fbpx

Szexmentes házasság helyett szenvedélyes mindennapok?!

Szexmentes házasság helyett szenvedélyes mindennapok?!
A szexmentes házasság sokak számára kényelmes megoldás, míg másoknak maga a börtön. Az aktusok gyakoriságának csökkenése, vagy az együttlétek minőségromlása különösen megterhelő azok számára, akik erős szex drive-val rendelkeznek vagy akiknek az érintés, intimitás az elsődleges szeretetnyelve. Mi az oka annak, hogy idővel kevesebb a szex? Mit tehetünk, ha csökken a vágy? Hogyan hozhatjuk vissza a játékos, szenvedélyes pillanatokat? Tudj meg mindent és éljetek újra teljesebb életet.

Szexstatisztika

Néhány évvel ezelőtt az Eötvös Loránd Tudományegyetem kutatói átfogó tanulmányban mérték fel a magyarok szexuális szokásait. A reprezentatív eredmények alapján elmondható, hogy 100 házasságból hét teljesen szexmentes: a párok csak évi 1-2 alkalommal, vagy annyiszor sem bújnak ágyba.

Az együttlétek gyakorisága azonban általában az életkor előrehaladtával csökken. Míg a húszasok havonta átlagosan 10-12 alkalommal bújnak ágyba, addig a negyveneseknek csak havi 1-4 aktus jön össze. Az okok között a hormonális változások, a felnőtt élettel járó stressz – gyerekek, logisztika, munkahelyi nyomás, beteg szülők, érzelmi eltávolodás stb. – és a párkapcsolat elöregedése is szerepelnek.

Ez pedig nemcsak érzelmi kilengéseket, fásultságot vonhat maga után, hanem egészségügyi problémákat is: gyengül a medencefenék, ‘elsorvad’ a hüvely, tovább csökken a libidó, változik a hormonszint, romlik a keringési rendszer állapota és meggyengül az immunrendszer. Szexelni tehát nemcsak kellemes és izgalmas, hanem egészséges is. Mégse csináljuk eleget. Vajon miért?

Konkrét tippekre van szükséged?

Görgess a cikk aljára, ahol a Minimag csapatának kedvenc szextársasai várnak Rád!

A szexmentes házasság kialakulásának okai

Úgy tűnik, a nők szex iránti igényének növekedése egybeesik a fogamzóképes kor optimális időtartamának utolsó harmadával. Vagyis ahogy megszólal a hormonális belső óránk, az agy kapcsol: pasit, most! 

A szexmentes házasság kialakulásának okai

A harmincas éveink közepén, negyvenes éveink elején változik a program. Egyre kreatívabbak, bátrabbak, kísérletezőbbek vagyunk. Azonban az olyan feladatok, mint a kisgyermekgondozás, a háztartásvezetés, a munka-magánélet egyensúlyának megtartásával járó nehézségek vagy a párkapcsolati kommunikációs utak sérülései, jelentősen visszavetik a tettvágyat. Ez számszerűsítve is mérhető: az érintett korosztályba tartozó pároknak csupán 86%-a, az érintett házaspároknak pedig csupán 72%-a szexel havonta legalább egyszer.

Ebben része van annak is, hogy a gyermek(ek) születése utáni érzelmileg és fiziailag is megterhelő, testi és hormonális változásokkal járó időszak intenzív igénybevételnek teszi ki a nőt (és a férfit) egyaránt.

Ha ehhez még azt is hozzátesszük, hogy a belső, evolúciós késztetésünk sem a monogámia - és vele együtt a monotónia - felé terel bennünket, máris értjük, miért gyakori a kapcsolat hossza és a kapcsolatban megélt szexuális aktusok száma közötti fordított arányosság.

Egyszerűbben – és sajnos bizonyos értelemben teljesen magától értetődő módon: míg fiatalon, egy kapcsolat elején bármikor, bárhol egymásnak esünk, addig túl a negyvenen sokszor élni sincs kedvünk, nemhogy szeretkezni. 

A vágy halála azonban sokszor elkerülhetetlenül maga után vonja a kapcsolat elmagányosodását is. Épp ezért kell mielőbb tenni ellene.

Eltérő igények, kompromisszumos megoldások

Eltérő igények, kompromisszumos megoldások

Sok férfi érzi úgy, hogy folyton könyörögnie kell a párjának, hogy csurranjon-cseppenjen valami. Rengeteg nő borzong meg a gondolattól, hogy a napi rutin után még a hálószobában is teljesítenie kell. A megoldás legtöbbször nem a muszájszex vagy a hidegháború, hanem az őszinte kommunikáció!

Ha nőként te is úgy érzed, már megint szexelni ‘kell’, fogadj meg néhány tanácsot! (Becsszó, nekem is eltartott egy darabig, míg rájöttem, hogy puffogás helyett inkább beszélni, kommunikálni, kérdezni érdemes.)

Mire lenne leginkább szükséged?

1.kérdés: Mire lenne leginkább szükséged?

Ha kialvatlan vagy, ha ezer éve nem tudtál egy jót nevetni, ha hegyekben áll a mosnivaló vagy épp megbénít az egzisztenciális szorongás, valószínűleg nem a szex az első – vagy akár a harmadik – gondolatod.


Épp ezért kell végiggondolnod, mi az, ami számodra érzelmi értelemben hiányzik a kapcsolatotokból. Több beszélgetésre lenne szükséged? Szeretnéd, hogy párod minden nap észosztás és beleszólás nélkül meghallgassa, mi történt veled? Esetleg jól jönne néhány énidős óra? Sportolni, pszichológushoz vagy körmöshöz mennél? Aludnod kell vagy takarítónő segítségére van szükséged?

Ha azonosítod, számodra mi hozná el a megkönnyebbülés érzését – legyen az hosszú, gyengéd előjáték, terápia vagy éppen segítség a háztartásban -, közelebb juthattok a megoldáshoz. Energiát szabadíthatsz fel, teljesebb és boldogabb, ezáltal nyitottabb lehetsz. Gondold át, mire van igazán szükséged!

Tudod, mire vágyik a tested?

2.kérdés: Tudod, mire vágyik a tested?

Sok nő esik abba a hibába, hogy azt várja, a partnere ismerje ki magát a testén – anélkül, hogy akár ő maga tudná, mi az, ami működik. Hiszen hogyan várhatjuk, hogy a párunk csúcsra járasson minket, ha mi magunk se tudjuk, hogyan juthatunk oda?

A jó – és vágyott – szex kulcsa tehát nemcsak a gyakorlás, hanem az önszeretet, az önelfogadás és az önismeret. Is.

Ezt fejlesztheted úgy, hogy tudatosan kommunikálsz önmagadról – pl. ha legközelebb bókolnak neked vagy dicsérik a ruhádat, ne kezdj tiltakozni, ne mondd, hogy turis, hanem egyszerűen csak köszönd meg! Segítheted úgy, hogy akárhányszor tükörbe nézel, mondasz magadnak magadról valami szépet. Támogathatod úgy, hogy fogsz egy tükröt és alaposan megszemléled a vulvád. 

Maszturbálj, olvass, beszélgess, tájékozódj, gondold át, milyen fantáziák izgatnak, milyen pornó izgat fel, maszturbálj újra és tapasztald ki a tested! Ezután a párodnak is könnyebben, nyíltabban és egyértelműbben tudod majd elmondani, mire van szükséged a gyönyörhöz. És mint tudjuk, néha evés közben jön meg az étvágy!

Womanizer: 3, 2, 1, orgazmus | A női orgazmus nyomában, 2. rész

Hogyan tudod elmondani a párodnak mindazt, amit megtudtál magadról?

3.kérdés: Hogyan tudod elmondani a párodnak mindazt, amit megtudtál magadról?

Szerencsésebb esetben csak az ágy kezdett kihűlni, a kapcsolat még nem. Így aztán nincs szükség trükkökre, csak egy nyugodt estére, talán egy pohár borra és egy nagy levegőre, hogy elmondd, mi játszódik le benned.

Vitán felül áll, hogy nagyon nehéz lehet elmondani a kedvesednek, hogy egy ideje már nincs orgazmusod vagy éppen egyáltalán nincs kedved a szexhez. Néha azt sem egyszerű felfedni, hogy nélküle is szexelsz – önmagaddal. Előfordulhat, hogy személyes sértésnek számít, ha megmondod, mit akarsz és azt is, milyen áron.

De ha nehéz, ha kellemetlen, ha szorongató, akkor se felejtsd: megérdemled a boldogságot, megérdemled, hogy megélhesd a szexualitásodat és jár neked az orgazmus. Akkor is, ha néha összehozni sokkal könnyebb, mint beszélni róla. Meg akkor is, ha beszélni róla fele annyira se melós, mint eljutni a csúcsra.

Szexmentes házasság helyett erotikus társasjátékok

Egy évtizedeken átívelő, hosszú kapcsolatban az a gyönyörű, hogy évről évre gyűlnek a közös emlékek. És az a nehéz, hogy idővel már szinte lehetetlen megtapasztalni a közös elsők felszabadító örömét. 

Nincsen már első randi, első csók, első szeretlek, első együttlét vagy első másnap, csak a megszokott rutin. Amit ti is feldobhattok, ha beszereztek egy-két pikáns és szórakoztató szextársast! 😉 

Ezek a felnőtteknek szóló, erotikus táblajátékok elősegítik a kommunikációt kettőtök között, megszerettetik veletek a testeteket, nyitottá és érdeklődővé tesznek benneteket. Tágítják a komfortzónátokat, ötleteteket, inspirációkat szolgáltatnak, ráadásul nagyon szórakoztatóak. Szóval pont azt adják nektek, amire szükségetek van: osztatlan figyelmet és korlátlan időt, amit egymásra fordíthattok.

A Minimag kedvenc felnőtt társasjátékai

Őszintén? A Minimag szerkesztősége a világ legkritikusabb népségéből tevődik össze. Nekünk mindenről van véleményünk és nem félünk megmondani a tutit. Mutatjuk, mely szextársasok a mi kedvenceink! (A főmufti párjára való tekintettel viszont nem megyünk bele a mocskos részletekbe, bocs.) 

Monogamy

monogamy szextársas

Ez a pároknak készült, világszerte több millió példányban eladott kiadvány azért igazán ütős, mert nemcsak a szexuális élet felforrósítása, hanem az intim kapcsolódás elmélyítése is a célja. A játékkártyák között akadnak kifejezetten egyszerűek és már-már hétköznapiak, ugyanakkor kreatívak és a meglepőek is. 

Sőt! Egyes feladatokat a napi játék során, másokat a játékot követő hetekben lehet, illetve illik végrehajtani. Így egyetlen gyengéd, mégis szenvedélyes este élménye akár hetekig spannolhat titeket.

Nyugi! Tudjuk, mire gondoltok, úgyhogy megnyugtatásul mondjuk, nincs ok aggodalomra. Olyan sok feladatkártya van a dobozban, hogy hónapokig vagy akár évekig jól ellesztek és minden elköltött fillér megtérül majd.

AVK: Adsz vagy kapsz?

avk adsz vagy kapsz szextársas

Minél régebb óta vagy kapcsolatban, annál biztosabb, hogy te is tudod: egy jó kapcsolat igazi adok-kapok a hálószobában és azon kívül is. Erre alapoz az AVK is, melynek előnyei között a kiváló minőség, a letisztult formavilág és a gendersemleges feladatok is szerepelnek.

A táblán olvasható SEX felirat pedig a feladatok között is segít eligazodni. Míg az S betű alatt a szenvedélyes, játékos, kényeztető feladatokat, intimitást növelő őszinte vallomásokat találjuk, addig az E betű az aktivitást igénylő, bevállalósabb kártyákat rejti. Az X mindent visz: a felforrósodott hangulat hatására járathatjátok majd csúcsra egymást. Kis szerencsével akár többször is.

Szexpedíció

Szexpedíció

Ha úgy érzitek, kiveszett belőletek a kísérletezőkedv, ideje szexpedícióra indulnotok! 180 kaland, 30 megvalósításra váró fantázia forgatókönyve, csak ti ketten… Minden jó, ha jó a vége, nem igaz?!

Szó szerint, hiszen mielőtt nekiveselkedtek a szenvedélyes társaspárbajnak, először egy papírlapra írjátok fel legtitkosabb vágyatokat. A győztes pedig olyan szerencsés, hogy az ő álma válik valóra még aznap este. Vagyis a játék nyertese kivételesen tényleg valami olyat kap, amire igazán vágyik, legyen az lágy szerelmeskedés vagy egy kiadós fenekelés. Csapjatok le rá – és egymásra ti is.

Blanka
BlankaMinimag főszerkesztő helyettes
Tovább olvasom
Bevállalós vagy?! Ha te is egy vagy a fent említett társasok vásárlói közül és van kedved megírni nekünk személyes élményeidet - akár névtelenül -, örömmel vesszük jelentkezésedet. Írj nekünk a minimag@minimag.hu-ra!

A SZERZŐ

Z. Kocsis Blanka vagyok, nő, mamikaze, újságíró, meseszerző, szövegíró, vállalkozó, a Minimag főmuftijának helyettese és három kiskorú dedikált mindenese. Bevallom, ennek ellenére sem tudok eleget arról, hogyan is működik valójában ez a nagyszabású, sokszereplős valós idejű társasjáték – a.k.a élet -, de hiszem, hogy egymásra figyeléssel, hallgatással és beszéddel sokat tanulhatunk egymástól. Egymásról és önmagunkról. Próbálkozom, elesek, fejjel megyek a falnak, felállok, újra nekikezdek és így tovább, nap nap után. Tapasztalom, hogy a világ tele van érdekes emberekkel, izgalmas helyekkel, különleges témákkal és fantasztikus lehetőségekkel – nekünk pedig csak annyi a dolgunk, hogy észrevegyük őket. Jössz?!

Szakmai tevékenységemről itt tudhattok meg többet:

www.hakellegyjoszo.hu

Hatékony szövegírás vállalkozásodnak!

Cikkeim a Minimagon:

Olvasgasd

További cikkei

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket