fbpx

Kink és fétis: mire gerjedünk leginkább? | Minimag x Vágyaim.hu

Kink és fétis: mire gerjedünk leginkább?
Mitől fétis, ami az? Mi a különbség a kísérletezőkedv, a kink, a fétis és az egyszerű vágy között? Milyen specialitásokra gerjedünk leginkább és mit tehetsz, ha kipróbálnál valamit, amire korábban még sosem volt példa? Járjunk utána együtt!

Normális = unalmas?

Szeretkezni (majdnem) mindenki szeret, az intimitásra, gyengédségre, együttlétekre való igény pedig teljesen természetes. De hogy pontosan mikor, hol, hogyan, milyen szabályok mentén és kivel esünk egymásnak, az teljesen egyéni.

Van, aki csak sötétben és misszionárius pózban, van, aki csak lágyan, mások szenvedélyesen és lendületesen, akad, aki csak a párjával, más hármasban vagy csoportban, latexben vagy csipkében, kizárólag este vagy szinte bármikor kapható egy-két menetre. 

És hogy mi számít normálisnak? Bármi az lehet, amit a felek konszenzuálisan, közös akarattal határoznak el és mindannyiuk számára kölcsönös élvezettel szolgál. Mindegy, hogy “hagyományos” együttlétekről, anális vagy vaginális közösülésről, csoportos együttlétről, BDSM-ről vagy foot fetish-ről, furry-ról vagy bármi másról beszélünk: amíg mindenki nagykorú, cselekvőképes, tudatánál van és akarja, addig a dolog teljesen normálisnak tekinthető.

Szeretnél kipróbálni valami újat?

A Vágyaim.hu webshop kínálatában számtalan kalandos kiegészítőt és izgalmas eszközt találsz majd.

Tisztázzuk! Mitől fétis, ami az?

Kink és fétis: mire gerjedünk leginkább?

Nem beszélhetünk a fétisekről anélkül, hogy tisztáznánk, mi is számít fétisnek tulajdonképpen.

Pszichiátriai értelemben akkor válik egy bizonyos fajta érdeklődés fétissé, ha az adott eszköz, tárgy vagy körülmény jelenléte nélkül az egyén képtelen a szexuális izgalomra vagy kiteljesedésre. Azaz nem számít fétisnek, ha valakit beindít a bőrszerkó, ha viszont a bőr érintése, látványa vagy illata elengedhetetlen ahhoz, hogy a vágy megjelenjen, már fétisről beszélhetünk. 

Köznapi értelemben pedig kinknek számít minden, ami nem esik a vaníliaszex kategóriába. Azaz, ha szívesen viselsz mídert, bejön a trágár beszéd vagy éppen a paskolás, még nem vagy perverz. Ha szívesen esel a párodnak egy parkolóházban vagy imádsz lámpafénynél szerelmeskedni, még nem vagy se fura, se beteg. Legfeljebb van egy kis kinked. Na és?!

A továbbiakban a fétis kifejezést nem pszichiátriai, hanem köznapi értelemben használom majd. Szóval ne tessék kiakadni, virágozzék minden virág, egyebek. 😉

Gond akkor van, ha az a bizonyos kíváncsiság, érdeklődés, vágy rögzül és nélküle képtelen vagy megélni a gyönyört. (Vagy ha ez a bizonyos érdeklődés törvénybe ütközik.) Ilyen esetekben célszerű mielőbb felkeresni egy szexuálpszichológust vagy pszichiátert, és dolgozni a probléma feloldásán.

Test és fétis

Kink és fétis: mire gerjedünk leginkább?

Az emberi test sokfélesége gyönyörű – és szerencsére mindenkinek más az ízlése. Persze a legtöbbünknek akadnak preferenciái… Van, akinek a kockás has, másnak a kék szem számít non plus ultrának és akad, aki a plus size méretekre, a gigantikus cicikre vagy éppen a hegekre dobja le az ékszíjat.

Nincs is ezzel semmi baj, amíg ez a bizonyos (rész)igény nem kizárólagosan, az emberi tényezőt elhomályosítva vagy elnyomva van jelen. 

Azaz: ha egy férfi előnyben részesíti a nagy ciciket, az érdeklődés egészen addig teljesen normálisnak tekinthető, amíg a mellekhez tartozó nő személyisége, karaktere is lényeges szempont. Ha mindez hangsúlyát veszti és csak a cici számít, már fétisről beszélhetünk. 

Ugyanez a helyzet akkor is, ha a lábfejről, a popóról, sebekről és hegekről, vagy éppen a plus size alkatról beszélünk. Attól, hogy valakit izgalomba hoz az ilyesmi, még nem lesz fetisiszta. (És attól, hogy valaki fetisiszta, még nem szükségszerűen lesz perverz!)

Fontos ugyanakkor, hogy ha valakivel nem kompatibilis a (szexuális) érdeklődésünk, ítélkezés és minősítés helyett ‘egyszerűen csak’ húzzuk meg a határainkat és tartsuk magunkat a saját elképzeléseinkhez. 

A szex alapszabálya ugyanis rendkívül egyszerű: bármit megtehetünk, amire vágyunk, ha az a partnerünk határait nem sérti és neki is belefér. Ugyanakkor semmit sem kell megtennünk, amit nem akarunk.

A lebukás és csoportos együttlét, mint fétis

Kink és fétis: mire gerjedünk leginkább?

Szex nyilvános helyen, gyors numera a liftben, vagy kétperces aktus a barátok fürdőszobájában a vacsoraparti alatt? Egyesek számára őrült ötletnek tűnhet az ilyesmi, mások számára a lebukás veszélye, a tény, hogy megláthatnak, édes fűszer. Sőt, bőven akadnak, akiknél az a tény, hogy valaki látja őket aktus közben, még inkább megdobja a libidót.

S mint minden érdeklődésnek, úgy természetesen ennek is akad párja: a csendes megfigyelők, az úgynevezett voyeur-ök épp attól jönnek lázba, ha másokat láthatnak szerelmeskedni. Erre nyilvános helyszíneken épp úgy van lehetőségük, mint a swinger klubokban, fétis partikban vagy más speciális rendezvényeken. (Akárcsak a kukkolók, úgy a többesszexre, párcserére vágyók is izgalmas kalandozásokat tehetnek az érzékek birodalmában, ha ellátogatnak egy-egy ilyen eseményre.)

hogy a kereslet és kínálat az ilyen ‘extrém’ körülmények beiktatása nélkül is könnyen összetalálkozhat: szexpartnerkereső appok, klubok, csetszobák állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Ha felébredt benned a kíváncsiság, úgy is tágíthatod az érdeklődésedet, hogy valójában ‘csak’ virtuálisan kukkolsz: szétnézel a weboldalakon, de nem lépsz tovább.

és tarthatod a saját tempódat, hiszen a szexualitás valójában a felnőttek játszótere. Egyszerre önkifejezés és élvezet, játékosság és kísérletezés, kaland és sport, boldogság és szerelem, izgalom és lendület. Kinek, mikor, hogy.

Gyönyör és fájdalom határán, avagy a szürke ötven árnyalata

A fájdalom rossz, a gyönyör jó. Az elsőt tehát elkerüljük, a másodikat pedig keressük – ez csak természetes. Vagy mégsem?!

Kevesen tudják, de a fájdalom és a gyönyör ugyanazokat az agyi területeket stimulálja, így aztán nem véletlen, hogy a BDSM iránti érdeklődés egyre erősebb. Sokan vannak ugyanis, akik azt a vékony mezsgyét keresik, mely a fájdalmat és az élvezetet választja el egymástól. 

Egyeseknek ehhez elég egy intenzívebb, erőteljesebb együttlét, másoknak a paskolás, néhány extrémebb kiegészítő, de akár egy domináns – alárendelt szerepeken alapuló helyzet is lehet a vágy forrása. 

Ha Te is érzed magadban a kísérletező kedvet és szívesen kipróbálnál néhány lágyabb vagy éppen karakteresebb eszközt, a Fifty Shades of Grey kollekció épp Neked, Nektek való! 

Ebben a termékösszeállításban ugyanis a selyem szemmaszktól az csikiző és paskoló eszközön át az anális vagy mellbimbó vibátorig mindent megtalálhatsz, ami egy BDSM együttléthez kellhet.

Kezdjétek kicsiben, haladjatok fokozatosan és tapasztaljátok meg együtt a gyönyört!

Folytatásban:

Néhány érdekes tény a BDSM-mel kapcsolatban

Hogyan kezdj bele, ha valami másra vágysz?

Hogyan kezdj bele, ha valami másra vágysz?

További érdekes cikkek a témában

A SZERZŐ

Z. Kocsis Blanka vagyok, nő, mamikaze, újságíró, meseszerző, szövegíró, vállalkozó, a Minimag főmuftijának helyettese és három kiskorú dedikált mindenese. Bevallom, ennek ellenére sem tudok eleget arról, hogyan is működik valójában ez a nagyszabású, sokszereplős valós idejű társasjáték – a.k.a élet -, de hiszem, hogy egymásra figyeléssel, hallgatással és beszéddel sokat tanulhatunk egymástól. Egymásról és önmagunkról. Próbálkozom, elesek, fejjel megyek a falnak, felállok, újra nekikezdek és így tovább, nap nap után. Tapasztalom, hogy a világ tele van érdekes emberekkel, izgalmas helyekkel, különleges témákkal és fantasztikus lehetőségekkel – nekünk pedig csak annyi a dolgunk, hogy észrevegyük őket. Jössz?!

Szakmai tevékenységemről itt tudhattok meg többet:

www.hakellegyjoszo.hu

Hatékony szövegírás vállalkozásodnak!

Cikkeim a Minimagon:

Olvasgasd

További cikkei

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket