fbpx

Ma jósolják meg a medvék, mikor köszönt be a tavasz -Minimag nézelődő

medvenap

Íme elérkeztünk az év 33. napjához, amikor is kiderül, hogy beborul-e, azaz ezen a napon a medve előjön a barlangjából, de ha meglátja az árnyékát a napsütés miatt, akkor visszacammog még  aludni, elvégre ráér, hiszen hosszú lesz még a tél. A jó hír az, hogy eléggé borús az idő ahhoz, hogy ne ijedjen meg a saját árnyékától és kinn marad, készíthetjük a tavaszi ruhatárat elő, nincs mese, nyakunkon a tavasz.

A budapesti Állatkert, MACKÓ FARSANG digitális program sorozatából rengeteg mindent meg tudhatunk a mackókról. Ezen a linken például letölthetünk egy ismertetőt az elmúlt 155 év állatkerti mackóiról, megismerhetjük belőle Kristófot, Deák Ferenc kedvenc medvéjét, vagy Nórát, aki nápolyiért útba ejtette az édességárust.

Bár a tavaszt nem érinti, de például az ősszel érkezett új jegesmedvéről, Taikóról is megnézhetjük a legújabb videót.

MI SEM AKARUNK SEMMIBŐL SE KIMARADNI – ÍME A MINIPIAC VÁLOGATÁSA A MEDVÉKRŐL

medvés játékok a minipiacon

TUDTAD?

A medvéhez köthető népi hiedelem gyökere egészen Erdélybe vezet vissza, még pontosabban Jókai Mórhoz. Egyes nézetek szerint az „Az új földesúr” című regényében született meg az időjós medve alakja.

Jegesmedvés zsír-, akvarell-, és gél pasztel kréta, sőt még egy szuper óriás posztert is találtok a csomagban hozzá.

Szintén jegesmedvés, de már más korosztály. Pelenkatartó, pelenkázó neszeszer, egyedi, kézzel készített. Sőt még rágcsaláncot is kaptok hozzá.

Uzsonnás táska, egy igazán jóképű medvével együtt. Oviba, bölcsibe is töéletes választás, sőt kirándulni is, mivel hőtartó anyagból készült a belseje. 

Egy puha, morgós medve jöhet? Ő itt Gromos, a mindig morgolódó medve úr, aki ennek ellenére, mármint a morgása ellenére, egyáltalan nem ijesztő, sőt, ölelni való. 

Mindenki kedvence maci mese hőse, Boribon, aki kapott egy csomó mackót kapott a barátaitól. már csak az a kérdés, hova rakja  őket.

Íme Oleg mackó, akiért garantáltan csak rajongani lehet.Amigurumi technikával kézzel készült.

Egy két oldalú játéktároló zsák, jegesmedve mintával.A legjobb az egészben, hogy bármelyik korosztály számára megfelelő: az egész picik játszószőnyegként, a nagyobbak pedig játéktárolóként fogják használni. 

Gyerek

Népszerű cikkek

FÓKUSZBAN

FARSANG

További cikkei

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket