a másolatát, minden részletét precízen és pontosan lemásolva. A sima fehér testtől a jellegzetes szivárványcsíkokig minden egyes elemet aprólékos részletességgel örökítettek meg.

Nemcsak játék

Az új LEGO készlet ikonikus Polaroid kamera

Ez a LEGO replika túlmutat a puszta esztétikán; funkcionális elemekkel is rendelkezik, amelyek életre keltik a Polaroid élményét. A kereső lehetővé teszi, hogy a felvételeket ugyanúgy megkomponáld, mint az eredeti fényképezőgéppel, míg a mozgatható expozíció-kompenzációs tárcsa segítségével beállíthatod a fényképek fényerejét, így biztosítva, hogy még a legvilágosabb és legsötétebb pillanatokat is tisztán rögzítsd.

Az új LEGO készlet ikonikus Polaroid kamera

Az élmény hitelességének további fokozása érdekében a készlet tartalmaz egy LEGO elemekből álló készletet, amelyből egy miniatűr Polaroid filmcsomagot lehet összerakni. Belül három LEGO-stílusú „fotót” találsz, amelyek a Polaroid történetének ikonikus pillanatait ábrázolják, köztük Edwin H. Land, a Polaroid Land fényképezőgép társalapítójának és feltalálójának LEGO-portréját.

Ezeket a LEGO-stílusú fotókat ugyanúgy be lehet tölteni a LEGO fényképezőgépbe, és ki lehet dobni, mint a valódi Polaroid fotókat, ami egy kis vidámságot és nosztalgiát kölcsönöz az alkotásaidnak.

Precíz munka

Az új LEGO készlet ikonikus Polaroid kamera

A nosztalgikus vonzerőn túl ez a LEGO Ideas Polaroid OneStep SX-70 készlet kaput kínál a kreativitás világába. A bonyolult építési folyamat lehetővé teszi, hogy kézzelfogható módon ismerkedj meg az ikonikus dizájnnal, és értékeld a kézműves és mérnöki munkát, amely ennek a legendás fényképezőgépnek a megalkotásához kellett.

Akár tapasztalt fotós vagy, akár LEGO-rajongó vagy, ez a készlet kihagyhatatlan kiegészítője lesz a gyűjteményednek. Tisztelgés egy úttörő fényképezőgép előtt, amely forradalmasította a fotózást, és a LEGO és a Polaroid kreativitásának és találékonyságának bizonyítéka.

Érdekelnek a LEGO együttműködések?

Olvasd el korábbi cikkünket az Air Jordan és a LEGO együttműködéséről: https://minimag.hu/eletmod/celebhirek/air-jordan-es-a-lego-talalkozasa/

 

tovább is van...

További cikkei

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket