Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hogyan kezdj bele, ha valami másra vágysz?

Hogyan kezdj bele, ha valami másra vágysz?
Egy cikkünkben már kifejtettük nektek, hogy mi az a fétis, kink, mitől fétis, ami az, és mitől nem. Most pedig azt írjuk le, hogyan lehet  elkezdeni, ha valami korábbitól eltérőt szeretnél kipróbálni a szexuális életedben.

Néhány érdekes tény a BDSM-mel kapcsolatban

Hogyan kezdj bele, ha valami másra vágysz?
  • Bár a legtöbben tabunak, de minimum fétisnek tartják, különböző fokozatai valójában a leggyakoribb szexuális fantáziának számítanak.
  • A közhiedelemmel ellentétben sokan vannak, akik magukat nem azonosítják a BDSM-esként, valójában azonban nagyon is élvezik a különféle BDSM-játékokat. Van bilincsed? Szeretkeztél már bekötött szemmel vagy élvezed, ha a hátsódra csapnak behatolás közben? Hellóóóóó!
  • A BDSM-ben az erőteljes szubmisszív és domináns szerepek nem szükségszerűek: a legtöbben a switcherek közé tartoznak, azaz hol dominánsként, hol alárendeltként vannak jelen a kapcsolatokban, illetve az együttlétek során.
  • A BDSM valójában nem az elnyomásról, pláne nem a bántalmazásról szól: kizárólag konszenzuális alapon, mindkét fél tudtával és hozzájárulásával valósul meg.

A látszattal ellentétben – pl. médiatermékek, pornó stb. – egy bizalmi alá-fölérendelt helyzetben a felek még az együttlét előtt pontosan felrajzolják a határokat, tisztázzák, mi fér bele és mi nem, egyeztetik a lehetséges kimeneti pontokat és azt is rögzítik, hogyan léphetnek ki azonnal és visszavonhatatlanul a helyzetből.

A BDSM-együttlétekben valójában a szubmisszív akarata és hajlandósága irányít – hiszen annak ellenére, hogy ő az alárendelt, semmi nem történhet, amibe ő korábban egyértelműen nem egyezett bele –  és minden fél mindvégig biztonságban van.

(Éppen ez az oka annak, hogy A szürke ötven árnyalata könyv- és filmsorozat bizonyos értelemben tévútra visz. Christian és Anastasia kapcsolata ugyanis teljességgel nélkülözi a biztonságos kereteket és az egyenlőséget. A bemutatott “szerelem” valójában egy abuzív kapcsolat, mely érzelmi függőségen alapul. Azaz semmi közze egy valóban konszenzuális kapcsolathoz.)

Ha bármelyik fél a másik előzetes tájékoztatása és hozzájárulása nélkül megüti, megtépi, erőszakosan teszi magáévá a másik felet, határait sérti, akaratát figyelmen kívül hagyja, az nem BDSM. ‘Szimplán’ erőszak.

Ha Veled is ez történt, fordulj szakemberhez és kérj segítséget – akár itt– a trauma feldolgozásához. Nem a Te hibád és nem kell együtt élni azzal, amit most érzel!

Hogyan kezdj bele, ha valami másra vágysz?

Ahogy idősödsz, élsz, érsz és változol, úgy leszel egyre nyitottabb olyan dolgokra, amikről korábban talán el sem tudtad volna képzelni, hogy valaha is eszedbe jut majd.

Sose akartál egy harmadikat látni a hálószobátokban, mostanában mégis izgalomba hoz az édeshármas gondolata?

Eddig eszedbe se jutott jelmezbe bújni, most mégis kacérkodsz egy ápolónő ruhával?

Szeretnél kipróbálni egy testgyertyát, cirogató tollak simogatását vagy nem bánnád, ha a párod kikötözve tenne magáévá? Nincs veled semmi baj. Beszélj róla!

Így csináld!

Hogyan kezdj bele, ha valami másra vágysz?

1.Teremts meghitt, gyerekmentes hangulatot! Nem baj, ha nem tudod lepasszolni a csemetéket. Az is bőven elég, ha a napi csetben leírod, mitől gerjednél be, vagy mi foglalkoztat. És persze az sem rossz, ha az esti összebújás alatt meséled el, mi jár a fejedben.

2. Kezdjétek kicsiben! Mindegy, mi az érdeklődés tárgya, először csak beszélgessetek róla! Nézzetek meg néhány videót, kukkantsatok bele egy-két pornófilmbe és vitassátok meg az élményt közösen. Így könnyebben tudtok dönteni arról, mennyire hoz izgalomba Titeket az adott irány.

3.Fokozatosan haladjatok! Ha új eszközökre, egyebekre van szükségetek a vágyott játékok kipróbálásához, haladjatok apró lépésekkel! Először csak egy-két apróságot szerezzetek be, aztán próbáljátok ki őket. Így könnyebb lesz kitapasztalni, mi gerjeszt be Titeket igazán.

4.Figyeljetek egymásra! Amikor szeretünk valakit, hajlamosak vagyunk többet megtenni érte, mint ami igazán kényelmes nekünk. Aztán pedig haragszunk, mert kihasználtak minket. Ehelyett sokkal jobb, ha teljesen egyértelműek vagyunk a határainkat illetően és azokat élesen védjük is. Transzparencia és szeretet kéz a kézben járnak – így biztosan mindenki biztonságban érezheti magát.

5. Ügyeljetek a higiéniára! Ha új játékokat próbáltok ki, új eszközöket szereztek be, mindig ügyeljetek az egészséges környezet megteremtésére. Szóval fertőtlenítsetek, tisztítsatok le mindent és mindig ügyeljetek arra is, hogy az adott felület igényeinek megfelelő készítményt használjátok. Apróságnak tűnhet, de hosszú távon nemcsak eszközeitek élettartamát, hanem a Ti egészségeteket is óvjátok.

További érdekes témák

A SZERZŐ

Z Kocsis Blanka

Z. Kocsis Blanka vagyok, nő, mamikaze, újságíró, meseszerző, szövegíró, vállalkozó, a Minimag főmuftijának helyettese és három kiskorú dedikált mindenese. Bevallom, ennek ellenére sem tudok eleget arról, hogyan is működik valójában ez a nagyszabású, sokszereplős valós idejű társasjáték – a.k.a élet -, de hiszem, hogy egymásra figyeléssel, hallgatással és beszéddel sokat tanulhatunk egymástól. Egymásról és önmagunkról. Próbálkozom, elesek, fejjel megyek a falnak, felállok, újra nekikezdek és így tovább, nap nap után. Tapasztalom, hogy a világ tele van érdekes emberekkel, izgalmas helyekkel, különleges témákkal és fantasztikus lehetőségekkel – nekünk pedig csak annyi a dolgunk, hogy észrevegyük őket. Jössz?!

Szakmai tevékenységemről itt tudhattok meg többet:

www.hakellegyjoszo.hu

Hatékony szövegírás vállalkozásodnak!

Cikkeim a Minimagon:

Olvasgasd

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ és mi adunk egy ajándékot is neked

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet