Ne hagyd ki ezt a receptet, ha szeretnéd, hogy a változás ízletes legyen!
Szeretnél egészségesebben étkezni, de nem tudod elképzelni pizza nélkül az életed? A csapból is a tudatos táplálkozás folyik, de jó magad nem igazán tudod, hogy hol is kezd el?Ezzel a recepttel bátran elindulhatsz a változás útján, hisz hosszútávon, ha apró lépésekben haladsz, sokkal nagyobb sikereket élhetsz el!
Édesburgonya pizza, olasz sonkákkal (gluténmentes)
Hozzávalók
Összetevők (6főre):
- Finomszemű zabkorpa 20 dkg
- Vöröshagyma 1 nagy db
- Édesburgonya 2 nagy db
- Tojás 2 db
- Reszelt parmezán 8 ek
- Sovány túró 50 dkg
- Fokhagyma 2 gerezd
- Morzsolt oregánó 2 tk
Feltét:
- Lilahagyma 2 db
- Baby paraj 10 dkg
- Koktél paradicsom 10 db
- Parmezán sajt 5 dkg
- Prosciutto 10 dkg
Elkészítés
Fogj egy hagymát, szeleteld kis kockákra és a fokhagymával együtt párold üvegesre olívaolajon.
Ezután tedd a túrót egy tálba és villával törd alaposan át.
Az édesburgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és a ’’húsát’’ a túróhoz keverjük.
A masszához hozzáadjuk a hagymákat, a zabkorpát, a tojást, a reszelt parmezánt, a szárított oregánót és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd jól összedolgozzuk.
Ha ez kész, olívaolajjal megkent, sütőpapírral bélelt tepsibe kör formába egyengetjük a tészta alapot, kb. fél centi vastagságúra.
180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütésen 15 perc alatt elősütjük a tésztát.
Amíg sül, felszeleteljük a lilahagymát és a paradicsomot, a sajtot pedig lereszeljük.
Az elkészült tésztalapra ráhalmozzuk a feltéteket, majd megszórjuk reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe 20-25 percre.
Ezután nincs más dolgunk, mint élvezni a tudatos táplálkozás nyújtotta finom ízeket.
Jó étvágyat!
Ez is érdekelhet:
A SZERZŐ
Születésem óta cöliákiás vagyok (ismertebb nevén glutén allergiás), de a pontos diagnózist csak 18 éves koromban kaptam meg.
Azóta szigorúan követem a gluténmentes diétát és kísérletezem alternatív receptekkel, finomabb, ízesebb megoldásokkal. Ugyan nálam nem ismert a glutén- és zeller allergián kívül más allergia, a tudatosabb táplálkozás érdekében kerülök sok egyéb intoleranciát okozó adalékanyagot is.
Két gyermek édesanyjaként, ma már a betegségemre áldásként tekintek és hiszem, hogy azért kaptam, hogy a gyerekeim számára is egy egészségesebb, kiegyensúlyozottabb táplálkozást biztosítsak. Misszióm, hogy ezt az életérzést sikeresen átadjam másoknak is, ezért 2021-ben egy régi és sokat újragondolt álmomat váltottam valóra a GasztroÉn Főző Stúdió megnyitásakor. Receptjeimmel próbálom közelebb hozni a mentes élet nyújtotta szabadságérzetet azok számára is, akik épp életmódváltásban vagy tudatosabb étkezési szokások kialakításában vannak.
Itt is megtalálsz: