fbpx

AMIKOR A TERMÉSZET BEKÖLTÖZIK A LAKÁSBA – BEMUTATJUK BORARTIT

BORARTIBORITO
Te hiszel abban, hogy a természet közelsége sokkal kiegyensúlyozottabbá tehet? Gondolj csak arra, hogyha nem is vagy gyakorlott túrázó, de időnként eljutsz egy erdei sétára, micsoda energia löketet kapsz igaz? Szeretnénk, ha megismerkednél Borival, aki a Borarti tulajdonosa, és elképesztő dolgokat tud művelni a természetben található mindenfélével, plusz átad nekünk egy olyan életérzést, ami igazán woooo faktoros.

Egészen magasról szeretnék indítani, ki van a Borarti mögött, egy picit mesélsz magadról, magatokról?

Borarti Kollár Borbála
10-2

Kollár Borbála vagyok a Borarti megálmodója, tíz évvel ezelőtt indítottam el a blogomat  Borarti for kids néven, amit aztán tovább fejlődött, és számos közösséget érintő  tevékenységekkel és termékekkel egészült ki, mint például a tematikus alkotótáborok, egyedi kézműves dekorációs megoldások, DIY-pakkok és workshopok gyerekek és felnőttek számára egyaránt.

2020-tól összefogtunk Benke Anitával, akivel azóta közösen építjük a Borarti márkát. Célunk, hogy megmutassuk másoknak is azt az egyedi életfilozófiát, életstílust, ami a szabad alkotás szépségét, a természet szeretetét, valamint az újrahasznosítás fontosságát jelenti számunkra. 

Minden, ami Borarti, beleértve a termékeket és szolgáltatásokat, mind erre az egységre épülnek.

borarti es anna

Mégis, ha visszaemlékezel, hogyan kezdődött el a borartiság?

09-3

Gyerekkorom szabad idejének nagy részét a természetben töltöttem: barangoltam az erdőben, gyűjtögettem, felfedeztem; kíváncsi voltam mindenre, ami körülvett.

Ez a gyermeki kíváncsiság hajt előre a mai napig. Ez a belső erő visz ki a természetbe nap, mint nap, ahol önmagamra találok, ahol kitisztul az elmém, megnyugszik a lelkem. Az erdő csöndje és neszei, a madarak csicsergése számomra a legszebb zene, a falevelek formái a design csúcsa, a naplemente színei, pedig a legcsodásabb árnyalatok, amelyeket valaha is láttam.

Minden alkalommal hozok haza magammal valamit: egy emléket, egy színharmóniát, egy érzést, egy érzetet, egy struktúrát, egy kompozíciót, egy élményt. Ezeket az apróságoknak tűnő részleteket elraktározom magamban, hogy aztán valamivel később tárgyakban szülessenek újjá a kezeim között. Így születnek a Borarti termékei. Így lesz az alkotás az életem szerves része.

Ruhatervezőnek készültem, tanulmányaimat a Budapesti Divatiskolában végeztem a Dekoratőr Iskola elvégzése után. Dolgoztam a ruhaiparban, de idővel rádöbbentem, hogy az én utam máshova vezet. Fiatalon lettem édesanya, így korán szembesültem a gyerekek által megélt értékekkel, és innentől kezdve a munkámban is ez motivált.

Ez lett a Borarti.

A Borarti, amivel nem kisebb feladatot tűztem ki magam elé célul, minthogy közelebb vigyem az emberekhez a természetet és az alkotást, megszerettessem velük és az életük részévé tegyem.

Kislányom Boróka rajza a mai napig is a márka logója, mert ez tükrözi a legjobban mindazt, amit képviselünk.

borarti logo_hatter nelkul
SZÖVŐ PAKK
FALEVÉL PAKK EMLÉKEK A TERMÉSZETBŐL

Hogyan lehet ezt életstílusként megélni?

02-2

Hogyan lehet másképp élni? Nekem ez olyan természetes, olyan magától értetődő, hogy nem is tudom, hogyan van ez másképp.

Nekem az alkotás és a természetbe járás napi rutinom, a családommal együtt. Így nem pusztán marketingfogásként használjuk, hanem valóban az élményeimből építkezem.

Az újrahasznosításban is szintén tiszta szívemből hiszek és vallom, hogy nincs más lehetőségünk a jövőre nézve.

A zöld nemcsak egy szín, hanem már egy olyan fontos dolognak lett a jelképe, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül. A zöld gondolkodás, zöld életmód már nem kerülheti el a figyelmünket, hiszen a jövőnk függ tőle. A környezetünkre oda kell figyelni, tudatosan kell gondolkodnunk, felelősök vagyunk érte. Ezt nagyon fontos megértetni a gyerekeinkkel is.

 

Miért éppen a természet áll az alkotás középpontjában?

07

A Borarti – Alkoss szabadon! koncepcióját az örömteli alkotótevékenység és a gyerekkori önkifejezés fontosságának tükrében álmodtam meg. ( erről mi is írtunk korábban nézd meg itt

A folyamat pedig minden esetben úgy kezdődik, hogy a természetből merítünk inspirációt, ezzel megalapozzuk a kapcsolódást.

A Borarti Art Pakkokkal így könnyedén alkothat bárki kortól és nemtől függetlenül olyan szabad alkotói szellemben, ami szerintem nagyon fontos a mai rohanó világban. Lelassulni, elmélyedni, egy dologra fókuszálni, kikapcsolódni manapság már nehéz feladat. Rohanunk. kapkodunk, nincs idő semmire, pedig ezek az igazán fontos dolgok az ember életében.

Az alkotás és a természet kettőse minden esetben biztosítja azt a biztonságos közeget, amiben ezeket ténylegesen meg tudjuk élni.

SZÖVÖTT FALI DEKOR ERDEI TAPINTÁS
SZÖVÖTT FALI DEKOR ERDEI TAPINTÁS
BORARTI X DE! CERAMICS FÜGGŐ DEKORÁCIÓ

A nők táska nélkül félkarú óriások. Abban hordjuk az életünket, sőt a gyerekeinkét, férjünkét, kutyáinkét is sokszor.

 
Borarti sellei Lilla táska
BORARTI X SÉLLEI LILLA BAGS

Készült egy közös tervezésű kombinációja, amit a fenti mondat ihletett, gondolom 🙂 ?

08-2

Igen, ez így van, a női táska a minden napunk része, és ennek bizony olyannak kell lennie, ami idomul az életünkhöz és praktikus. Könnyen használhatónak kell lennie.
A másik az esztétikum, igen ez is fontos, hogy passzoljon a ruhatárunkhoz, harmóniában legyen a lelkünkkel.

Ezt a kombinációt kerestem, amikor ezek a táskák készülőben voltak. A Lilla Sellei Bags minőség azt hiszem önmagáért beszél, hiszen Lilla maga is gyűri nap, mint nap a saját táskáit, ezáltal pontosan tudja, hogy mitől jó egy táska és szakmai hozzáértése pedig garantálja a minőséget.

Rozner-Lender Andi grafikái pedig annyira mutatósak a soft shell anyagon, hogy én nem tudok betelni vele. Benne van minden, amit csak szerettem volna! Benne van a természet szeretete, az alkotáshoz való szabad viszonyulásom.

Borarti a minimagon

Milyen terveid vannak  a jövőre nézve?

01-2

A tervem az, hogy minél több gyerek és felnőtt szabadon alkosson, korlátok, gátlások nélkül pusztán azért, mert jó dolog. Ehhez rengeteg megvalósítandó ötletem van még, egyelőre nem árulom el, majd akkor, ha megvalósul.

A Borarti márkával szeretnénk nemzetközi piacra lépni és itthon több városban is létrehozni olyan alkotó tereket, ahova bárki betérhet és megélheti a kreativitását.

ÓRIÁS DOMINÓ PAKK
ÓRIÁS DOMINÓ PAKK
PANNONCOLOR AKRILFESTÉK
PANNONCOLOR AKRILFESTÉK 6 DB

Borarti bakancslista kiránduláshoz

A kirándulás gyerekekkel akkor lesz igazán sikeres, ha felkészülten vágunk neki. Ami szerintem a legfontosabb, hogy a ruházat és cipő megfelelő legyen és kellő mennyiségű elemózsia legyen nálunk. A varázsszó nálunk nem a kirándulás, hanem a piknik. Egy finom ebéd, amit a természetben fogyasztunk el igazi jó közös élmény marad utána a meleg szobában visszagondolva is. Én előre dobozolok mindent falatokra vagdosva, hogy a helyszínen csak elő kelljen venni. 
 
 A meleg tea termoszban ilyenkor télen alap felszerelés.
 
A táskában mindig vigyünk magunkkal zacskókat, hogy tudjunk gyűjtögetni. A legpraktikusabb egy hátizsák és egy övtáska kombinációja
 
Személyes kedvencem a tölgylevél és a makkok, hiszen ilyenkor telis tele van velük az erdő és ezerféle dolgot alkothatunk belőlük. 
A gyűjtögetéssel el lehet terelni a gyerekek figyelmét az “unalmas” sétáról és máris egy kalandtúra lesz belőle. Otthon pedig lepréselhetjük a faleveleleket, majd alkothatunk belőle képet, mesét vagy dekorációt is.
 
A csipkebogyó is ilyenkor éli fénykorát, amelyik puha, csak nyomjuk meg és már ehetjük is a friss c vitamin bombát. A keményebb darabok pedig mehetnek a zsákba szintén, mert csodásan mutat a karácsonyi dekorációban vagy teának le is száríthatjuk.
Érdemes ilyenkor botokat is vadászni, de csakis olyat vigyünk haza, ami valamiért megtetszik, különleges vagy szép a formája, mert különben úgy jártok, mint én, hogy lassan bunkert tudok otthon építeni a sok botból. Szelektálni érdemes, ezzel is a gyerekek sokat tanulnak , hogy tanulmányozzák, vizsgálják a természet kincseit.
 
JJ WOOLERY X BORARTI - NÖVÉNNYEL FESTETT FONALAK
NÖVÉNNYEL FESTETT FONALAK
BABA PAKK A KICSIKNEK
BABA PAKK A KICSIKNEK

Köszönöm, hogy részese lehettem a Borarti életérzésnek- minden alkalommal, amikor rákattintotam a weboldalra, vagy az  instára, máris kezdtem volna megkeresni a túrafelszerelésemet, vagy legalábbis az itthon található terméseket, faágakat, hogy neki kezdhessek az alkotásnak. 

Ki érzi még így rajtam kívül?

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)