Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Aduász: a színhelyes rúzs | Anyaként is stílusosan | MomChic

színhelyes rúzs anyaként is stilusosann

Mi az az egy dolog, ami képes arra, hogy a legnehezebb napunkon is üdévé varázsoljon Bennünket? Ja, nem, nem a kávé.:) Elárulom: ez a dolog olyan erővel bír, amit egyetlen egy étel, vitamin, bio zöldséglé és detox víz, szemkörnyékápoló sem tud: a színhelyes rúzs.

 

Mitől színhelyes egy ruhadarab vagy egy smink? Elöljáróban beszéljünk egy kicsit az évszakelméletről és az évszaktípusokról.

Az, hogy milyen árnyalatokat viselsz, rengeteget elárul rólad, a lelkiállapotodról, de fordítva is igaz: bizonyos árnyalatokat viselve másképp érezheted magad a bőrödben.

rúzsok

Biztosan észrevettétek már, hogy nem mindegy, milyen színt viselünk az arcunk közelében. Bizonyos színek ragyogóvá tesznek bennünket,  más színek viszont beszürkítenek, fakóvá tesznek vagy besárgul az arcunk az adott színtől. Vannak színek, melyekben 10 évvel fiatalabbnak tűnhetünk. Könnyen kivédhetjük azt, hogy korunknál jóval öregebbnek tűnjünk, azzal hogy arcunk közelébe mindig megfelelő színt viseljünk. Egy egyszerű színanalízis során megállapítható az a színcsoport, melyeket biztonsággal viselhetünk az arcunk közelében.

Johannes Itten művészetpedagógus volt az, aki munkájával leginkább megalapozta azt a rendszert, amelyre a mai színtanácsadás épül. Ő volt az, aki a színeket négy csoportba sorolta három tulajdonságuk alapján és a csoportokat az évszakok után elnevezte tavasz, nyár, ősz és tél csoportnak.

hollywoodi színésznők színtipus

Tél: hideg, élénk, sötét

Ősz: meleg, lágy, sötét

Tavasz: meleg, élénk, világos

Nyár: hideg, lágy, világos

Hollywoodban kezdték el használni az elméletet és játszani a színekkel, karakterekkel az 1950-es években.

A 80-as években a szakemberek úgy látták, hogy a négyes felosztás kevésnek bizonyul és minden évszakon belül még további három csoportot különítettek el.  Így lett egy 12-es felosztás, melybe minden ember biztonsággal besorolható

színtipus

Az hogy mely színek harmonizálnak velünk, függ a bőrünk, hajunk és szemünk színétől (a természetes, velünk született adottságainktól), és nem attól, hogy mely színeket kedveljük. Sokan kedvelnek és viselnek olyan színeket, melyek nem előnyösek a számukra.

Amikor sikerül megállapítani, hogy mely színek harmonizálnak legjobban a megjelenéseddel, akkor a kiegészítőkre, ékszerekre, hajszínre és sminkszínre vonatkozóan is kaphatsz segítséget.

Más ékszer áll jól egy ősz típusnak, más a tavasz típusnak, és így tovább.

A LEGJOBB BARÁTOD: A SZÍNHELYES RÚZS

A tél, nyár, tavasz és ősz típus rúzs árnyalatai elég különbözőek, teljesen másként hat egy hideg piros rúzs egy tél típuson és egy ősz típuson. Előbbinek ragyogtatja a szemét, utóbbi típus teljesen elnyomja és be is szürkítheti.

A színhelyes öltözködés és a smink a saját természetes színeinkkel van harmóniában, kvázi ezek tudják kiemelni leginkább az adottságainkat.

Én magam élénk tél típus vagyok, azaz a legélénkebb hideg árnyalatok azok, melyek ragyogtatnak. Nagyon vágynék egy nude rúzsra, de be kellett látnom, a fáradt reggelen a helyzetet csak rosszabbá teszi. 😀

tél típus rossz rúzs
Tél típus előnytelen és előnyös árnyalatokban Forrás: https://helenleeloves.com/
Élénk tél – őszi és színhelyes árnyaltokkal, rúzzsal (saját fotó #yourbeautycoach)
Élénk tél – őszi és színhelyes árnyaltokkal, rúzzsal (saját fotó #yourbeautycoach)
blake lively
Forrás: Stylecaster

Blake Lively tavasz típus, a hideg pink rúzs idegenen, sőt olcsó hatással bír (helyette korall, barack dukálna) 

Ha megtaláltuk azt az 1 vagy 2 wow rúzsunkat és mást nem is teszünk aznap reggel (én az autóban szoktam feldobni), már sokat emeltünk a megjelenésünkön és a hangulatunkon.

rúzso autóban

Érdemes egy hétköznapi (office barát) és egy alkalmi ajakterméket is beszereznünk, halmozni, gyűjtögetni nem érdemes, de nem is kell, a színtípusunk annyira pontosan behatárolja az optimális árnyalatokat.

A színtípus meghatározását bízd szakemberre, otthoni közegben, egyedül nem tudunk elég objektíven magunkra tekinteni, az elemzés smink nélkül, természetes fényben, tükör előtt, min. 90 db színes kendő segítségével és meghatározott módszerrel történik.

A SZERZŐ

Szalai Szilvi
Szalai Szilvia 
Beauty Coach 
 
Két gyerkőc Anyukája, ex-HR tanácsadó, harmónia nagykövet.
 
A Beauty Coach mindent magában foglal, ami én vagyok: tanácsadó, mentor, sminkes, színtanácsadó és egy kicsit pszichológus.
 
Nagyon szeretem átadni a tudást, felemelni másokat, megmutatni a Nőknek, hogy mennyire értékesek és gyönyörűek a természetes színeikkel.
 
Oktatásaimat, sminkjeimet éppen ezért sok beszélgetés jellemzi.
 
Vendégeim megismerése, igényeinek és céljainak feltérképezése segít abban, hogy maximálisan személyre szabott lehessen egy-egy tanácsadás vagy épp az adott kapszula smink szett.
És ahol megtalálsz: Insta oldalam

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet