fbpx

INSPIRÁLÓ GYEREKSZOBÁK ÉS LELŐHELYEK – BOHO STÍLUSBAN

boho stílusú gyerekszoba

Legújabb sorozatunkban inspiráló gyerekszobákat mutatunk nektek, sőt, itt nem állunk meg, megkeressük a hozzájuk illő kiegészítőket, és azok lelőhelyeit.

Elöző cikkünkben egy neutrális, föld színekben tobzódó gyerekszobát mutattunk nektek:

INSPIRÁLÓ GYEREKSZOBÁK – MINIMAG TIPPEKKEL

Most egy boho stílussal folytatjuk, annak is egy visszafogott változatával, ahol szintén a föld színek dominálnak.

boho stílusú gyerekszoba, instragramról szemezgetve
boho stílusú gyerekszoba

Forrás: UBERKID

Ha a 2020-as gyerekszoba trendeket nézzük, akkor egy dolog biztos: a bohém stílus mindent visz, a hippis darabok, a látszólag hatalmas összevisszaság egy tökéletes egésszé, harmóniává alakul.

Tudtad? A francia nyelv bohém szavából származó boho stílus az 1990-es évek végétől vált  belsőépítészeti stílussá

Ideális választás azok számára, akik kerülik a konformizmust és a hétköznapi berendezési tárgyak használatát. Vibráló színek, a dekorációk bőséges és merész kombinációja ‒ ez csak néhány összetevő a stílus meghatározó elemei közül. A bohém stílusú gyerekszobák között nem találsz két egyformát. Ehhez a stílushoz nem lehet bátortalanul hozzáállni, itt tobzódnak a színek és minták, amit még tovább fokozhatunk különféle stílusú bútorok összepakolásával, kialakítva a teljes eklektikus káoszt, ami mindezek ellenére meleg, barátságos és otthonos. Egy sokoldalú és egyedi stílusról beszélünk, aminek számtalan variációját megtaláljátok a neten keresgélve.

A mi választásunk erre az Uber kid bloggere, Chloe által berendezett gyerekszobára esett, amit azonnal a szívünkbe zártunk. Rengeteg mindent találtok a szobába bezsúfolva, mégis otthonos, kuckós a hangulat benne.  Csak a falon 10-11 féle dekorációt találunk, és még a játékok is illeszkednek a gyerekszoba stílusához. Ez a fajta megjelenés nem a színekkel hódít, hanem a látszólag összevissza rakott tárgyakkal.

SZERETNÉL TE IS ILYEN GYEREKSZOBÁT? SEGÍTÜNK MEGTALÁLNI A HOZZÁ VALÓ KIEGÉSZÍTŐKET -MINIMAG AJÁNLÓ

SZIVÁRVÁNYOK A GYEREKSZOBÁBAN – gyerekszoba tippek

 

A bohém stílus egyik kedvelt eleme a szivárvány. Szerencsére a magyar tervezők elkényeztetnek minket, csodás szivárványokat találtunk. A Mökki Design által tervezett szivárvány falmatrica igazi különlegesség: FSC® tanúsítvánnyal rendelkező környezetbarát tapéta papírból készült, PVC mentes, prémium minőségű  falmatrica, amivel igazán feldobhatod a gyerekszobát. A Crooocus kézzel horgolt szivárványt tervezett: akaszd fel a falra, biztos mindenki meg fogja kérdezni, hogy honnan van :). Környezetbarát prémium minőségű fonalból készült, nincs belőle két egyforma.

Ahogy már írtuk fentebb a falon rengeteg kiegészítőt lehet elhelyezni, anélkül, hogy káoszt teremtenénk. A 3 Concept kínálatában találtunk egy csodás szivárvány faliszőnyeget, falidíszt, ami tökéletesen passzol a stílushoz. Indiában készült, etikus körülmények között, OEKO-TEX tanúsítvánnyal rendelkezik. A falra szerelhető házikó polc mindjárt három funkciót is betölt: bohém dekoráció, tároló és játék is egyben. A MiniSkandiHome polcához matrica is jár, amivel ki lehet díszíteni a polcot, ezt később nyom nélkül le lehet venni. Igazi bohém darab.

A BabyMountain tervezte különleges, kézzel készült sóhegyecske, nem csak feldobja a bohém gyerekszoba hangulatot, hanem gyógynövényes himalájai só töltetével még további extrákra is képes. Ha a SÓ-CITROMFŰ-LEVENDULA hármasát választod, akkor nyugodt alvást elősegítő hatása emelkedik ki, ha a SÓ-CITROMFŰ-KAMILLA hármasát, akkor a megfázásos betegséges időszak rövidülhet le. A jobb oldalon látható szivárvány palló lehet egyensúlyozó hinta, pihenő fotel, híd, színpad, igazi multifunkcionális gyerekszoba kiegészítő. Magyar tervezésű, és kivitelezésű Varázspalló, segíti az egyensúly fejlesztését, a koncentrációt fejleszti, szmos pozítiv hatása van. És még a boho gyerekszobába is beleillik.

A vagányságról ismert angliai NOODOLL márka hazai képviselője Kiddiez mutatta nekünk az oroszlán párnát. Az oroszlán a bohóság egyik jeles képviselője, ez a párna színében tökéletesen passzol az elképzelt gyerekszobánkba. Álmos királyi arc, büszke sörény, Riceleon igazi ölelgetős barát lesz. A magyar műhelyben, egész pontosan Pöttöm Design keze alatt készült felhőpárna szett, a maga szivárvány mintájával fogja feldobni a gyerekszoba hangulatát. 

 

A bársony nyuszis babzsák a színe és a formája alapján is minden boho szobában helyt állhat és feldobhatja azt. Ha ez a szín nem jönne be, akkor semmi gond Vini’s Roomnál többfélét is találtok belőle. Egy különleges, színben teljesen a szobához passzoló, és gyerekszíveket ( meg a miénket is) megmelengető őzike baba szerintünk tökéletesen illik a szoba hangulatához. Mamazoonál találtuk meg, a Fabelab csörgő babáját, ami amelett, hogy cuki, 100% GOTS pamutból készült.

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)